Bitcoin kopen met Ideal

in #bitcoin4 years ago

Wat is Bitcoin?

Bitcoin (BTC) LogoBitcoin kun je zien als digitaal geld, waarmee je betalingen kunt verrichten. Het is een nieuwe vorm van geld dat de laatste tijd steeds populairder wordt. Je kunt er van alles mee doen, denk aan: spullen kopen, handelen, onderling naar elkaar versturen of omruilen naar andere coins of euro’s. Over hoe de waarde wordt bepaald lees je op deze pagina meer over.

bitcoin kopen

Betalingen via Bitcoin zijn erg geschikt voor het internet en is mede daarom een populair betaalmiddel. Zo kun je direct Bitcoins versturen en komen deze direct aan tegen zeer lage transactiekosten. Hierbij komen geen andere instanties of banken aan te pas. Vergelijk dat eens met de banken van nu, als wij een transactie versturen van een Nederlandse bank naar een andere Nederlandse bank dan kan dit een werkdag duren. In het weekend vindt er niet eens betalingsverkeer plaats dus dan moeten we nog langer wachten. Als wij een transactie willen versturen naar een buitenlandse bank dan kan dit dagen tot zelfs wel weken duren. Bij Bitcoin kunnen deze transacties vrijwel direct uitgevoerd en verstuurd worden (afhankelijk van de drukte op het netwerk). Bitcoin houdt geen rekening met grenzen of verdragen.

Een centrale bank kan dus niets bepalen over de Bitcoin en dit is dan ook het revolutionaire aan de BTC. De BTC is de eerste decentrale digitale valuta op de markt en uitgifte hiervan wordt bepaald door het netwerk. Iedereen kan participeren aan dit netwerk en dit versterken. Zo is er een wereldwijd betalingsnetwerk ontstaan zonder dat iemand daar autoriteit over heeft. Het participeren aan dit netwerk kan door middel van mining.

De waarde van Bitcoin fluctueert erg sterk en heeft op ieder moment van de dag een andere waarde.

Hoe koop ik een Bitcoin met ideal

Volg onze handleiding om in vier stappen Bitcoin te kopen:

bitcoin kopen

Meld je aan bij één van de volgende brokers: Bitvavo, Bitcoin Meester en/of Coinmerce

Voer de gestelde verificaties uit voor je e-mailadres, telefoonnummer, bankrekeningnummer en eventueel je identiteit (niet altijd verplicht)
Stort via iDEAL of bankoverschrijving euro’s in je account
Ruil je tegoed in euro’s via het portaal om voor Bitcoin
De Bitcoin wordt automatisch opgeslagen in je persoonlijke wallet. Niet alle exchanges hebben ingebouwde wallets, maar de drie boven aangegeven exchanges wel. Eenmaal aangekocht via het portaal kun je zelf bepalen wat je met je BTC doet. Je kunt deze naar een wallet in eigen beheer versturen (een hardware wallet) of deze weer verkopen wanneer je een bepaald rendement hebt behaald.

Waar moet je rekening mee houden voordat je Bitcoin kopen gaat?

Voordat je in Bitcoin gaat investeren moet je voor jezelf nagaan hoeveel je wilt investeren. Het investeren in cryptocurrency is over het algemeen een risicovolle investering, omdat de koersen erg snel kunnen dalen, maar ook snel kunnen stijgen. Zorg er dus altijd voor dat je alleen investeert met geld dat je niet nodig hebt voor belangrijke zaken, zoals de maandelijkse huur, je boodschappen of noodsituaties. Investeren in Bitcoin kan bij bepaalde brokers al vanaf € 1, dus het hoeft niet eens een groot bedrag te zijn om een investering te doen. Als je een bedrag voor ogen hebt dan is het belangrijk om het juiste moment te kiezen. Dit is volledig afhankelijk van je eigen gevoel. Lees hier hoe je door middel van dollar cost average in Bitcoin kan investeren.

bitcoin kopen

Als je daadwerkelijk Bitcoin gaat kopen dan is het noodzakelijk om een broker te kiezen die het beste bij jou past. Zeker als het je eerste Bitcoin aankoop is, is het makkelijk om een broker te kiezen waar je kan betalen met iDEAL.

Bij bovenstaande brokers kun je gemakkelijk Bitcoin kopen en deze brokers zijn betrouwbare partijen in Nederland. Bij sommige brokers heb je een eigen Bitcoin wallet nodig en bij andere wordt het voor je geregeld.

