Amsterdamned !

in #alldutch6 months ago

Gooooooooood morning Breda !!!

Dat was best een leuk weekendje met de familie in Amsterdam. Wat mij opviel (naast het alom aanwezig zijn van mensen) was een lichte wiet-geur dat door de hele binnenstad hing.

Niet dat dat een issue is, maar ik denk niet dat wij nog mogen klagen als de overige landen met een vermanend vingertje naar ons wijzen. Een vingertje dat trouwens niet alleen vermanend is, maar veelal uit jaloezie wordt uitgestoken:"waren wij maar zo vrij als die stoere Nederlanders".

Het blijft toch een apart fenomeen dat de natuur je van alles aanbiedt en geeft, maar een of ander hypocriet hysterisch toetroepende ambtenaar vind dat hij dat kan verbieden. Dat terwijl diezelfde ambtenaar regelmatig uit het ziekenhuis wordt ontslagen, omdat zijn neus weer eens verstopt zat met poeder en moest worden uitgeblazen.

Wiet vrienden, het was niet alleen te verkrijgen als drugs in een koffieshop, maar ook gewoon als verfrissend drankje dat ik niet anders kan beschrijven als "wiet-water". Maar ook wiet-slippers en zelfs een wiet-shirt heb ik voorbij zien komen.

Anyway vandaag is bluemonday, de meest depressieve dag van het jaar. Het jaar is niet 'nieuw' meer, het duurt nog even tot de vakantie en het is ook nog eens maandag! Al met al geen dag om super positief over te zijn.

Gelukkig zijn er oplossingen zoals #ConnectOnBlueMonday waarmee je contact kan krijgen met mede-depresievelingen om vervolgens af te spreken met #YouMeTeaNow (gesponsord door Lipton Nederland). Heb je zin in thee of voel je je deprie, dan is dit je kans!!

Heb weer genoeg op de planning staan vandaag dus ga snel aan mijn todo-tjes beginnen, maak jij er ook een anti-depressie-maandag van? Dan ben je weer totally awesome!

Carpe die "en nu er niet #YouMeWietNow van maken he!" Diem

Posted using Partiko Android