Ikke drikke energi-drikker, drikk heller øl!

in #beer7 years ago

Vi hører skrekkhistorier der ungdommen drikker seg syke av energi-drikker. Dette er skrekkelig og veldig tragisk. Ikke bare at ungdommen trykker i seg kjemisk sukkerklin. Men også at det er ikke helt sunt for kroppen. Det har vært advarsler fra Folkehelseinstituttet, at når det drikkes jevnlig energi-drikker i store mengder, kan det være svært helsefarlig. Det kan gå ut over hjertet, og i verste fall kan man dø. Problemet med å drikke energi-drikker er at den inneholder mye koffein og sukker. Noe som ikke bra for de ungdommen. Sågar for alle mennesker.

Så ligg unna dette onde. Drikk heller noe som er mye mer sunt. Den helsebringende drikken som gudene gav oss, den heter selvsagt øl. Fordelen med øl er at den ikke inneholder koffein, men også inneholder sunt sukker. Man drikker brød. Men vi må ikke glemme humle, som også kan være til det beste for et ungt hjerte. De eldre har godt av det også.

Men vil tro at det fleste eldre vil steile. At det vil skvulpe i kaffekoppene i alle bedehusene, og noen eldre fruer vil få kaffen i vrangstrupen kan være forventet. Å gi ungdommen øl er ikke helt politisk korrekt. Men ikke fortvil. Det finnes alternativer til ungdommen. Vi må tenke det beste for alle disse små og skjøre kropper.
Det gjelder kun å se seg litt rundt omkring verden og tenke fornuftig. I Belgia har vi bordøl, på flamsk «tafelbier» eller på fransk «biere de table». Det er et øl med lav alkoholstyrke. Bordølet benyttes når man drikker ølet til mat. En fornuftig praksis som bør introduseres i de fleste hjem. For en norsk person er det litt ironisk når man leser på etikken. På slike flasker står det «Alkoholalarm». Noe som for oss er mer en advarsel, ikke som en anbefaling. Heldigvis har disse øl en relativ lav alkoholstyrke. Et bordøl har en alkoholstyrke mellom 1 til 4 volumprosent alkohol. Det kan være noe underlig at et slikt øl kan ha så høyt som 4 volumprosent alkohol, for så å bli betraktet av belgiere som et barneøl. Begrunnelsen fra belgierne er at «øl som er kun på 4 volumprosent alkohol, blir man ikke full av». Det kan belgierne selv stå for. Det blir noe ironisk når det meste av engelsk bitter er ikke mer enn 3,9 volumprosent alkohol.

Men vi har også alternativer som heter alkoholfritt øl. Det er blitt flere og flere gode alkoholfritt øl. I Norge er øl med en alkoholstyrke under 0,7 volumprosent alkohol definert som et alkoholfritt øl. Man kan f.eks. nevne at Carlsberg som er ikke av de beste, mens Clausthaler sin IPA er god. Må heller ikke glemme Mariestads sin alkoholfrie versjon, den er bra den også. Men har forringet etter at bryggeriet har endret oppskrift, spesielt humlen.

For andre land er kravene forskjellig fra Norge på definisjon av alkoholfritt øl. I Danmark hevet dem grensen fra 0,1 til 0,5 volumprosent alkohol. For Sverige og Tyskland har det vært 0,5 volumprosent alkohol. Mens Frankrike og Italia er det 1,2 volumprosent alkohol. Så alkoholfritt øl er ikke alltid alkoholfritt øl.

Men er man på reise i Asia, spesielt Korea og Japan, vil du finne alkoholfritt øl der det står «0.00%» og ordet «free» eller «zero» med på etiketten. For å fortelle at det er ingen alkohol i ølet.

Hvis man ikke ønsker å drikke øl, så drikk vørterøl. Det er et humlet malt før brygging. I Norge har vi for eksempel vørterøl fra Ringnes, Aass og Hansa. Der Ringnes er mer humlet, Aass er ikke så mye humlet, og for meg synes jeg at Hansa er den som er best siden den er mer balansert og er ikke så humlet. I utlandet har dem også vørterøl, men da vil du finne dem enten noe med navn som «malt» eller «malta».

Siden vi er inne på alkoholfrie øl. Er dette også bra for det ufødte barn. Nå kan ingen kvinne holde seg unna å drikke øl. Det er bra, og husk at humle inneholder østrogen, så ønsker man et pikebarn. Drikk øl.

Drikk den med måte og forstand. Men også med god samvittighet. Man tenker alltid på sin helse.

Coin Marketplace

STEEM 0.19
TRX 0.15
JST 0.029
BTC 63834.78
ETH 2627.38
USDT 1.00
SBD 2.78