Bilimsel Çalışma ve Araştırmalardaki Problemlere Blok Zinciri Destekli Orvium Platformu ile Devrimsel Çözümler

in #cryptocurrency6 years ago

Son yıllarda teknolojinin gelişimi, bilişim sektöründeki ilerlemeler ve özellikle internetin hayatımıza girmesi ile birlikte bilimsel çalışmalar son derece hızlanmıştır. Bilim ve bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu çağımızda bilginin yayılması ile birlikte buluşlar, keşifler birbirini izlemektedir. Ancak bilimsel çalışma yapmak çok büyün bütçe ve destek gerektiren bir iştir. Çoğu üniversitenin, araştırma merkezlerinin bu yapılan çalışmaları destekleyecek bütçesi bulunmamaktaydı. Bundan dolayı bu zamana kadar yapılan araştırmaların çoğunun kaynağı devletlerin ya da yanı çatı altında faaliyet gösteren araştırma merkezlerinin desteği ile yürütülmektedir. Ayrıca bu çalışmaların göden geçirilmesi de gönüllü bilim adamlarının desteği ile yapılırken bu yayınların satılması ve karı da maalesef yayınevlerine kalmaktadır. Bu problem bu zamana kadar bilim adamları tarafından hep eleştirilmiş ve bilimsel çalışmaların azalmasına da neden olacağı belirtilmiştir. Düşünün bilim adamları tarafından bin bir zahmet ve zor koşullarda çok önemli bir ilaç veya insan sağlığının geleceği ile ilgili bir yayın yapılıyor ve bu yayını satan yayın evi çok büyün paralar kazanırken bu işe emek ve zaman veren bilim adamı karşılığı alamıyor. İşte bu süreç bilime ve bilimsel çalışmalara çok zarar vermektedir. Yapılan araştırmalar, bilimsel yayıncılık sektörünün dünyanın en kârlı işlerinden biri olduğunu göstermekte. Bu makaleyi yazarken dikkatimi çeken bir konu da; dünyadaki İlk büyük beş yayıncının kazandıkları para dünyadaki tüm yayınların % 50 ile % 70’ine denk gelirken, kâr oranlarının hepimizin bildiği Apple, Amazon gibi küresel şirketlerden daha yüksek olduğu. Bu inanılmaz rakamlara bir örnek daha vermek gerekirse 2015 yılında, bilim, teknoloji ve sağlık ile ilgili yayınların küresel pazarı yaklaşık 25 milyar dolar olarak tahmin edilmekte.

Bahsettiklerime ek olarak bu alandaki problemlerden en önemlilerinden biri de yayınların telif haklarının yazar ya da çalışmayı hazırlayan bilim adamları yerine yayınevlerinde olması. Ayrıca yayınların değerlendirme aşamasında hakem, önyargı, uzun değerlendirme süreleri ve bilimsel çekişmeler de bilimsel yayınların kalitesinin düşmesi ve düşük kaliteli dergilerin de maalesef çoğalmasına yol açmakta.

İşte bütün bu sorunlara çözüm bulmak adına yola çıkan Orvium yaklaşımı, piyasadaki bahsettiğim verimsizlikleri ortadan kaldırmak ve bilimsel yayıncılığın kalitesini ve etkinliğini artırmak için çaba sarf edecektir. Kısaca Orvium, en son teknolojilerin kusursuz entegrasyonunu sağlamak suretiyle hem blok zinciri ve akıllı sözleşmelerin getirilerinden istifade edecek hem de merkezi olmayan depolama yöntemleri ve büyük veri analizi ile bulut bilişimin katkılarıyla birlikte araştırma verilerini ve sonuçlarını daha kolay işleyeceği, doğrulayacağı ve yayacağı çok kullanışlı bir platform oluşturmaktadır.

Orvium platformunda makaleler Orvium'a gönderildikleri andan itibaren telif hakkı ve lisanslar yazarlar tarafından sahiplenilebilecek ve aktarılabilecektir. Ayrıca yazarlar kendi eserlerinin ekonomik getirilerine sahip olacaklardır. En ekonomik yayın ve erişim hakkından istifade edilirken tekelci bir fiyat yaklaşımından uzak durulacaktır. Ek olarak araştırma verileri ve sonuçları arasında kusursuz entegrasyon sağlanacak, ekonomik işletme maliyetleri ile merkezi olmayan dergiler oluşturulacaktır. Bir araştırmanın en önemli dayanağı olan geçerlilik ve güvenilirlik sorunu şeffaf bir şekilde çözülecektir. Hakem ve değerlendirenler için bir ödül sistemi bulunurken hiçbir dergi için abonelik zorunlu olmayacaktır.

Bütün bahsettiklerime ek olarak, şeffaflık ilkesinin bir gereği olarak Orvium tarafından geliştirilen tüm yazılımlar her zaman açık kaynaklı olacaktır.

ICO Bilgileri ve Token Bilgileri

Orvium yaklaşımı küresel araştırmalara destek olurken hem gelir elde edilmesi hem de mevcut gelirlerin arttırılması için saydam, çok kapsamlı ve rekabete dayalı bir iş modeli kurmaktadır. Bu amaca hizmet için yeni bir kripto para birimi olan Orvium token (ORV) oluşturulmuştur.

Bu bağlamda; makalelerin sunulması, hakem değerlendirmeleri, telif hakkı ödemeleri, araştırma için verilerin paylaşılması, dergi yönetimi gibi bütün aşamalarda bu sürecin paydaşları olan kuruluşlar, bilim adamları, hakemler, dergiler arasında ORV token değişimi ile süreç yürütülecektir.

Token: ORV

Tipi: ERC-20

Toplam Token Sayısı: 379.000.000

Fiyatı: 1ORV = 0,10 Dolar

Hard cap: 20.000.000 USD

Kabul: ETH

Yol Haritası

Takım

Referanslar

İnternet Sitesi: https://orvium.io/

Teknik İnceleme: https://orvium.docsend.com/view/nvr6ywj

Yönetici Özeti: https://orvium.docsend.com/view/b2zb484

Facebook: https://www.facebook.com/orvium.io

Twitter: https://twitter.com/orvium

Telegram: https://t.me/orvium

BTT ANN: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3535259.0

BTT Bounty: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3565166

Sort:  

Blockchain teknolojisinin gelişim kaydetmesiyle kripto para alanından çıkıp dünyaya bakmamızı sağlamıştır. Her türlü sorun için ico başlatmamız dünyanın ve bizim geleceğimiz için bir umut kaynağı gibi görünüyor. Bilim insanlarına,yazarlara yapılan haksızlıkları vs. konu alan bu coin bile aklımıza daha nice haksızlıkları yoketmek için yaratılacak coinleri getiriyor. Daha iyi bir dünya için blockchain.

Coin Marketplace

STEEM 0.21
TRX 0.13
JST 0.030
BTC 66750.09
ETH 3474.88
USDT 1.00
SBD 2.80