2 sfaturi pentru aparatul foto DSLR pe care trebuie să le știe orice începător

in #dslr2 years ago

Industria aparatelor foto și a fotografiei evoluează rapid. Aceiași inovatori care ne aduc cele mai noi și cele mai bune sunt, de asemenea, mâna cea mai rapidă și mai necruțătoare în a determina ca aceleași evoluții de ultimă oră să devină învechite.

Numai Canon, probabil cel mai prolific producător din domeniu, a scos în acest an cel puțin un model nou de aparat foto profesional pe trimestru, și încă nu a terminat. Marca chiar a anunțat la sfârșitul anului 2021 că va pune capăt cu totul aparatelor DSLR, punând capăt cu amar la aproape două decenii și jumătate de dezvoltare a aparatelor SLR digitale.

Cu toate acestea, dacă vă ocupați de fotografie de mai mult de câțiva ani, sunt șanse mari ca un stoc de accesorii DSLR să se afle încă în dotarea dvs. Și, de fapt, doar pentru că va veni o zi în viitorul apropiat când DSLR-urile din fabrică vor dispărea, asta nu înseamnă că a începe cu un DSLR este o mișcare fără sens pentru fotografii începători.

Multe modele de DSLR-uri sunt cai de bătaie ai unui aparat foto profesional care vă vor servi cu fidelitate mulți, mulți ani de acum încolo. Fie că abia vă deschideți prima trusă de aparat foto sau doriți doar să vă reîmprospătați cunoștințele despre DSLR după ce v-ați complăcut cu un model mirrorless, iată un ghid despre ce trebuie să știți despre acest tip de aparat foto profesional.

Feriți-vă de bateriile de altă marcă

În orice mulțime de fotografi, este garantat că veți întâlni cel puțin câțiva care spun că folosesc de ani de zile baterii de DSLR de altă marcă fără niciun incident. Oricât de tentant ar fi prețul mai mic, vă îndemnăm să nu credeți în această prejudecată de confirmare - există șansa să plătiți prețul cu sănătatea aparatului dumneavoastră foto.

În timp ce câteva mărci terțe de pe piață nu caută să provoace distrugerea aparatului foto și a portofelului dvs., există o mulțime de dubluri de calitate jenant de scăzută. Nu trebuie decât să vă luați după numeroasele frustrări exprimate în recenziile utilizatorilor despre bateriile ieftine de la terți împărtășite online.

Dacă aveți timpul și resursele necesare pentru a face cumpărături, există mărci terțe de încredere. În cel mai bun caz, în cazul în care folosiți baterii de altă marcă, aparatul foto este în regulă, dar nu poate ține încărcătura.

De asemenea, s-ar putea să vă treziți cu baterii de la terți care, în mod enervant, nu se potrivesc cu încărcătorul de baterii al producătorului acelui aparat foto profesional, astfel încât trebuie să țineți pasul cu o configurație complet diferită.

Bateria se poate strica după doar câteva încărcări. De cealaltă parte a monedei, s-ar putea să pariați pe niște reparații majore pentru aparatul dumneavoastră foto. S-a raportat că bateriile de altă marcă se încălzesc și se umflă în timp ce se află în aparat - rămânând astfel blocate în interior și neputând fi ejectate. Șansele sunt mici, dar de ce să riscați?

Fotografiați întotdeauna în format RAW

Deci, mai întâi, să acoperim care este diferența: un fișier de imagine RAW este un fișier în care toate datele sunt păstrate atunci când se face o fotografie. Nimic nu este comprimat sau omis. Imaginile JPEG, deși sunt mai mici și mai ușor de gestionat dacă nu sunteți echipat pentru a selecta cantități mari de fișiere mari, comprimă și omit datele imaginii. Practic, atunci când aparatul foto este setat să scrie fișiere JPEG, lăsați la latitudinea creierului aparatului foto și nu a dumneavoastră să decidă ce informații merită păstrate și care pot fi aruncate.

Mai ales atunci când folosiți o cameră DSLR care s-ar putea să nu se descurce bine în condiții de lumină slabă sau în alte medii de fotografiere inoportune, fișierele de imagine RAW vă vor fi cel mai bun prieten în păstrarea clarității, a luminilor și a umbrelor unei imagini.

Acest lucru se datorează faptului că fișierele JPEG pe 8 biți conțin doar 256 de niveluri de culoare RGB, în timp ce imaginile RAW pe 16 biți sunt capabile de un spectru RGB de peste 65.000 de niveluri de culoare. Nu numai că veți putea capta lumini mai strălucitoare, dar veți fi mai abil în editare, având mai multe incremente de finețe între ajustările de luminozitate.

În plus, atunci când fișierele RAW sunt importate într-un program de editare precum Adobe Lightroom, datele imaginii sunt reproduse, modificate și salvate ca un nou fișier. Dacă JPEG-urile nu sunt duplicate în mod activ înainte de a salva modificările, veți arunca datele și veți compromite calitatea JPEG-ului cu fiecare nouă versiune salvată.

Coin Marketplace

STEEM 0.17
TRX 0.15
JST 0.028
BTC 58194.53
ETH 2364.50
USDT 1.00
SBD 2.37