Toetat

in #esteem6 years ago

një

Njohja e fjalorit është një pjesë thelbësore e të mësuarit e një gjuhe, sepse duke mos njohur disa fjalë, ose duke ditur se si t'i përshkruani ato, mund të bllokoheni. Pra, cilat janë mënyrat më të mira për të përmirësuar fjalorin tuaj anglez? Këtu janë disa ide për ju që të provoni.

Rrini në anglisht

Kur mësoni fjalorin, përpiquni të përdorni vetëm përkufizimet angleze për t'ju ndihmuar të kuptoni kuptimin dhe ta lini përkthimin si një mundësi përfundimtare kur nuk mund të kuptoni. Duke iu përmbajtur anglisht vetëm ju jeni shumë më shumë gjasa për të kujtuar fjalën dhe kjo do t'ju ndihmojë të filloni të mendoni në gjuhën angleze. Ka disa fjalorë të mrekullueshëm në anglisht, siç është www.ldoceonline.com. Kjo faqe gjithashtu ka dobi të përfshirjes së imazheve me përkufizimin e objekteve. Gjithashtu mund të provoni ta bëni vetë këtë gjë kur gjeni një emër që nuk e dini - bëni një kërkim online nën opsionin 'Imazhet' dhe do të gjeni një fotografi të objektit.

Shiko sinonime

Kur të keni mësuar të përdorni një fjalë të re, është shumë e dobishme për të mësuar fjalë me një kuptim të ngjashëm. Këto fjalë quhen sinonime. Për shembull, i madh - i madh, i madh, i madh, i gjerë. Sinonimet janë gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për t'ju ndihmuar të kuptoni kuptimin e një fjale të re, dhe përsëri, duke përdorur një fjalor 'vetëm anglisht', ju mundëson ta bëni këtë.

Ndryshoni cilësimin e gjuhës në telefonin tuaj në anglisht

Kjo është një mënyrë zbavitëse për të mësuar shumë terma që përdorim çdo ditë për teknologjinë dhe komunikimet, por është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyeshme për të mësuar fjalë të tjera. Nëse e caktoni telefonin në anglisht, aplikacionet si "Moti" dhe "Rendi i ditës" do të jenë në anglisht, kështu që ju mund të praktikoni mbiemrat për motin, si dhe ditët e javës dhe muajve. Një veprim i vogël i thjeshtë si kjo mund të të ndihmojë të mësosh shumë fjalë pa e vërejtur.

Lexoni çdo ditë në anglisht

Jo të gjithë e duan leximin e librave ose revistave dhe leximi i një libri në anglisht mund të jetë mjaft sfidues. Por unë bast se ju mund të gjeni kohë për të lexuar disa linja një herë në ditë në internet. Mos harroni, ajo nuk duhet të jetë ndonjë gjë serioze apo akademike. Në ditët e sotme ka gjëra online në lidhje me çdo temë të mundshme të imagjinueshme - strips shkurtër komike, shaka, komente rreth sportit apo argëtuese lajme në rrjetet sociale, përshkrimet e produkteve, lyrics këngë ... lista është e pafund. Nëse mund të bëni përpjekje për të lexuar diçka shpesh, sado e shkurtër, me të vërtetë do t'ju ndihmojë të zgjeroni fjalorin tuaj.
image
Përqëndrohu në interesat e tua

Nga natyra në përgjithësi kujtojmë gjërat që ne i interesojmë shumë më mirë sesa gjërat që nuk na interesojnë shumë. Kështu që përpiquni të mësoni dhe rishikoni fjalorin përmes një teme që ju të gjeni interesante. Për shembull, nëse i doni këngët nga Ed Sheeran, lexoni postimet e tij në rrjetet sociale dhe përpiquni të kuptoni tekstet e këngëve tuaja të preferuara. Nëse jeni një tifoz i madh i Real Madridit, lexoni lajmet ose shikoni disa video në lidhje me shfaqjet e tyre të fundit. Nëse jeni duke studiuar fjalorin në lidhje me zakonet, ndoshta mund të gjeni një intervistë me personin tuaj të preferuar të famshëm i cili përshkruan rutinën e përditshme të tij / saj.

Përdorni familjet e fjalëve

Vendosja e fjalëve në grupe me një temë të ngjashme mund ta bëjë studimin tuaj shumë më efektiv. Mund të krijosh edhe harta të fjalëve me grupe të ndryshme fjalësh që kanë një lidhje të përbashkët. Për shembull,

Shtëpia (tema kryesore):

kuzhine - frigorifer, lavaman, furrë - kuzhinier, pjekje, pjekje

dhomë ulur - televizion, tavolinë, divan - ulem, relaksohuni, lexoni

dhoma gjumi - krevat, tavolinë, veshjet - rrobat, veshni

Është shumë më e lehtë për të kuptuar dhe për të kujtuar fjalorin kur fjalët janë të lidhura dhe jo fjalë të izoluara të cilat nuk kanë temë të përbashkët.

Etiketoni gjëra

Një tjetër mënyrë zbavitëse dhe e provuar për t'ju ndihmuar të mbani mend fjalët e reja është të vendosni etiketat ose të postoni artikujt rreth shtëpisë tuaj me emrin anglisht të objektit të shkruar mbi ta. Ju do të habiteni se sa kjo do t'ju ndihmojë të mësoni fjalë të reja. Mund të shtoni edhe folje (fjalë veprimi), si dhe emra.

Bëni ushtrime fun interaktive

Ushtrimet padyshim ju ndihmojnë të mësoni fjalorin, por ato nuk duhet të jenë të shkruara. Provoni të bëni disa stërvitje interaktive siç kemi në Wall Street English, të cilat janë me të vërtetë zbavitëse! Këto mund të përfshijnë kurajozë drag and drop, përputhjen e fjalëve me kuptimet, mbushjet e hendekut, lojrat drejtshkrimore dhe shumë më tepër.

Coin Marketplace

STEEM 0.27
TRX 0.12
JST 0.032
BTC 66732.73
ETH 3073.58
USDT 1.00
SBD 3.66