Биткоин: „Форбс“ најављује трговину криптовалутама на руској берзи

in #bitcoin7 years ago

Амерички магазин „Форбс“ објавио је 30. августа вест о томе како криптовалуте добијају приступ на руској берзи [eнг]. Уколико је ова вест тачна, није је довољно окарактерисати тек као спектакуларну…Наравно, није баш све тако једноставно. Ако руска берза буде прва која прихвата трговину криптовалутом, може се очекивати велики прилив капитала, као и још један велики скок криптовалута. Али у чланку се наводи да једино „квалификовани инвеститори“ могу бити учесници у трговини. То наводи на помисао да држава жели да задржи контролу над трговином, или макар постане највећи играч у тој игри.

Амерички ЕТФ-ови (Exchange Traded Fund) већ неко време покушавају да прогурају криптовалуте на берзу, али им то регулаторни органи не допуштају. Јасан је страх од бекства корпоративног капитала у криптовалуту коју није могуће опорезовати. Нажалост по америчку администрацију, то бекство ће се свакако десити, и већ је почело — криптовалутама није потребна институција берзе! Осим тога, у последње две недеље, према извештајима, са берзе се у криптовалуте прелило више од 30 милијарди долара! Од почетка године стални раст криптовалута прати стални пад долара, али и осталих фиат валута. То на графиконима изгледа овако:

coinmarketcap chart.jpeg

Дакле, уколико је вест тачна, предстоје нам узбудљива времена. Држите се чврсто, јер… можда узлећемо! 😉img


Sort:  

Da , ako je tačna, pre nedelju dana je BTC oti[ao na 5000 ali evo vratio se na za sad realnih 4500.

Узрок овог пада је кинеска претња забраном ИЦО компанија. Кина засад контролише највећи број чворова, па се такве претње највише осећају. Узгред, Биткоин још нема никакву реалну вредност. Он је заправо мера пада вредности фиат валута. Крива те мере је таква — тестераста навише. Ићи ће то брзо преко 5000, без обзира на то да ли је ова „Форбсова“ вест тачна.

Хвала за подршку @jaca!

Нема на чему, смао могу да учим од вас, ушао сам у све ово лаички јер имам нажалост доста слободног времена па лутам у свему овоме, срдачан поздрав.

Ево једног брзог савета кога сам изоставио у оном тексту Како зарадити на Стимиту: Нема потребе да гласаш за текстове и коментаре старије од 7 дана, јер се награде додељују само у првих 6 дана и 12 сати. Последњих 12 сати може се доделити само флег. Гласање за старије текстове под садашњим условима само је расипање гласачке снаге.

Мораћу ово сад да убацим у текст :)

Хвала још једном за подсећање.

Coin Marketplace

STEEM 0.28
TRX 0.11
JST 0.035
BTC 66433.05
ETH 3229.62
USDT 1.00
SBD 4.04