Over het algemeen geldt dat het het veiligst is wanneer je je BTC in eigen beheer hebt. En het liefst nog in een zogeheten hardware wallet. Houd rekening met de volgende zaken als je Bitcoin gaat kopen:

De prijzen kunnen snel veranderen. Er kan dus een prijsverschil zitten tussen het selecteren van je BTC en tijdens de betaling
Over het algemeen geldt dat je geverifieerd moet worden. Iedere broker heeft hier zijn eigen manier voor, maar bij alle brokers kost dit extra tijd. Denk aan een bankrekeningverificatie, identiteitsbewijs verificatie of een woonplaatsverificatie. Dit wordt ook wel KYC genoemd.
Bij sommige brokers heb je speciale wallet software nodig om je Bitcoin te bewaren.
Het kan even duren voordat de Bitcoin verstuurd wordt. Vrijwel altijd is dit een automatisch proces, en duurt het niet langer dan 30 minuten dat jij je BTC in bezit hebt.
Hoe kies ik een broker om mijn Bitcoin te kopen?
Momenteel zijn er meer dan tien brokers op de markt die allemaal hetzelfde doel hebben: Eenvoudig Bitcoin kopen voor iedereen. Het kiezen van een geschikte broker is volledig afhankelijk van persoon tot persoon. Het is net wat jij belangrijk vindt en wat jouw toekomstige plannen zijn. Als je een geschikte broker gaat zoeken om Bitcoin te kopen moet je rekening houden met de volgende zaken:

Kijk goed naar het assortiment van de broker, als je van plan bent om in andere munten te investeren
Kies een broker die weinig fee rekent. Op de volgende website kun je Bitcoin prijzen vergelijken en precies zien wie op dit moment de laagste Bitcoin prijs biedt.
Kies een broker met een goede helpdesk, bekijk hier alle broker reviews en de beoordelingen.
Kies een broker die bij jouw technische kennis past. Weet je van jezelf dat je niet zo goed bent met techniek, kies dan voor een broker met een ingebouwde wallet.
Vrijwel alle bovenstaande brokers hebben hun systeem zo ingedeeld dat het erg makkelijk is geworden om Bitcoin te kopen. Als je met bovenstaande punten rekening houdt, kun je eenvoudig een geschikte broker vinden die bij jou past.

bitcoin kopen

Is Bitcoin anoniem?

Bitcoin biedt sterke anonimiteit, maar de transacties zijn volledig inzichtelijk voor iedereen. Je hoeft voor een transactie de ontvanger niet te kennen en geen naam op te geven, zoals bij een bankoverschrijving. In dat opzicht kun je anoniem Bitcoin overmaken naar een willekeurig bitcoinadres zonder te weten wie er achter dat adres zit. De transactie zelf is volledig openbaar en inzichtelijk voor iedereen. Iedere transactie wordt geregistreerd en je kunt alle transacties inzien als je het bitcoinadres hebt.

Het is mogelijk om veel verschillende adressen te gebruiken en nooit een transactie te verrichten met dezelfde wallet, maar dan is alsnog het spoor volledig te volgen naar bijvoorbeeld de eerste transactie. Bitcoin is wel anoniem te gebruiken als je dit slim aanpakt en Bitcoins hebt verkregen op een niet herleidbare manier. Bekijk hier methodes hoe je anoniem Bitcoin koopt en verstuurt.

Als je nu Bitcoins wilt kopen dan gaat dat vaak via een broker of een exchange waar je jezelf moet valideren en verifiëren. Hierdoor zijn de transacties vanaf de broker of exchange altijd te herleiden naar jouw opgegeven gegevens. Deze instanties loggen niet alleen je gegevens, maar ook je IP-adres en andere technische zaken. Denk dus niet dat je anoniem bent als je Bitcoins verstuurt.

Hoe wordt de Bitcoin prijs bepaald?
De prijs wordt bepaald door vraag en aanbod van de Bitcoin. Als meer mensen gedesinteresseerd zijn in Bitcoin kopen en weinig mensen willen verkopen dan stijgt de vraag en zal het aanbod verminderen. Als veel mensen besluiten om al hun Bitcoin te verkopen dan stijgt het aanbod op de markt en daalt de vraag. De prijs wordt dus bepaald door Bitcoin geïnteresseerden en Bitcoin bezitters en is gebaseerd op handel.

Als de prijs sterk stijgt dan zijn er meer mensen geneigd om bij te kopen, omdat zij ervan uitgaan dat er winst gemaakt zal worden. Door dit fenomeen zal de waarde nog sterker toenemen en dat zien we vaak gebeuren. In tegenstelling tot dit voorbeeld kunnen, bij een sterke daling, veel mensen bang worden dat ze teveel geld verliezen en besluiten zij om hun Bitcoins te verkopen. Dit zorgt voor een nog sterkere daling en wordt panic selling genoemd.

