Gulden (NLG) – de toekomst van het Nederlandse geld?steemCreated with Sketch.

in #dutch6 years ago (edited)


Article written by me. Originally posted here. English coming soon

Gulden (NLG) – de toekomst van het Nederlandse geld?

Onder veel Nederlanders heerst een soort afkeer tegen de Euro. We hebben het niet voor niets afgewezen in een referendum, maar toch kwam het. De zeggenschap over het eigen geld werd weggegeven aan de EU, een institutie die voornamelijk op zoek is haar eigen invloed verder te verspreiden dan de belangen te behartigen van elke individuele lidstaat. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat de Nederlandse belastingbetaler meer betaalt voor het adopteren van de Euro dan dat-ie ervoor terugkrijgt.

Kortom, veel mensen verlangen terug naar de Gulden.

Hiermee verandert er echter weinig. De valuta is dan nog steeds intrinsiek waardeloos en fiduciair. De waarde van ieders geld is afhankelijk van het beleid van een centrale bank (en inflatie is diefstal). Het gebruik van een valuta wordt nog steeds aan elke Nederlander opgedrongen door de overheid, ongeacht of het individu dat accepteert of niet. Bovendien, de Nederlandse economie is voor lange tijd sterk verbonden geweest aan die van Duitsland. Dit was al het geval voor de invoering van de Euro en nu nog steeds.

Het enige verschil tussen de Euro en de Gulden is de zeggenschap over het beleid van de valuta. Of de Europese Centrale Bank (ECB) heeft het voor het zeggen, of De Nederlandsche Bank (DNB).

Al is dit een goede stap op weg naar meer vrijheid, verandert er dus niets essentieels aan het financiële systeem. Daarom gaan veel mensen op zoek naar meer alternatieven, zoals crypto valuta’s. Het meest bekende voorbeeld hiervan is Bitcoin, maar er zijn ook veel zogenaamde Altcoins in omloop, zoals Litecoin, Dash, Ethereum, Dogecoin, enz.

Nu maakt ook de Gulden haar come back in de vorm van een digitale valuta

In tegenstelling tot Bitcoin, lijkt Gulden (afkorting NLG) veel potentie te hebben in het dagelijks leven. Het is namelijk ontworpen met het doel zeer gebruiksvriendelijk te zijn. Je kan het zowel gebruiken op de computer als op de smartphone en de valuta is (tot nu toe) gemakkelijk in te wisselen tegen Euro’s of Bitcoin.

Bovendien is het systeem waar de Gulden op werkt erg veilig en snel, zelfs beter dan dat van Bitcoin! Naast het feit dat het veiliger en sneller is, komt de zogenaamde blockchain ook met het voordeel dat de privacy van de gebruikers in acht genomen wordt. Transacties vinden niet plaats tussen personen, maar tussen de adressen van de twee partijen. In deze blog zullen we niet te diep in gaan op de technische aspecten. Voor meer informatie hierover, zie Bekijk ook onderaan de pagina.

De toekomst van Gulden lijkt er rooskleurig uit te zien voor Nederland. Mensen missen de oude Gulden en er is veel vraag onder de bevolking uit de Euro te stappen. Gulden speelt hier dus goed op in met haar naam. Bovendien staan veel mensen open voor het betalen met digitale valuta. Veel winkels in het land accepteren Bitcoin en ook steeds meer winkels ontdekken Gulden.

Verder brengt de Gulden (en andere digitale valuta’s) nog een voordeel met zich mee in tegenstelling tot valuta’s van centrale banken. Namelijk, waar de centrale banken onbeperkt geld kunnen creëren uit het niets – en dus de waarde van jouw geld kan manipuleren – geldt voor de Gulden dat er slechts een maximaal aantal Guldens in omloop kan komen. Het resultaat hiervan is dat het systeem zelf niet kan zorgen voor inflatie. Alles is gebaseerd op vraag en aanbod, oftewel de wil van het individu.

Het kan slim zijn groot te investeren in Gulden nu de prijs nog laag is, maar het kan nooit kwaad om eens te uit te proberen. Bovendien is het overstappen op digitale valuta’s een logische stap om op korte termijn meer vrijheid te bereiken. Zie hieronder hoe je kan wat gratis Gulden kan krijgen om het uit te proberen!

BEKIJK OOK

Starten met Gulden

Download de Gulden portemonnee

Gulden faucet (GRATIS Gulden!)

Informatie en statistieken over Gulden

Nieuws over Gulden

Sort:  

Sure, spending your life savings on GULDEN might have been the best thing you’ve EVER done…

But you made the bought NLG, you did it with one thing in mind… SHOOTING FOR THE MOON.
NLG has that 10X factor, which you will have to when you wear this shirt in public. You will get the attention of others HODLing NLG, and their girlfriends.

This comfy 100% cotton shirt can be shipped out in a few days.

Check – https://shirtspice.com/collections/cryptocurrency-t-shirts/products/gulden-boom-to-the-moon-shirt

Coin Marketplace

STEEM 0.21
TRX 0.07
JST 0.027
BTC 28569.71
ETH 1825.49
USDT 1.00
SBD 2.77