LTO Network scoort hoge ogen, waarom eigenlijk?
LTO Network heeft recent een succesvolle ICO gehouden. Hun unieke token economie levert regelmatig verwarring op, daarom leggen wij in dit artikel uit hoe dit in elkaar zit.
Recent heeft een Nederlandse ICO genaamd LTO Network hoge ogen gegooid bij de lancering van haar token met de gelijkwaardige naam LTO. Een deel van het succes van LTO heeft te maken de unieke wijze waarop LTO haar token economy vormgeeft en het product wat zij marketen. We hebben echter gemerkt dat vooral de token-economie regelmatig tot verwarring leidt. In dit artikel leggen we het uit.
Maar eerst, wat is LTO?
LTO is een blockchain-project welke als doel heeft de papieren rompslomp en andere administratieve taken efficiënter te maken. Daarbij focust LTO zich op de B2B (bedrijven aan bedrijven) sector. Het gaat dus specifiek over de informatie-uitwisseling tussen bedrijven, instanties en afdelingen die samenwerken. LTO biedt een informatiebeheersysteem aan die dit proces versoepelt met als uitkomst dat partijen sneller tot een beslissing kunnen komen. Vooral bij juridische procedures kan dit een uitkomst bieden.
Zo werkt LTO onder andere samen met het Openbaar Ministerie en IBM Watson om spoedprocedures tot wel 400% sneller te laten verlopen. Het gaat hierbij dus om het automatiseren en versoepelen van simpele overtredingen zoals verkeersboetes, vaak is hier geen aparte rechtszaak voor nodig en valt het proces dus grotendeels te automatiseren. Zo wordt een groot deel van de administratieve werkdruk onder ambtenaren verlicht. LTO biedt dus vooral uitkomst bij simpele administratieve taken die geautomatiseerd kunnen worden. Dit automatiseren van administratieve zaken verloopt via zogenoemde “Live Contracts”. Dit is de naam die LTO heeft gegeven aan hun smart-contract oplossing. Het voordeel van LTO’s smart-contract oplossing is dat deze enorm schaalbaar is en dus ingezet kan worden bij heel veel bedrijven. Zo heeft LTO inmiddels een hele rits aan klanten verzameld binnen zowel de notarissector, makelaardij, afvalverwerking, verzekeringsmaatschappijen etc.
Ontmoedigen van speculatie
De meeste blockchainprojecten hebben (nog) geen “product” om te verkopen en dat maakt het verhandelen van de tokens en coins van dergelijke projecten onderhevig aan speculatie. Je zou kunnen stellen dat dit gokelement onwenselijk is, zeker voor de meer serieuze crypto-handelaren. LTO heeft een manier gevonden om het speculeren van hun token te ontmoedigen terwijl zij zelf doorontwikkelen aan hun product. Op innovatieve wijze “straffen” zij het verkopen van LTO-tokens tijdens de eerste zes maanden van ontwikkeling via een zogenaamde tolheffing.
Figuur 1: LTO tolheffingsmechanisme: de “bridge troll”
Het totaal aantal LTO in circulatie is onderverdeeld in twee potjes als het ware. Een potje specifiek bedoeld om bij te dragen aan het LTO mainnet en een ERC-20 potje. Het verplaatsen van tokens tussen deze potjes kost een variabel aantal LTO.
ERC-20
Het verhandelen van LTO vindt exclusief plaats in het ERC-20 potje en fungeert als poortwachter om bij te dragen aan het LTO-mainnet. Wanneer je LTO koopt komen deze dus uit het ERC-20 potje
Mainnet
Tokens welke zich bevinden in dit potje worden uitsluitend gebruikt voor activiteiten binnen het LTO-netwerk zelf. Het gaat hier dan bijvoorbeeld om het staken van de token en het betalen voor transacties. Ook kun je tokens uitleasen aan partijen die een LTO node draaien of zelf een node opzetten. Over het leasen van tokens weldra meer.
Hoe werkt het het als je van ERC-20 naar mainnet wil?
Wanneer je van het ERC-20 potje naar het LTO mainnet wil gaan betaal je een vast bedrag van 100LTO per transactie. De bedoeling hiervan is dat dit bedrag het aantal speculanten en kleinere stakers ontmoedigt om het mainnet te “vervuilen”. De fee van 100LTO is echter laag genoeg om cliënten die gebruik willen maken van het LTO netwerk niet te ontmoedigen.
Van ERC-20 naar mainnet kost 40 LTO.
Hoe werkt het als je van mainnet naar ERC-20 wil?
