ATIK YÖNETİMİNDE TARTIŞILMAZ TEK İSİM: SWACHHCOIN

in #destektr6 years ago (edited)

resim 1.png

Dünyada yaşanan teknolojik gelişmeler ve sanayileşme ile paralel olarak yaşanan hızlı kentleşme ve nüfus artışı insan faaliyetlerinin çevre üzerindeki baskısını hızla artırmaktadır. Bu süreçte üretim ve pazarlama faaliyetlerindeki genişleme, doğal kaynakların daha yoğun kullanımını kaçınılmaz kılarken, sürekli artan tüketim eğilimi ile birlikte oluşan atıklar da, hem miktar hem de zararlı içerikleri nedeniyle çevre ve insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Atıkları tüketim, üretim, kimyasal ve fiziksel özelliklerine göre birden fazla kategoride sınıflamak mümkündür. Buna göre atıklar genel olarak; katı atıklar, sıvı ve gaz atıklar, ambalaj atıkları şeklinde sınıflandırılabilir. Katı atıklar; üreticisi tarafından istenmeyen insan ve çevre sağlığı açısından düzenli bir şekilde bertaraf edilmesi gereken katı maddeleri ifade etmektedir. Atıklar hangi kategoride olursa olsun kullanışlılığını yitirmekte ve mali değerini kaybetmektedirler. Atıklar çevre ve insanla doğrudan ya da dolaylı etkileşim içindedirler. Özellikle katı atıklar, gerek içeriklerindeki hastalık yapıcı veya bulaştırıcı maddelerle doğrudan; gerekse fare, sinek vb. diğer canlılar için beslenme ve üreme kaynağı olması nedeniyle dolaylı olarak çevre ve insan sağlığını olumsuz etkileyebilmektedirler. Doğrudan hayvanlar aracılığı ile insanlara bulaşabilen cüzam, veba, kolera, dizanteri, tüberküloz, kuduz, sıtma gibi hastalıklar biyolojik olumsuzluklara örnek olurken; çöp depolama alanlarında oluşan sızıntı suları ve gazlar, kimyasal ve biyolojik olumsuzluklara neden olmakta; çevreye sorumsuzca bırakılan atıklar insanlara fiziksel zararlar verebilmektedir. Geri kalmış toplumlarda yetersiz temizlik ve atık yönetimi nedeniyle insan sağlığı ve çevre arasındaki olumsuz ilişkiler netlikle gözlemlenebilmektedir.

resim 2.png

Yapılan araştırmalara göre dünyadaki atık miktarı 5 milyar tona ulaşmış durumdadır ve dünyada bulunan plastik miktarının dünyayı sarabilecek kadar olduğu düşünülmektedir. Bu büyüklükteki atığın beraberinde getirdiği sorunlar da kaçınılmaz olarak yıldan yıla artmaktadır. Atik plastikler yalnızca dünyamızı kirletmekle kalmıyor aynı zamanda besin zincirinin bir parçası haline gelmektedir. Nasıl mı? Uzmanlar denizdeki balıkların önemli bir bölümünün plastiği yiyecek zannederek yediğini ve bu balıklarda plastik bulunduğunu bu durumun da biz insanları da olumsuz etkilediğini belirtiyorlar.

resim 3.png

Peki tüm dünyaya ve insanlara zarar veren atıkların etkilerinden nasıl kurtulabiliriz? Bunun için tek çözüm etkin bir atık yönetimidir. Atık yönetimi, atığın kaynağında azaltılması, özelliğine göre ayrılması, toplanması, geçici depolanması, ara depolanması, geri kazanılması, taşınması, bertarafı ve bertaraf işlemleri sonrası kontrolü ve benzeri işlemleri içeren bir yönetim biçimidir. İşte tam bu noktada etkin bir atık yönetimi hizmeti sunmayı amaç edinen yeni nesil blokzincir teknolojisinden faydalanan SWACHHCOIN projesi imdadımıza yetişmektedir. Swachhcoin projesinin öncelikli hedefi atık yönetim sektörünü kapsamlı olarak gözden geçirmek ve eksiklikleri belirleyip ihtiyaca en kısa zamanda cevap verebilecek çözümler sunmaktır.

resim 4.png

Swachhcoin projesi kar amacı gütmeyen, dünyanın karşı karşıya olduğu atık krizi ile başa çıkmayı hedefleyen bir platformdur. Swachhcoin projesinin geliştirdiği ekosistem ile insanlar ve firmalar çevrelerindeki atıkların geri dönüşümünden haberdar olacaklar, rollerini ve sorumluluklarını bilecekler ve buna göre hareket edecekler. Dünyada ortalama bir evin her yıl 2 ton atık ürettiği göz önüne alındığında yaratılan ekosistem ile bu atık kaynağında yönetilecek ve hem çevresel hem de sağlık sorunlarının önüne geçilmiş olacaktır.

Swachhcoin projesi atık yönetimi konusunda güvenilir, şeffaf ve özerk bir hayırseverlik platformudur. Platformun üzerinde 4 adet alt uygulama yer almaktadır. Bunlar: Swatel, Swata, Swiot ve Swbin’dir. Swatel, platform üzerinde atıklardan istenen çıktının üretilebilmesi amacıyla operasyonel hizmetin verildiği alt uygulamadır. Swata ise atık yönetimi sırasında geçmiş deneyimlerden yararlanılması amaçlı verilerin özelleştirilmesini sağlayan alt uygulamadır. Swiot ise kapalı ve açık atık geri dönüşümü esnasında ekipmanların ve araçların uzaktan erişimini sağlayarak işlemin daha hızlı gerçekleşmesine yardımcı olan alt uygulamadır. Son olarak Swbin ise özelleştirilmiş çöp kutularıdır, bu kutular otomatik olarak açılıp kapatılabilen, kullanıcısının kimliğini tanıyan, ödüllerin dağıtılmasına yarayan kutulardır.

Dünyamızın atıkla mücadelesine soyunan bu proje kullanıcılarının da gelir kazanmalarına yardım etmektedir. Ekosisteme gösterdiği ilgiden dolayı kendilerini tebrik ederim, ayrıca bu yatırım yapanların yüzünü de güldüreceğine inanıyorum.

ICO Bilgileri ve Token Satışı

resim 5.png

Yol Haritası

resim 6.png

Yenilikçi uygulamanın arkasındaki başarılı Swachhcoin Ekibi ile ilgili daha detaylı bilgi için lütfen internet sayfasını https://swachhcoin.com/ ya da teknik raporu https://swachhcoin.com/overview.pdf inceleyiniz.

Swachhcoin Ekibi

resim 7.png

Faydalı Linkler

İnternet sitesi: https://swachhcoin.com/
Teknik Rapor: https://swachhcoin.com/overview.pdf
Twitter: https://twitter.com/swacchcoin
Facebook: https://www.facebook.com/swachhcoinofficial
Instagram: https://www.instagram.com/swachhcoin/
Medium: https://medium.com/@swachhcoin
Reddit: https://www.reddit.com/r/swachhcoin/
Linkedin: https://in.linkedin.com/company/swachhcoin
Github: https://github.com/SwachhCoin
Telegram: https://t.me/swachhcoin
BTT ANN: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3034091.0
BTT BOUNTY: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3047261.0

Author: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1252009

Sort:  

Yeşile önem veren , atıkları engellemeyi çalışan projeler her zaman dikkatimi çekmiştir. gayet güzel bir çalışma olmuş

Coin Marketplace

STEEM 0.20
TRX 0.12
JST 0.028
BTC 64269.55
ETH 3490.29
USDT 1.00
SBD 2.53