Tegenwoordig wordt er steeds meer automatisch gehandeld met trading bots. Deze bots zorgen ervoor dat de prijs sneller stijgt of daalt, omdat er automatisch gekocht of verkocht wordt bij een prijsactie.

bitcoin kopen

Vraag en aanbod veroorzaakt dan ook de sterke pieken en dalen, maar gelukkig is de Bitcoin nooit zo hard gecrasht dat deze geen waarde meer heeft. Hoe populairder BTC wordt des te meer mensen ermee in aanraking komen en des te waardevoller het kan worden.

Hoe worden Bitcoins gemaakt?
Bitcoins worden door middel van het oplossen van ingewikkelde sommen gewonnen. Dit proces heet minen en wordt gedaan met speciaal apparatuur met flinke rekenkracht. Het Bitcoin netwerk komt tot stand door betalingen te controleren en deze vast te leggen in de blockchain. Door het oplossen van de ingewikkelde sommen neem je deel aan dit netwerk en kun je Bitcoins minen. Het oplossen van zo’n som wordt het vinden van een block genoemd en hier zit een beloning van Bitcoins aan gekoppeld. Het oplossen van de sommen wordt met de dag moeilijker en kost steeds meer rekenkracht en stroom.

Voor een beginnende miner is het op dit moment niet rendabel meer om te minen en het op te nemen tegen de professionele miners van nu. Het kost dus meer stroom dan dat het aan Bitcoins zal gaan opleveren. De moeilijkheidsgraad wordt ook verhoogd doordat er steeds meer computers gaan minen. Bij het vinden van een zogeheten block worden er 12.5 Bitcoins aan het netwerk toegevoegd. Dit aantal wordt eens in de zoveel tijd gehalveerd en daarmee wordt het aanbod steeds schaarser.

In totaal kunnen er 21 miljoen Bitcoins gemaakt worden en deze zijn nog lang niet allemaal gedolven. Naar verwachting zal rond het jaar 2040 alle Bitcoins gemined zijn en zullen er geen meer bijkomen.

Wel of niet investeren in Bitcoin?
Het gehele cryptocurrency tijdperk is ooit begonnen bij Bitcoin, sindsdien is deze coin altijd de grote favoriet geweest onder de investeerders. Bitcoin wordt vooral gezien als het nieuwe goud, en als een veilige haven voor het investeren in cryptocurrencies. Op alle exchanges wordt de waarde van de munt uitgedrukt in BTC en zijn vrijwel alle altcoins afhankelijk van de Bitcoin koers. Over het algemeen geldt dat wanneer de BTC koers stijgt dat de altcoins meegaan, en hetzelfde geldt bij een daling.

Waarom is Bitcoin een goede investering?
Vroeger was deze cryptovaluta nog niet zo bekend, maar tegenwoordig zijn zelfs banken geïnteresseerd in dit fenomeen. Grote investeerders komen de markt binnen en investeren in BTC. Bitcoin heeft van alle cryptocurrencies de meeste naamsbekendheid en wordt daarom gezien als de moeder van alle cryptomunten. Het is zelfs zo dat investeerders in traditionele beleggingen en instituten steeds vaker Bitcoin in hun portfolio hebben.

Bitcoin wordt bij steeds meer bedrijven geaccepteerd en begint daardoor ook al echt een betaalmiddel te worden. Bij Thuisbezorgd kan je gewoon je pizza afrekenen met Bitcoin. Dit is ook precies waarvoor de maker deze munt ontwikkeld heeft. Naast het feit dat steeds meer bedrijven dit middel accepteren als betaalmiddel wordt deze cryptovaluta ook steeds meer gebruikt als waardeopslag (store of value). Vooral grote investeerders maar ook kleine investeerders verplaatsen een deel van hun vermogen naar Bitcoin toe.

bitcoin kopen

Met alle ontwikkelingen die nog op het programma staan heeft deze coin een grote potentie. Er worden wilde voorspellingen gedaan over waar de koers van Bitcoin naar toe zou kunnen gaan en het zou zelfs tot in de miljoenen per BTC kunnen gaan. John McAfee, bekend van de virusscanners, heeft voorspelt dat 1 BTC in 2020 maar liefst 1 miljoen dollar zal aantikken. Als dit niet gebeurt eet deze cryptofanaat zijn eigen penis op. In eerste instantie was zijn voorspelling $ 500 000, maar hij heeft zoveel vertrouwen in deze munt dat hij zijn voorspelling verdubbeld heeft. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is de vraag, maar we weten wel dat Bitcoin een goede munt is die nog volop in ontwikkeling staat.