Wanneer je wenst te stoppen met het bijdragen aan het LTO netwerk kun je je LTO verkopen, hiervoor dien je echter je mainnet LTO om te ruilen voor ERC-20 LTO. Tijdens de eerste zes maanden betaal je hier een variabel percentage voor. Op deze wijze hoopt LTO het verkopen van tokens door mensen die mee hebben gedaan aan de ‘private sale’ te ontmoedigen. Op het moment van schrijven bedraagt dit percentage 30,94%.
Het aantal LTO wat wordt betaald voor het verplaatsen van je tokens van mainnet naar ERC-20 wordt daarbij voor altijd uit de circulatie gehaald. Op deze wijze wordt het aantal LTO in de omloop schaarser.
Van mainnet naar ERC-20 kost een variabel percentage LTO.
Tolheffing samengevat
LTO bestaat heeft dus één token, maar gesplit tussen twee blockchains. Mainnet en ERC-20. Mainnet draagt actief bij aan het netwerk. De handel vindt enkel plaats op de ERC-20 blockchain. Het verplaatsen van tokens tussen deze blockchains kost je een x bedrag aan LTO. Bij het verplaatsen van mainnet naar ERC-20 zal een deel verbrand worden. De supply wordt hierdoor lager.
Over supply gesproken, hoe zit dat precies?
Normaal gesproken wenden we ons naar websites als coinmarketcap om inzage te krijgen in de supply van een token. Aangezien LTO op twee blockchains bestaat ligt dat wat lastiger.
Dit is de supply op het moment van schrijven (21 februari 2019, 15:13)
Totale oorspronkelijke supply = 500,000,000 LTO
Verbrande Supply = 44,473,192.74
Totale Supply = oorspronkelijke – verbrande = 455,526,807.26
Supply details:
Totale ERC-20 supply = 58,819,098.02
Totale mainnet supply = 393,407,709.24
Totale mainnet tokens in beheer van LTO zelf = 255,681,747.00
Totale ERC-20 tokens in beheer van LTO zelf = 20,166,667.00
Token statistieken:
Aantal ERC-20 in omloop = 41,952,431.02 (12,91% van het totaal)
Aantal Mainnet LTO = 137,725,962.24 (86,36% van het totaal)
Details over de tolheffing:
Aantal LTO verbrand van mainnet naar ERC20: 30,94%
De waarde van LTO
Huidige prijs op Bitmax.io: 0.146769 LTO/USDT
Marketcap op basis van ERC-20 = 6,157,316.35 USD
Marketcap Mainnet + ERC-20 – tolheffing = 20,117,036.90 USD
Totale marketcap LTO zonder toepassing tolheffing = 66,857,213.97 USD
Voor de meest actuele data verwijzen wij naar: https://ltonode.com/supply/
Lock-up periodes
Een deel van de supply is nog in handen van LTO zelf, deze zal in verschillende periodes losgelaten worden in de markt voor verschillende doeleinden. Een totaal overzicht van het aantal extra tokens wat per maand vrijkomt kun je vinden in figuur 2. Voor meer details over het doeleinde hiervan kun je lezen in dit engelstalige artikel van LTO.
Leasen van je tokens
Een ander uniek aspect van de token-economie van LTO is dat je je mainnet tokens kan uitlenen aan partijen die een node draaien. Kleinere passieve stakers zit het team achter LTO niet op te wachten, vandaar dat het zelfstandig staken van je LTO weinig oplevert. In plaats daarvan kun je jouw tokens onderdeel laten uitmaken van een leasing pool.
In ruil voor het uitlenen van je tokens aan een node operator krijg je een x aantal LTO terug. De hoogte van de beloning voor het leasen van je tokens is afhankelijk van de leasing pool welke je wenst te joinen. Klik hier voor een overzicht van aanwezige leasing pools. De netwerkactiviteit van deze leasing pools kun je vervolgens hier vinden.
Let er op dat hoe hoger de activiteit, hoe groter de payout. Het loont dus om je tokens uit te leasen aan de pool die de grootste activiteit genereert. Dit heeft te maken met het consensus-algoritme van LTO welke binnenkort live gaat. Daarbij wordt betekenisvolle netwerkactiviteit hoger beloond.
Meer weten over LTO Network?
- Hoe werkt Leasen aan CryptoBieb LTO Network?
- Hoe kun je aan CryptoBieb.nl leasen, stap voor stap handleiding
Posted from my blog with SteemPress : https://cryptobieb.nl/lto-network-scoort-hoge-ogen-waarom-eigenlijk/