CryptoWezz meetzz...Coinmerce!

in #coinmerce2 years ago (edited)

Vorige week heb ik een leuk kennismakingsgesprek gehad met Nick Smits van Oyen, van Coinmerce. Van een gaaf idee in de winter van 2017 tot werkelijkheid in juni 2018: een Nederlands platform waarmee je op eenvoudige, en betrouwbare wijze kan handelen in Cryptocurrencies. Je maakt € over via iDeal en je kan aan de slag (via de app op Android of Apple of op de PC via de browser).

Naast kopen van 70+ Cryptocurrencies kan je op het platform ook chatten met je (crypto)vrienden en de crypto variant van een Tikkie sturen naar je vrienden om een betalingsverzoek (in crypto dus).

Ik heb de app geprobeerd en het is inderdaad makkelijk in gebruik. Je koopt eenvoudig crypto’s voor euro’s. Je crypto’s komen in je wallet bij Coinmerce te staan. Van deze wallets heb je geen private keys (net zoals bij veel andere exchanges overigens). Neemt niet weg dat je uiteraard je crypto's kan versturen naar een wallet waar je wél zelf de private keys van hebt. Op de vraag of er plannen zijn om er een DEX (Decentralized Exchange*) van te maken, gaf Nick aan dat die er op dit moment niet zijn (maar wie weet wat de toekomst brengt).

coinmerce-schermafbeelding-steemit.jpg
Wel staan de volgende nieuwe features al in de roadmap:
· Nieuw design van de Desktop variant van de Coinmerce applicatie,
· Toevoegen van fundamentele informatie over de coins,
· Eind van het jaar 150 coins op het platform,
· Fingerprint login op de app,
· Stop/loss-functionaliteit, en
· Pushnotificaties.

Ambitieuze plannen dus! Op de vraag wat Nick als tip wil meegeven aan gebruikers, geeft hij aan dat gebruikers goed moeten denken om de veiligheid van hun coins. Als je ze koopt om te houden, zet ze dan op een hardware wallet zoals bijvoorbeeld de Ledger of Trezor. Dat Coinmerce zelf ook goed met veiligheid bezig is, blijkt ook uit de regelmatige 'poging tot hacken van Coinmerce' door AuditConnect.

Tot slot kwam Nick met een leuk cadeau voor een van de CryptoWezz volgers: een Nano Ledger S! Wat te doen als je wilt meedingen voor die prijs:

  1. Maak een account aan bij Coinmerce via deze link**
  2. Stuur jouw Coinmerce accountnaam in een PM naar mij;
  3. Uit de deelnemers wordt een willekeurige winnaar getrokken;
  4. De prijswinnaar wordt bekend gemaakt op 11 oktober.

1* DEX: zie voor meer uitleg: http://cryptoincome.io/dex-decentralized-exchange/
2** Mocht je wat gaan traden daar dan krijg ik een klein percentage van de transacties. Het kost jou niets meer of minder.

Oorspronkelijke post op FB: https://www.facebook.com/notes/cryptowezz/cryptowezz-meetzzcoinmerce/2088107241454699/ donderdag 27 september 2018