Ripple Hakkında Bilgiler[Cointurk 11. Projesi]

in #cointurk7 years ago





RİPPLE NEDİR

  Kripto para dünyasında Bitcoin'in rakiplerinden biri olan Ripple son bir aydaki artışı ile pek çok kişinin ilgisini çekti.Eş zamanlı küresel bir ödeme ağı olarak tanımlanan Ripple, 2012 yılında bir ödeme ağı (RippleNet) ve aynı zamanda da bir kripto para (Ripple XRP) olarak hayata geçti. Bitcoin ve etheryumun ardından kripto dünyasının üçüncüsü olmayı başardı.
2017 yılı içinde değerini yüzde üç bin altı yüz artırarak geride bıraktığımız yılda en çok artan kripto para oldu. Geçtiğimiz sene yüzde 1318 artış gösteren Bitcoin ise 2018'de yatırımcısına en çok kazandıran 14'üncü kripto para oldu. 

    Ripple 2012'de San Francisco merkezli Ripple Labs tarafından düzenlenmiştir ve ödeme protokolü ve şifreleme yüzdesi olarak iki ayrı parçaya ayrılmıştır. Ripple, global ödeme çözümleri geliştiren girişim sermayesi destekli bir girişimdir. Geleneksel finansal kurumlara yardım etme konusunda baya bir uzman olduğunu söyleyebilirim. Son beş yılda, Ripple Labs, gerçek zamanlı brüt bir ödeme sistemi (RTGS), döviz birimi ve RippleNet adlı bir ödeme ağı oluşturulmuştur.

   
 Ripple; madencilik yaparak kazanılmayan bir kripto para birimi aynı zamanda da para transferlerinin hızlı ve ucuz bir şekilde yapılmasını sağlayan uluslararası para transfer ağı olarak tanımlanabilir.Ripple; dağıtılan finansal teknolojisi, bankaların şebekeler arasında gerçek zamanlı uluslararası ödemeler gönderebilmelerini sağlar. XPR kısaltması ile piyasalarda işlem gören Ripple; Ethereum’un ardından gelen en büyük üçüncü kripto para birimi olma unvanını taşımaktadır.Kurucusu 'Chris Larsen' dir. Bir anda büyük düşüş sebebiyle henüz eski seviyelerine gelemedi ama yakın zamanda gelmesini bekliyorum.




RİPPLE ÖZELLİKLERİ ?

=
Ripple ağına dahil bankalar birbirleri arasında düşük masraflarla para transferi yapabiliyor. İşlem başına ortalama 0.0011 dolar ödeniyor. Bitcoin için bu değer yaklaşık 0,0015 BTC; yani bugünkü değeriyle yaklaşık 3,5 dolar. Ripple’da aktarılan fonlar 5-10 saniye içinde karşı tarafın hesabına geçiyor. Bitcoin için bu işlem genellikle en az 1 saati alırken; bu süre daha da uzayabiliyor.  

=  Ripple Coin, altcoinler arasında merkezsiz olmaması yani bir şirket bünyesinde olması bakımından farklı bir yere sahip. Bu durum bankalar veya yatırımcıların güvenerek bu coine yönelmesini sağlıyor.Bu durumun en iyi örneği Akbank ile olan sözleşmesidir.

=  Piyasada en yüksek değere sahip 5 kripto para birimi; Bitcoin, Bitcoin Cash, Cardano, Ethereum ve Ripple'dır.  

= XRP, Geçtiğimiz yıl değerini %3018 arttırarak en çok yükselen kripto para oldu. Böylece yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Ripple altcoini birçok borsa sitesinde alım ve satıma başlamış durumda.Bunlardan biri de Türk borsalarındandır.(Koineks olması lazım)

=Dağıtılmış bir ağ olan Ripple, işlem veri tabanını yönetmek ve güvenliğini sağlamak için tek bir şirkete bağımlı değildir. Bu nedenle, blok onayları için bekleme yapılmaz ve işlem onayları ağ boyunca hızla gidebilir.

= Ripple şirket tarafından belli bir miktar (100 milyar Ripple) piyasaya sürülmüştür. Bu miktarın da yaklaşık %38’lik bir kısmı piyasada işlem görüyor. Bunun yanında işlem masrafı adı altında kesilen Ripple’lar sistemden silinmektedir.

Ripple Değeri;


Ripple Günlük Grafiği;



Ripple Tüm Zamanların Grafiği;



=  Ripple, dalgalanmalı işlem protokolü olarak bilinir. Dağıtılmış bir açık kaynaklı internet protokolü, defteri ve XRP(ripples) olarak adlandırılan kriptolardan oluşur. Ripple teknolojisi herhangi bir ters ibraz olmadan herhangi bir boyutta hızlı, anlık, güvenli ve ücretsiz küresel finans işlemlerini yapmaya mümkün hale getirir.

= Dünyanın en büyük 50 bankasından 15'i ripple'ı tercih etmekte ve Akbank'ta bu 15 banka arasında yer almakta ve blockhain alanında girişim gösteren ilk Türk bankası olma özelliğini taşımakta.

= Dijital para birimlerinin fiziksel görünüşü olmadığı için bankalar coinleri para birimi olarak kabul etmemektedir. Bitcoin dahi dünyanın dört bir yanındaki bankaların çoğu tarafından kabul edilmez. XRP farklıdır. Dünyanın birçok bilinen bankası tarafından kabul edilmiştir. XRP ilk kabuk eden İngiltere merkez bankası olmuştur. Ripple'ı para birimi olarak kabul eden 75'den fazla uluslararası banka vardır.

