QUADRANT PROTOKOL İLE VERİLERİNİZİ KIYMETLENDİRİN

in #blockchain6 years ago (edited)
Bu gün sizlere bilgi kirliliğinin önüne geçmeyi amaçlayan, insanları gerçek ve kaynağı belli olan veriye en isabetli şekilde ulaştırmaya çalışan Quadrant Protokol’ü tanıtmaya çalışacağım. Platforma ait web sitesi, white paper, twiter ve açık kaynak incelemesi sonucu aşağıda yazdığım bilgiler tamamen kendi görüşüm olup yatırım tavsiyesi değildir.

Quadrant-Protocol-logo.jpg

NEDEN QUADRANT PROTOKOLE İHTİYAÇ VAR?

İnternetin hayatımıza tüm yönleriyle girmesiyle yaşanan en büyük sıkıntılardan bir tanesi de elde ettiğimiz bilginin kalitesi, doğruluğu ve kim tarafından üretildiği yani kaynağıdır. Bir çok platformda bir çok bilgi bulunmaktadır. Arama motorları sayesinde bu bilgiler taranıp ekranlarımıza getirilmekte ancak bu bilgilerin doğruluğu konusunda çoğu zaman tereddüt içerisinde olmaktayız. Özellikle Twiter gibi sosyal medyalarda kaynağı belli olmayan, kulaktan dolma fake veriler piyasada bulunmakta ve insanları yanlış yönlendirmektedir.

Bilişim dünyası tamamen veriler üzerinden yürümektedir. Özellikle yapay zekaların son zamanlarda daha da yaygınlaşarak algoritmalar sayesinde veriyi analiz ederek insanların işlerini kolaylaştırması kaynak oluşturan verilerin daha da önemini artırmıştır. Bu algoritmalara ne adar doğru veri sunarsanız o kadar doğru sonuç alırsınız. Ancak günümüzde veri ağı içerisinde en önemli sorun verinin gerçek olup olmadığıdır. Doğruluğuna inanmadığımız veri blokunu algoritmalara kaynak yaptığımızda alacağımız yanlış cevaplar algoritmaların eksikliği değil verilerin doğru olmamasından kaynaklıdır.

Sektörde karşılaşılan bir diğer sıkıntı da kaliteli veriye ulaşmaktır. Kaliteli veriden analiz edilmiş veri ile analize temel teşkil edecek tasnif edilmiş veri kastediyorum. Piyasada bir çok analiz ve veri temizleme yazılımı mevcuttur. Milyon dolarlık yatırımların yapıldığı bu alan müşterisine en temiz ve sağlıklı veriyi sunmayı amaçlamaktadır.

database.jpg

QUADRANT PROTOCOL NEDİR?

İşte bu noktada veri sektöründeki eksikliği gören proje merkezi olmayan bir platform oluşturarak verilerin eşleşmesini sağlamayı amaçlamaktadır. White papre incelendiğinde platform özelinde damgalamak terimi ile bir özellik olduğunu gördüm. Bu terim verinin kimlik numarası. DNA sı olarak adlandırılabilir. Veri kim tarafından üretildi ise kaynağı doğrudan damgası sayesinde bilinebilmektedir. Platformda damgasız veri bulamazsınız. Bu da bize kullanacağımız verinin güvenirliliği konusunda bilgi sunmaktadır. Sahipsiz ve kaynaksız veri güvenilir olmadığı gibi kaynağı olan veri değerli veridir.

Quadrant Protokol bu teknolojisini Blockchain teknolojisi üzerine entegre ederek Blockchain teknolojisinin merkeziyetsiz(decentralized) imkanından yararlanmaktadır. Bu imkan sayesinde dünyanın dört bir yanından veri girişi olabilmekte ve bu veriler kullanıcı hizmetine sunulmaktadır.

QUADRANT PROTOCOL NASIL ÇALIŞIR?

Protokol üzerinde 4 ana paydaş vardır. Bu paydaşların her biri farklı görevlerde olup birbirinin tamamlayıcısıdır.bu paydaşlar veri sağlayıcıları(Pioneers) , ham veri oluşturucuları (Nurseries), Ham verileri anlamlandırmaya çalışanlar (Elons) ve sistem koruyucuları (Guardians) dır. Bu kavramları biraz daha açacak olursak platform içerisine veri sağlamakla görevli olanlara Pioneers, bu verileri denetleyerek veri girişi yapanlara Nurserius, girişi yapılan verilerin yukarıda bahsettiğimiz şekilde damgalanarak kimliğinin belirgin hale gelmesine yarayan işlemi yapanlara Guardians ve bu verileri anlamlı hale getirerek kullanılabilir hale sokanlara ise Elons adı verilmektedir.

