S gotovo 200 milijuna dolara na liniji, EOS gradi sustav glasovanja

Postoji račun na EOS blockchainu koji ima 35 milijuna dolara vrijednih žetona u njemu koji nitko ne može dotaknuti - a njegova ravnoteža stalno raste.

Na kraju EOS-ovih prvih 12 mjeseci kao živi blockchain, ovaj račun (pod nazivom eosio.saving) vrijedit će blizu 192 milijuna dolara, uz pretpostavku nedavne tržišne cijene EOS-a od 4,79 dolara.

Teoretski, to se novac izdvaja za financiranje svih vrsta inicijativa koje bi mogle biti korisne za zajednicu EOS-a: izgradnju novih tehnoloških značajki, provođenje sigurnosnih revizija, sponzoriranje sastanaka, zapošljavanje odvjetnika i lobista.

Ali postoji jedan problem: trenutačno ne postoji sustav koji bi zapravo mogao dodijeliti sredstva.

EOS blokadna mreža bila je nepotpuna kada je otišla u živo u lipnju, s velikim brojem funkcionalnosti propisanih u "ustavu" mreže i preostalim preostalim bijelim papirom. Ključni aspekt EOS protokola bio je, prema bijelom dokumentu, "definirani proces upravljanja" koji je izbjegao druge blokove "ad hoc, neformalnim i često kontroverznim procesima upravljanja koji rezultiraju nepredvidivim ishodima".

Taj proces upravljanja uključivao je sposobnost nositelja oznaka da glasuju na referendumu na temelju broja tokena koje su održali. Ali taj proces glasovanja još ne postoji, i kao takav, EOS-ov sustav upravljanja je u toku od lansiranja.

Referendumski sustav, kako je glasovni mehanizam poznat, čini se da je u središtu pitanja o tome gdje eosio.saving novac konačno ići.

Dok se u bijelom članku ne spominje glasovanje na referendumu, EOS-ov Ustav izričito zahtijeva proces donošenja odluka koje utječu na cijelu mrežu, poput postavljanja sustava za trošenje sredstava eosio.savings računa. Također, u obliku kružne logike, potreban je referendum za ratifikaciju još uvijek privremenog ustava.

Istaknuvši što treba učiniti kako bi pomaknuo EOS naprijed, CoinDesku je izjavio Daniel Keyes, suosnivač i COO tvrtke EOS Nation, proizvođač u stanju pripravnosti:

"U lansiranju nije bilo izgrađen referendumski sustav, stoga nam je kao zajednica da se sastajemo i gradimo."

I premještajući taj savjet, Keyes djeluje kao voditelj projekta za tim sastavljen od različitih kandidata za proizvodnju blokova koji rade zajedno na izgradnji referendumskog sustava.

Istodobno, skupina poznata kao Radna skupina EOS Core WPS razvija "sustav prijedloga radnika" ili WPS, mehanizam opisan u EOS bijelom papiru koji će se koristiti za podnošenje prijedloga i omogućavanje nositeljima tokenova da glasaju o tome hoće li financira ih pomoću oznaka s računa eosio.saving.

I već je radna skupina objavila pozadinski kôd za WPS. Iako, kao što je spomenuto, WPS kôd mora biti odobren jednosatnim referendumom s jednim glasom pa radna grupa čeka da se referendumski sustav uspostavi.

Potrosi
To je rekao, WPS nosi dodatni značaj sada kao EOS zajednica je podijeljena na ono što učiniti s fondovima.

Dok neki, uključujući članove radne skupine, žele vidjeti novac koji se koristi za dobrobit zajednice, istaknuti glasovi pozivaju zajednicu da razbije WPS, ukloni svoj izvor financiranja i možda "spali" ili uništi sve tokena koji se trenutačno nalaze na računu eosio.saving.

Vraćajući se natrag, novac koji se trenutno prikuplja u štednom računu financira se "inflacijom", što se u ovom kontekstu odnosi na predvidljivo povećanje ukupne ponude EOS tokena.

Svake godine opskrba se povećava za 5 posto, a četiri petine tog povećanja automatski prelaze na račun. Taj je proces omogućen mehanizmom financiranja koji je kod pokretanja kodiran u EOS protokol.

Uz to, radna skupina predložila je u nedavnom postu na blogu da se milijun EOS tokena (oko 4,8 milijuna dolara) prenosi s računa eosio.saving i koristi se za financiranje projekata visokih prioriteta kao što je EOS arbitražno tijelo - koje uređuju sporove između nositelji oznake - sigurnosni testovi i online portal za WPS.

Također žele uspostaviti "hitni odbor" za procjenu projektnih prijedloga, iako obećavaju raspustiti povjerenstvo nakon što prestane "hitna" situacija. Prijedlozi koje je odobrilo Povjerenstvo bit će stavljeni na glasove nositelja oznaka (oni će biti slični referendumu, ali imaju niži minimalni prag za sudjelovanje nositelja oznake).

Prema riječima Orchideja Kim, graditelja zajednice kandidata za proizvodnju bloka EOSYS i člana radne skupine, stvaranjem mehanizma glasovanja o referendumu i dodjeljivanju štednje budućim projektima jedini je način "da EOS ostvari očekivanja".

"Ne bismo se trebali oslanjati na Block.one, proizvođače blokova ili nastavak volonterstva", nastavila je.

Block.one je tvrtka na čelu s Dan Larimerom koja je razvila kod iza EOS protokola i vodila ICO 4 milijarde dolara, ali nije sudjelovala u pokretanju mreže.

Kim zaključi:

"Poticanje svakog decentraliziranog procesa je složen i zastrašujući zadatak. Mnogo je stvari za izgradnju i popravak."

Zapali
Neka zajednica

Coin Marketplace

STEEM 0.42
TRX 0.07
JST 0.052
BTC 43141.69
ETH 3320.47
BNB 495.37
SBD 4.95