=  Dünyanın bir ucundan bir ucuna 5 saniye gibi kısa bir sürede transfer edilebiliyor. Bu bağlamda Bitcoin'in saatleri bulan transfer süresi Ripple'dan çok çok geride kalmış oluyor.

=  Pek çok kripto paranın aksine Ripple, madenciliği yapılamayan ve ledger adı verilen blockchain tabanlı defterlerin tamamen bir şirket tarafından yönetildiği bir kripto para birimi. Odak noktası bankalar ve müşteriler arasındaki ödemeleri kolaylaştırmak olan ripple, uluslararası para transferlerinin arttığı günümüzde bu külfetli süreci olabildiğince basit ve düşük masraflı bir hâle getiriyor.

=  Şimdilik  üretilmiş  Ripple’ların sayısı 99,993,093,880 XRP. Fakat şu an için piyasada yalnızca 38,739,144,847 XRP adeti mevcut. Kurucusu tarafından periyot periyot sürülüyor piyasa.Bu da madencilikten farklı bir üretim stratejisi sunarak Bitcoin, Ethereum veya Litecoin kadar işlemci gücü gerektirmeden blok zincirinin çalışmasına olanak veriyor.

=  2017 yılında Bitcoin en çok kazandıran 14. kriptopara olurken, Ripple 40 bin kat artarak 2017'nin en çok kazandıran kriptoparası olmuştur. Geçtiğimiz haftalarda 3$ seviyesinin üzerine çıkan Ripple, kurucusu olan Chris Larsen'ı dünyanın en zengin 14. kişisi yapmıştır.



Ripple (XRP) Nasıl Üretiliyor?

Bu kripto para birimi mining(madencilik) yöntemiyle üretilmemektedir. Sistemde kullanmak için geliştiriciler toplam 100 milyar Ripple üretti. Bunun bir kısmı piyasaya sürüldü, bir kısmı ise ödeme ağında tutulmakta. Her ay yaklaşık 1 milyar Ripple piyasaya sürülüyor. Bu yüzden tek seferde tamamı satın alınamıyor. Ripple'nin değerinin düşmesinin başlıca sebeplerinden biri likit sisteminin uygulanmasıdır.

Ripple’ın Amacı nedir?

Ripple; İşlem gecikmelerini önlemek, işlem ücretlerini ortadan kaldırmak, uluslararası para transfer işlemlerini kolaylaştırmak ve finans piyasasına hizmet vermek amacıyla piyasaya sürülmüştür. Geçtiğimiz yılın Nisan ayında Ripple ile bir anlaşma yaptığını açıklayan Akbank, bu anlaşmanın devamı niteliğindeki bir gelişmeyi müjdeledi. Türkiye’de Blockchain teknolojisini hizmetlerine entegre eden ilk banka olma niteliği taşıyan Akbank’ın, elektronik para ve ödeme ile ilişkili hizmetlerini AkÖde isimli yeni şirket aracılığıyla sağlayacağı duyuruldu.AkÖde hizmetlerini Ripple altyapısıyla gerçekleştirecek.

Ripple'a Nasıl Yatırım Yapacağız?

Türk borsalarından bazıları son dönemde Ripple'ı direk Türk Lirası ile alabileceğiniz şekilde sistemlerine eklemeye başladılar. Türkiye'de yaşayan arkadaşlarımız için en kolay yöntem bu; ancak ülkeler ve borsalar arası farklılıkları göz önünde bulundurmak önemli. Özellikle yüksek yatırım yapacak arkadaşlar Türkiye'den bitcoin ya da bir başka altcoin alıp yurtdışındaki bir borsaya gönderip oradan Ripple ile exchange yapmayı da önemli bir seçenek olarak göz önünde bulundurmalı. Her ne şekilde olursa olsun yatırım yapacaksanız yapacağınız işlemleri güvenilir ve yüksek hacimli borsalarda yapmanızı önemle tavsiye ediyorum ve tabi ki unutmadan komisyonu az olan sitelerden yapmanızı da tavsiye ederim.

Ripple'ın Yönetici Kadrosunu Tanıyalım

Protokolü oluşturan şirket OpenCoin, CEO Chris Larsen ve CTO Jed McCaleb tarafından kuruldu.
McCaleb Mt.Gox'dan gelmekle beraber dijital para biriminde çok sağlam bir geçmişe dayanmaktadır. Larsen ise daha önce çevrimiçi finansal kuruluş olan E-LOAN'ın kurucularından biri olmakla beraber başkan yardımcısıdır.



Olumsuz Tarafları

=
En önemli olumsuz tarafı bana göre ve araştırdığım kadarıyla müşterilerinin kafasında soru işaretlerini belli bir süre gidermekte sıkıntı yaşayacak olması. Çünkü kurumsal bağlı bir yapıya sahip olması her an müdahaleye açık olması anlamı uyandırıyor. Yani kısacası ne zaman ne olacağını kimse bilmiyor.

=  Piyasada yeni olduğundan dolayı ve henüz bankalarla yaptığı anlaşmalar faaliyete geçmediği için şu an sadece laftaymış gibi görünüyor.

Bana göre arkadaşlar gerçekten Ripple harika bir kripto para olmasına rağmen bir yandan da tabi ki sonuçta bir kripto para ne zaman ne olacağı belli değil diyoruz ama şuan Türk borsalarında bile işlem gören bu coin bakalım ileride ne olacak,bunu bize zaman gösterecek..



Coin Marketplace

STEEM 0.19
TRX 0.15
JST 0.029
BTC 63315.26
ETH 2668.31
USDT 1.00
SBD 2.79