Bir Sonraki Bitcoin Halving Tarihleri Ne Zaman?

in #bitcoin4 years ago (edited)

Son Bitcoin Halving 11 Mayıs 2020’de gerçekleşti ve bir sonraki yarılanma muhtemelen 2024’te gerçekleşecek.

Halving Nedir , fiyatı nasıl etkiliyor, madenciler ve Kripto Para biriminin uzun vadeli beklentileri için ne anlama geliyor? İşte bilmeniz gereken her şey.

Halving Nedir?
Halving, yani yarılanma; kripto madencilere verilen ödüllerin her dört yılda bir yarıya indirilmesi anlamına gelir.

Mayıs 2020’de, her 10 dakikada bir dolaşıma giren Bitcoin (BTC) sayısı (blok ödülleri olarak bilinir) yarıya düşerek 12.5’tan 6.25’e düştü.

Her dört yılda bir gerçekleştiği ve 2020’den önce iki kez gerçekleştiği için halving tarihleri önceden belirlenebiliyor.

Halving ile birlikte sisteme giren arz miktarı aniden azalır ve talep teorik olarak aynı kalmaya devam eder. Bu da muhtemel olarak kripto para biriminin fiyatını artırır.

Bu nedenle halving dönemleri, Bitcoin fiyat tahminleri ve piyasanın nasıl tepki vereceği konusunda tutkulu tartışmalar sürdüğü bir dönemdir.

İlk Halving Ne Zaman Gerçekleşti?

Bitcoin Halving
İlk bitcoin halving 28 Kasım 2012’de gerçekleşti.
İkinci bitcoin halving 9 Temmuz 2016’da gerçekleşti.
Üçüncü bitcoin halving Mayıs 2020’de gerçekleşti.

NOT: Bu Bitcoin Yarılanması, 2021 beklentilerini belirleyen en önemli göstergelerden biridir. Geçmiş, her yarılanmadan sonra, bir buçuk yıl boyunca seyrin çok sertleştiğini gösterdi.
Bitcoin fiyatı ilk yarılanma sırasında 12.50 dolardı. On sekiz ay sonra 665 dolara yükseldi. Bu %5180’den az fazla bir artıştı.
İkinci yarılanma sırasında, Bitcoin 650 $ değerindeydi. Bir buçuk yıl sonra, bitcoin 20.000 $ ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu sefer de en az %2977 artış yaşanmış oldu!
Bitcoin’i yaratan kişi ya da kişileri tam olarak bilemediğimiz için (Satoshi Nakamoto bir birey veya bir ekip olabilir) dolaşıma yeni bitcoin eklemek için neden bu özel formülü seçtiklerini sorma şansımız ne yazık ki yok.

Ancak Nakamoto adıyla yazılan ilk e-postalar, halving düşüncesine biraz ışık tutuyor.

Bitcoin teknik incelemesini yayınladıktan kısa bir süre sonra Nakamoto, seçtikleri para politikasının (madencilerin blok ödülleri alma programı) oynayabileceği çeşitli yolları özetleyerek, deflasyona yol açabileceği koşulları (bir para biriminin satın alma gücü arttığında) veya enflasyon (dövizle satın alınabilen mal ve hizmetlerin fiyatları arttığında).

O zamanlar Nakamoto, yeni çevrimiçi parayı kaç kişinin kullanacağını bilmiyordu. Elinde böyle bir istatistiki veri olmadığı için madeni paraların bir şekilde başlangıçta dağıtılması gerekliliği ve sabit bir oranın en iyi formül olacağı düşüncesi üzerinden gitti.

Bugün bildiğimiz ve kullandığımız resmi para birimlerinde (örneğin doları ele alalım), ABD Federal Rezervi gibi bir merkez bankası aracına sahiptir. Örneğin ekonomi çalkantılıysa, Fed dolaşımı artırabilir ve bankalardan menkul kıymetler satın alarak borç vermeyi teşvik edebilir. Alternatif olarak, Fed ekonomiden dolar çıkarmak isterse, hesabından menkul kıymetler satabilir.

Bitcoin bu anlamda benzersizdir. Özellikle tedarik programı tamamen değişkendir.

Siyasi süreçler ve insan kurumları aracılığıyla ortaya çıkan, devlet tarafından verilen para birimlerinin ve para politikasının aksine, Bitcoin’in para politikası ağda paylaşılan koda yazılır. Bunu değiştirmek, Bitcoin kullanıcıları ve topluluğu genelinde muazzam bir koordinasyon ve anlaşma çıktısı gerektirmektedir.

Dolar veya euro gibi aşina olduğumuz çoğu ulusal para biriminin aksine, bitcoin sabit bir arz ve öngörülebilir enflasyon programı ile tasarlandı.

Bir bitcoin yarılanması yaşandığında insanlar bunun fiyat artışına yol açacağına inanıyor. Gerçek şu ki, kimse ne olacağını bilmiyor.

Coin Marketplace

STEEM 0.17
TRX 0.13
JST 0.029
BTC 55747.05
ETH 2955.70
USDT 1.00
SBD 2.13