Wat staat er op het programma voor Bitcoin?
Cryptocurrency over het algemeen staat nog in zijn kinderschoenen en er wordt nog volop ontwikkelt. De verwachting is dat in de komende jaren Bitcoin nog meer mainstream gaat en het bij meerdere bedrijven geïmplementeerd gaat worden. Ook is de verwachting dat steeds meer mensen onderling Bitcoin gaan gebruiken als betaalmiddel. Bij de grote drukte op het netwerk eind 2017 werd het duidelijk dat het netwerk nog niet klaar is voor groot gebruik. Om deze reden wordt het Lightning Network ontwikkelt en geïmplementeerd.

Met dit systeem wordt er een tweede laag gecreëerd boven het netwerk, waardoor transacties buiten de blockchain gedaan kunnen worden. Hierdoor wordt de main-blockchain ontlast en alleen gebruikt wanneer de transacties buiten de blockchain afgerond zijn. Het Lightning Network zal voor veel snellere transacties en lagere transactiekosten zorgen.

Rond mei 2020 vindt de Bitcoin halving plaats. Dit betekent dat de beloning van de miners wordt gehalveerd van 12.5 BTC naar 6.25 BTC. De halving vindt om en nabij iedere 4 jaar plaats. Als we kijken naar de historische koersbeweging na iedere halving dan zien we ongeveer een jaar na de halving een nieuwe all time high. Of dit ook in 2021 gaat gebeuren, kunnen wij natuurlijk niet zeggen.

Bitcoin koersverwachting 2020?
We hebben het jaar 2018 afgesloten met een Bitcoin prijs van ongeveer € 3260. Er zijn weinig mensen die dit aan het begin van 2018 voorspelt hebben. Dit laat maar weer zien hoe onvoorspelbaar de cryptocurrency markt is. Hoewel niemand in de glazen bol kan kijken, zijn mensen vaak opzoek naar Bitcoin voorspellingen, vandaar dat wij een aantal voorspelling van experts tonen.

Er worden voor Bitcoin veel verschillende prijzen voorspelt. Om een goede indicatie te geven gaan we uit van de zogenoemde experts van cryptocurrency die redelijk weten waar ze over praten. Natuurlijk is een voorspelling nooit een zekerheid, maar toch doen we hier een voorzichtige voorspelling.

Ook voor het jaar 2019 worden flinke voorspellingen de media in gegooid. Zo stellen Michael Novogratz en Sonny Singh dat een BTC prijs van $ 20 000 aan het einde van 2019 een realistisch getal is. Sonny zegt zelfs dat de prijs daarna nooit meer onder de $ 15 000 zal dalen. Andere zijn minder positief, zo zegt Anthony Pompliano dat de bear-market nog zeker tot Q3 van 2019 kan volhouden en dat de prijs kan zakken tot ver onder de € 3000. Ook Arthur Hayes de CEO van BitMEX denkt dat de bear-market heel 2019 kan aanhouden.

bitcoin kopen

Uiteindelijk is 2019 een mooi jaar geweest voor Bitcoin en andere cryptovaluta. Na een slecht 2018 zagen we in 2019 redelijk wat prijsactie. Zo schoot de prijs eind juni naar een jaarrecord hoogte van € 12.000 en later in augustus piekte de prijs opnieuw naar € 10.000. Aan het einde van september daalde de prijs naar € 7.400, waarna er een lange tijd weinig actie was. Eind oktober zakte de prijs verder naar € 6.400, waarna er een enorme stijging naar € 8.500 plaatsvond. Uiteindelijk sloten we het jaar af met een prijs van € 7.800.

Hoeveel de BTC prijs gaat stijgen kan natuurlijk niemand precies vertellen. Wel weten we dat Bitcoin en andere cryptomunten nog in de kinderschoenen staan en dat er nog veel groei kan komen. Bedenk voor jezelf eens hoeveel winst (of verlies, maar dat is tot noch toe nog niet voorgekomen) zou je hebben als je exact 1 jaar geleden 1 BTC had gekocht?

bitcoin kopen

Coin Marketplace

STEEM 0.26
TRX 0.11
JST 0.032
BTC 63585.64
ETH 3035.86
USDT 1.00
SBD 3.84