RAMAZANDA METABOLİZMA HIZLANDIRMA | Ramazan Ayında İftarda Ve Sahurda Tüketebileceğiniz Metabolizma Hızlandıran Besinler Nelerdir?

in #cointurk6 years ago (edited)

Arkadaşlar merhaba,

Bu makalemde Ramazan ayında oruç tutma esnasında metabolizmayı hızlandırmak için sahurda hangi besinler tüketilmelidir? Bu sorunun yanıtını açıklamaya çalışacağım.



Resim


Ramazan ayında metabolizmayı hızlandırmak için neler tüketilmelidir? Tüketerek zayıflamak mümkün mü? Gibi soruları bu yazımda açıkladım.

Ramazan ayı döneminde, vücut uzun süre hareketsiz ve aç kalmaktadır. Bu durum metabolizmanın hızını da yavaşlatmaktadır. Bu ise vücutta bir çok sistemin zarar görmesine neden olabilmektedir. Sonrası ise kilo almaya kadar gidebilmektedir. Ancak uzman görüşleri ise sahur vaktinde tüketilebilecek doğru besinlerle metabolizmanın yavaşlaması önlenebilir. Dahası egzersiz, fiziksel hareketler ve doğru iftar menüsü metabolizmayı hızlandırılabilir ve kilo vermek mümkün hale gelebilmektedir.

Ancak metabolizmayı hızlandıran besinler tüketilirken sıklığı ve miktarının da önemi büyüktür. Daha çok, sıvı tüketimine önem verilmelidir.

Şimdi gelin birlikte Ramazan ayında metabolizmayı hızlandıran besinleri sıralayalım;



Resim


Yoğurt

İftar sonrasında yağ yakımı ve bağırsak motilitenizin düzenlenebilmesi için bir kase yoğurt tüketilmesi önemlidir.

Kefir

Ramazan ayında kilo verebilmek ve metabolizmayı güçlendirebilmek için her gün bir bardak kefir içmek gerekir.

Yumurta

Yumurta protein bakımında zengin bir besindir. Uzun süre açlık hissetmemenize, vermiş olduğu tokluk hissi yardımcı olmaktadır. Karaciğerin yenilenmesine ise içeriğinde bulunan lesitin maddesi sayesindedir.



Resim

Acı Biber

Sivri biber, Meksika biberi ve jalepeno şeklindeki acı besinler, capsaicin maddesi sayesinde vücutta bulunan yağın birikmesini önlemektedir. Bu şekilde fazla kalori yakılmış ve hızlı bir şekilde kilo da verilmiş olur.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi, içerisinde bulunan Mct ismindeki yağ asitleri sayesinde metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle sahur vaktinde bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağı tüketilmesi tavsiye edilir.

Sonuç olarak, Ramazan ayında metabolizma yavaşlamaktadır. Bunun sonrasında kilo almak ve sağlık sorunları beraberinde gelebilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için uzman görüşlerine göre tüketilmesi gereken metabolizma hızlandıran besinleri sıraladık. Umarım faydalı olmuştur.

Okuduğunuz için teşekkürler.


@murat81


Sort:  

Yoğurt
İftar sonrasında yağ yakımı ve bağırsak motilitenizin düzenlenebilmesi için bir kase yoğurt tüketilmesi önemlidir.

Her iftar mutlaka sofrada oluyor .haşlanmış yumurta sahurun demir başı :)
Elinize sağlık bu güzel paylaşım için.

Asıl ben teşekkür ederim beğeniniz ve ilginiz için... teşekkürler... :)

Excellent article. I learned a lot of interesting and cognitive. I'm screwed up with you, I'll be glad to reciprocal subscription))

Flagged for comment spam @steemflagrewards Do you speak Turkish? We have some Turks than can talk to you about spam.

Steem Flag Rewards mention comment has been approved! Thank you for reporting this abuse,@iamstan categorized as comment spam. This post was submitted via our Discord Community channel. Check us out on the following link!
SFR Discord

Çok teşekkürler beğeniniz için... Tabiki olabilir neden olmasın... Teşekkürler

Coin Marketplace

STEEM 0.27
TRX 0.13
JST 0.032
BTC 62622.67
ETH 2944.91
USDT 1.00
SBD 3.61