A Balkán csodálatos prófétája, aki látja az egész világ sorsát

in baba •  5 months ago

Baba Vanga a legcsodálatosabb és legtitokzatosabb prófétanő. Vaksága ellenére ellátott a messzi jövőbe. Nagyon sok összeesküvés elmélet az ő jövendölésein alapszik.

Ki is ez a Baba Vanga?

Baba Vanga Vangelia Dimitrova néven született 1911-ben, Strumica falujában, egy nagyon szegény földműves családban. Nagyon zord gyermekkora volt. Amikor 12 volt, egy óriási tornádó elsöpörte a falut. Vangát végighurcolta a tornádó a falun. Hosszú és alapos keresés után a falubéliek a falun kívül találták meg Vangát. A szemei csukva voltak, és vastag réteg por és mocsok borította azokat.

baba-vanga-amulett.png

Ez a szerencsétlen esemény nagymértékben károsította a látását. Megműtötték, de az nem segített sokat. Néhány évvel később, Baba Vanga teljesen megvakult. A baleset gyökeresen megváltoztatta az életét. Azt gondolta, hogy a baleset miatt kapta a jóslás és gyógyítás képességét.

Az apja tapasztalat meg legelőször a csodás képességeit. Részletesen el tudta magyarázni apjának , hol találja meg az egyik elveszett bárányt. Később elmondta apjának, hogy egy álomban látta ezt, és azt is, hogy mi fog történni, az álmaiból tudja.

Baba Vanga híres jövendölései

A vak próféta legelőször a II. világháború elején lépett a közönség elé a jóslataival. Nem sokkal ezután sokan felfigyeltek rá egész Bulgáriában. Még a bolgár fejedelem, III. Boris is meglátogatta.

A II. világháború alatt sok ember hitt a jövendöléseiben. Egész Bulgária területéről érkeztek hozzá emberek, remélve, hogy megtudnak valamit a harctéren lévő rokonaikról.

A háború után tanácsadóként dolgozott a a kommunista párt fejének. Sokuk a maguk hasznára akarták őt felhasználni.

baba-vanga.png

Baba Vanga nagyon híres lett a jövendöléseinek köszönhetően Bulgáriában és Európában is. Nem csak a bolgár fejedelem, de sok más politikus is látogatta őt.

Nikita Hruscsov, Borisz Jelcin, Leonid Brezsnyev, Todor Zivkov, és Winston Churchill ügynökei is meglátogatták őt.

Sok jövendölését feljegyezték. A leghíresebbek:

  • Sztálin halála
  • Kennedy meggyilkolása
  • A Szovjetunió felbomlása
  • Terrorista támadás a World Trade Center ellen 2001-ben.

Halála után sok próféciája fennmaradt, amik még mindig eljöhetnek. A jövendölései nagyon messzire nyúlnak a jövőbe.

baba-vanga-amuleto.png

Több, mint prófétanő

Sok probléma ellenére, Baba Vanga nagyon aktív életet élt.Nemcsak előre megmondta a jövőt, de gyógynövény szakértő is volt. Meggyógyította az embereket. Hitte, hogy mindenre van gyógymód.

De annak ellenére, hogy sok emberen segített, saját magán nem tudott segíteni. Évekig súlyos beteg volt. Ugyan a gyógyászat sokat fejlődött abban az időben, nem hagyta, hogy orvosok segítsenek rajta. Úgy hitte, az élete a végéhez ért. 1996-ban halt meg. A bolgár elnök jelen volt a temetésén.

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!