Bu görev paylaşımı sayesinde ham halde edilen veri kullanıcı önüne sürülene kadar belirli aşamalardan geçer. Ham veri analiz edilmiş, anlamlandırılmış ve değerlendirilmiş veriye dönüşür. Üstelik verinin kaynağı bellidir ve kim tarafından oluşturulduğu bilinmektedir. Çünkü kimlik numarası gibi damgalanmıştır ve menşei bellidir.

ICO VE TOKEN BİLGİLERİ

QUADRANT Protokol iki farklı token ile hizmet sunmaktadır. Bunlar eQuad ve QUAD.Toplam 1 milyar Equad bulunmaktadır. 1 EQuad 0.05 usd iken 20 milyon Usd hard cap, 3 milyon Usd da soft cap e sahiptir.toplam EQuad ların %40 ı satış aşamasında kullanılacak, %20 si şirkette kalacak, %20 si paydaşlara verilecek, %10 u rezervde saklanacak, %10 u ise team(takım) üyelerine verilecektir.

Bir genel değerlendirme yaparsam günümüzde bilgi kirliliği tamamıyla problemken, blockchain tabanlı bir projenin bu problemi görüp çözüme kavuşturmak istemsi olumlu bir adımdır. Platform içerisinde oluşturulmaya çalışılan yapı bu problemi çözmeye yönelik olabilir. Veri temizliği, mükerrer verilerin ortadan kalkması, verilerin kaynağının bilinmesi, veri güvenliği alanları yüzlerce şirketlerin milyonlarca dolar bütçe ayırdıkları bir alanken QUADRANT Protocol bu alanlardaki problemleri Blockchain temelli bir proje ile halletmeye çalışıyor. Bence hedefler gerçekleştirilirse başarıya ulaşacağı şüphesizdir.

team (4).jpg

Ayrıntılı bilgiye ulaşmak için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.

İnternet Sitesi : https://www.quadrantprotocol.com
Whitepaper:
https://s3-ap-southeast-1.amazonaws.com/quadrant-home-secure/assets/images/Quadrant_Protocol_Whitepaper_V1.0.pdf
Telegram : https://t.me/quadrantprotocol
Twitter : https://twitter.com/explorequadrant
Facebook: https://www.facebook.com/quadrantprotocol
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/quadrantprotcol/

Author:
BTT Username: altcoinn
BTT Url: https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=2091958

Sort:  

özellikle blockchain teknolojisinin decentralized yapısından yararlanarak ve bu imkan sayesinde dünyanın dört bir yanından veri girişi olabilmekte ve bu veriler kullanıcı hizmetine sunulmakta olması çok başarılı olmuş..

Kaliteli veriye ulaşmayı sağlayacak bir proje olduğu bir gerçek. Mevcut teknik altyapısı oldukça iyi çalışılmış.

Quadrant, veri güvenliği sorununa iyi bir çözüm getireceğe benziyor

Platform sayesinde veri güvenliği üst düzeye çıkarılacaktır.

Quadrant protokolü ile birlikte dünyanın dört bir yanından veri girişi olabilmekte ve bu veriler kullanıcı hizmetine sunulmaktadır.

Dünyanın en büyük şirketleri dahi big dataya ulaşmak için oldukça fazla yatırım yapıyor . Proje çok doğru bir konuya yönelmiş

çok inemli bir konuya eğilmişler. Umarım kalıcı olacaklardır.

veri güvenliği açıısndan önemli projelerden birisi. güzel bir proje

Günümüzde veri akışı çok hızlı bir seviyede gerçrkleşiyor. Ama bu arada doğru ve yanlış veriler birbirine karışıyor.Quadrant protokol bu sorunu çözme konusunda güzel bir platform oluşturmmuş

Coin Marketplace

STEEM 0.28
TRX 0.11
JST 0.031
BTC 68874.67
ETH 3743.28
USDT 1.00
SBD 3.72