SONM - Süper Bilgisayar Projesi
Öncelikle SONM nedir ile başlayalım.
SONM bir süper bilgisayar projesi. Peki süper bilgisayar projesi, diğer adı ile fog computing (sis bilgisayarı) nı önemli kılan nokta nedir? Bu proje ile cloud tabanlı projelerden daha gelişmiş, gücün merkezi bir sistemde toplandığı ve ihtiyaçlar ölçüsünde dağıtımının yapıldığı bir süper bilgisayar oluşturuluyor. Yani talep edilen sunuculara gönderiliyor ve bu sayede güç merkezden gereklilik durumuna göre dağıtılmış oluyor. Fog computingin diğer bir faydalı yönü ise maliyetleri clouda göre daha aşağıya çekecek olması.
SONM projesi etherum tabanlı. Akıllı kontratlar kullanarak işlem gücünüzü kendiniz ayarlayabileceksiniz. Alıcı ve satıcıların güvenli bir şekilde yapacakları bu ticaret her iki taraf için de olma ihtimali bulunan güvenlik sorununu ortadan kaldıracak.
Tamamen merkezsiz ve şeffaf olan bu sistemin güvenlik endişesi yaşayacak olan tarafların oldukça işine yarayacağı kesin.
SONM süper bilgisayar projesi kapsamında bilimsel projeler, oyun sunucuları, sinir ağı projeleri, site hostingi ve video ve CGI oluşturma amaçları yer alıyor.
Bilimsel Projeler: Sosyal istatistikler, hava tahminleri, biyoinformatik, aerodinamik hesaplamaları, modelleme ve göktaşı yörüngeleme modellemesi, ilaç geliştirme gibi bir çok konuda proje üretmek mümkün.
Oyun Sunucuları: SONM altyapısı sayesinde MMO oyunlarında kullanılmak üzere kullanılan paralar SONM tokenleri haline dönüştürülebiliyor. Satışlar ve takaslar yapmayı mümkün kılıyor. Ayrıc sunucu altyapıları da sağlanabilecek.
Sinir Ağı Projeleri: Oldukça düşük maliyetler ile geniş kar marjlı çözümlere ulaşılabilecek.
Site Hostingi: Oluşturmak istediğiniz siteleri şeffaf, güvenilir ve merkezsiz bir yapıda oluşturmanızı sağlayacak. Bu sayede kafanız rahat bir şekilde hareket edebileceksiniz :)
Video ve CGI Oluşturma: Bilgisayarları en çok zorlayan durumlardan biri görsel ve işitsel işlemler ile uğraşmaktır. Bir saatlik bir videoyu render yapmak güçsüz bilgisayarlar ile onlarca saatte son buluyor. Süper bilgisayar projesi ile gücü merkezden alıp yapmak istediğiniz işlemleri en kısa süre içinde tamamlama imkanınız olacak.
SONM Bountyleri neler? Ne şekilde token kazanabilirim?
İmza ve avatar bountysi olarak:
1000 000 SNM
Çeviri ve konu açım bountysi olarak:
200 000 SNM
Tanıtım yarışma bountysi olarak:
400 000 SNM
Facebook bountysi olarak:
40 000 SNM
Twitter bountysi olarak:
40 000 SNM
Blog bountysi olarak:
80 000 SNM
dağıtılacak. Ayrıca Bug bulmanız halinde de bir ödülle karşılaşacaksınız. Eğer siz de bountylerden payınıza düşeni almak istiyorsanız biraz emek harcamanız gerekecek :) Kazandığınız stakeler için toplam ödülü bölerek kazancınızı görebileceksiniz. Ne kadar stake o kadar köfte :)
Bounty detayları için lütfen SONM'un bitcointalk sayfasına bakın, linkini aşağıya ekliyorum.
SONM ekibinde kimler var? ----> Proje ve ekip Ruslardan oluşuyor.
Kurucular 2 kişiden oluşuyor: Sergey Ponomarev, Andrey Voronkov
Geliştirici ve Danışmanlar ise 12 kişi, biraz daha kalabalık olduğunu söylemek mümkün: Anton Tiurin, Jaron Lukasiewicz, Simone Giacomelli, Maxim Taldykin, Jake Vartanian, Sergei Sergienko, Roman Sivakov, Nicolas Titov, Michail Ivanov, Anastasiya Ashaeva, Oxana Lorie, Alexander Rugaev
SONM ile ilgili bütün gelişmeleri aşağıdaki adresler vasıtası ile takip edebilirsiniz!
www.sonm.io
Github: https://github.com/sonm-io
Reddit: https://www.reddit.com/r/SONM/
Slack: https://sonmio.signup.team/
Bitcointalk Ana konu: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1845114
Twitter: https://twitter.com/sonmdevelopment
Medium: https://medium.com/@sonm/
Facebook: https://www.facebook.com/SONM-Supercomputer-Organized-by-Network-Mining-954849207981204
Telegram: https://t.me/sonm_eng
Gelişen teknoloji ve dünya ile sonsuz güce ulaşma ihtiyacı bütün insan oğlu için geçerliliğini arttırarak tepe noktalara ulaşacak. Hali ile SONM Süper Bilgisayar Projesi de yıllar boyunca yükselen bir değer olarak karşımıza çıkacak.
Siz de SONM ile ilgili yatırım yapmak istiyorsanız ICO döneminden faydalanmak için tam zamanında bu yazıyı okuyorsunuz demektir :)
24 saat içerisinde biten ön satış SONM'un ne kadar ilgi çektiğinin ve değerlenebilecek bir proje olduğunun göstergesi bence. ICO 15 Haziranda başlayadı ve bir ay sürdürülmesi (15 Temmuza kadar) bekleniyor.
SNM kısa adı verilen tokenlerin maksimum sayısı 222 milyon adet ile sınırlandırılmış. Ayrıca ICO döneminde 165.680.000 SNM satışa sunulacak. Ayrıca ICO döneminde satılmayan tokenların yakılacağı da belirtilmiş durumda.
Sizler de bu proje ile ilgileniyorsanız yorumlar kısmına düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Şahsi görüşüm güzel bir proje olduğu ve değerleneceği yönünde. Zaten şu ana kadar gördüğü talep de bunu destekler nitelikte. Eklemeyi unutmadan; yorumlarımın hiçbirisi Yatırım Tavsiyesi Değildir :)
Bir dahaki yazımızda görüşene kadar hoşça kalın :)
bitcointalk user name: xzone