Litecoin (LTC) Nedir? + [Cointurk 6. Projesi]
Bitcoin’in küçük kardeşi olarak da adlandırılan litecoin, 2011 yılındaki kuruluşundan bu yana yaygın bir şekilde kullanılan rekabete dayanan bir kripto para birimidir. Litecoin, bir banka veya ödeme işleme servisi gibi aracılara ihtiyaç duymadan bireyler veya işletmeler arasında doğrudan para aktarmak için de kullanılır. Bunun yanı sıra hızı, paranın sayısı ve piyasa değeri ile Bitcoin’den ayrılmaktadır.
Litecoin her ne kadar Bitcoin gibi açık kaynak kodlu olsa da bazı önemli farklılıklar bulunmaktadır. Bitcoin’den yaklaşık dört kat daha hızlı blok ürettiği için, Litecoin işlemlerin meşruluğunu çok daha çabuk onaylayabilir ve aynı zaman aralığında çok daha fazla sayı işleyebilir. Ayrıca Bitcoin’in 21 milyona yakın bir miktarı vardır, Litecoin miktarı ise 84 milyona kadar çıkabilmektedir.
Litecoin (LTC) Nasıl Alınır?
Adım 1: Litecoin Cüzdanı Oluşturma
Herhangi bir dijital para birimi gibi Litecoin ile de işlem yapmadan önce mutlaka bir cüzdana sahip olmanız gerekmektedir. Coinbase, Exodus ve Jaxx isimli mobil cüzdanlar bugün en çok kullanılan en popüler cüzdanlar arasında yer almaktadır. Eğer daha güvenli bir yöntem arıyorsanız TREZOR ya da Ledger gibi donanımsal cüzdanları kullanabilirsiniz.
Adım 2: Litecoin ile Değişim Yapacağınız Birimi Bulun
Direkt Litecoin satın almak şu anda zor olan ana konulardan biridir ve çoğu borsa yalnızca Bitcoinler için (ancak ABD Doları veya EUR için değil) ticareti oldukça serbest kılmıştır. Bu nedenle önce Bitcoin alıp sonrasında Litecoin ile değişim yapabilirsiniz.
Litecoin Nereden Alınır?
Madencilik yapmak istemiyor ve yalnızca ticaretini yapmak için Litecoin almak istiyorsanız. Bu hizmeti veren sitelerden birine üye olmanız ve kripto para birimini alış yönteminizi eklemeniz gerekmektedir. (Bu yöntem kredi kartı, havale ya da banka kartı olabilir.) Alış yönteminizi ekledikten sonra işlem yapmaya başlayabilirsiniz.
Litecoin Cüzdanları Nedir?
Bitcoin ve diğer birçok kripto para birimleri gibi, litecoin genellikle bir dijital cüzdan içinde saklanır. Yazılım tabanlı ve bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda bulunanların yanı sıra fiziksel donanım cüzdanları da dahil olmak üzere farklı cüzdan türleri bulunur.
Very useful information good post....I upvote u .....if u upvote my post
thank you :)
Thank u so much
iyi günler proje yazınızı oyladım :))
iyi günler proje yazınızı oyladım :))