Thaise PM pleit voor strenger Crypto-voorschrift.

in beveiliging •  last month


De premier van Thailand


Wissanu, benadrukt de noodzaak om de financiering van terroristen en het witwassen van geld te bestrijden door strengere crypto-voorschriften. De Thaise premier Wissanu Krea-ngam heeft opgeroepen tot meer regelgeving over digitale activa en cryptocurrencies. Dit meldt de lokale krant Bangkok Post . Spran op de Counter-Terrorism Financing Summit benadrukte de noodzaak om mogelijke bedreigingen in crypto-beveiliging aan te pakken. Hoewel het Koninkrijk Thailand eerder dit jaar een regelgevend kader introduceerde, drong de premier aan op nieuwe maatregelen. Zowel op nationaal als op internationaal niveau.

"De wetten moeten in de toekomst worden aangepast, zodat we de technologische veranderingen beter kunnen bijhouden", zei Wissanu in zijn toespraak. "Het probleem is dat degenen die betrokken zijn bij deze online activiteiten vaak anoniem blijven. Hierdoor wordt het moeilijk voor autoriteiten om hun identiteit te verifiëren."

Cryptocurrencies


Volgens de premier moeten experts 'niet tevreden zijn' met de huidige beveiligingsprotocollen. Dit vanwege cryptocurrencies die activiteiten faciliteren zoals terrorismefinanciering of het witwassen van geld. Wissanu's toespraak komt te midden van groeiende zorgen in het land over illegale activiteiten mogelijk gemaakt door cryptocurrencies. In september kondigde het Koninkrijk plannen aan om een ​​eigen digitale wallet te creëren waarin tijdens bewaring in beslag genomen digitale goederen zouden worden opgeslagen. Deelnemers aan de Counter-Terrorism Financing Summit gingen akkoord met de intenties van de premier om het regelgevingskader uit te breiden. Wiranto is de coördinerende minister voor politieke, juridische en veiligheidsaangelegenheden van Indonesië. Hij benadrukte dat intergouvernementele samenwerking bij de aanpak van illegale online financiering het aantal terroristische aanvallen direct heeft verminderd. Dit door hun financiële steun af te schaffen.

Bank van Thailand


Hoewel crypto-activiteiten in het Aziatische Koninkrijk worden gereguleerd, heeft Thailand nog steeds digitale activa en blockchain-technologie omarmd. Eerder deze week kondigde de inkomstenafdeling van het land iets nieuws aan. Plannen aan om machine learning en blockchain-technologie te implementeren in zijn onderzoek naar belastingontwijking . Het land heeft ook zijn financiële instellingen toegestaan ​​deel te nemen aan de crypto-industrie. In augustus gaf de Bank of Thailand toestemming voor de oprichting van dochterondernemingen voor het omgaan met crypto-activiteiten. Zoals cryptobemiddelingsdiensten, crypto-investeringen en het uitgeven van digitale tokens. Het is nog steeds verboden voor alle Thaise banken om rechtstreeks met cryptocurrencies om te gaan.

Dutch Crypto Talk, Jouw Crypto Platform : https://dutchcryptotalk.com/thaise-pm-pleit-voor-strenger-crypto-voorschrift/

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!