A Womens world

in #alldutchlast year

Gooooooooood morning Breda!!

Internationale vrouwendag vrienden, de dag dat we stil mogen staan bij alle dames in de wereld. En dat zijn er stiekem toch best een hoop, zowat de helft van de totale populatie (49.6 %) is vrouw!

Vrouwen gaan doorgaans langer mee dan mannen waardoor er wel meer oudere vrouwen dan mannen zijn.

Anyway, vandaag is meer bedoeld om stil te staan bij de achterstanden die vrouwen nu nog hebben. Daarbij gaat het dus niet om haatbaardjes die vrouwen onderdrukken maar zaken zoals bij ons waar vrouwen nog steeds voor moeten opkomen om hun gelijkwaardig recht te verkrijgen.

Denk daarbij aan salariëring of het opbouwen van pensioen. Maar ook aan vrouwen die geen contractverlenging krijgen omdat ze zwanger zijn, geen promotie maken, de lease-auto in moeten leveren en in het ergste geval een slecht beoordeling krijgen. Werkgevers zitten nu eenmaal niet te wachten op zwangere vrouwen (de Monitor, 17-02-2020).

Tot dat we invitro babies kunnen opkweken blijft zwanger worden toch echt een dingetje.

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel en zijn we goed op weg, maar stilstaan bij wat er nog beter kan is geen slechte zaak.

Wellicht een keer tijd voor onze eigen eerste vrouwelijke premier? Onze eigen Angela (Merkel)! We hebben al een vrouwelijke opperbaas: Ursula von der Leyen (eerste vrouwelijke voorzitter Europese Commissie).

Dus vrouwen kom op! Sta jullie mannetje, jullie kunnen het! Kunnen wij mannen het weer een stukje rustiger aan gaan doen. Wat je ook gaat doen, doe het met passie en je bent weer totally awesome!

Carpe die " 'You can waste your lives drawing lines. Or you can live your life crossing them.' - Shonda Rhimes " Diem

Posted using Partiko Android

Sort:  

Waar ik tegenaan loop is dit.. vrouwelijke dokter krijgt kinderen gaat deeltijd werken... in samenwerkingsverband met andere vrouwen.. die deeltijd werken...

Het werkt niet... jongevrouwen die zelf geen kinderen hebben die even gaan beslissen hoe jij met je kinderen omgaat .. (kinderbescherming, jeugdzorg, consultatiebureau)

Zwaar irritant... Waar zijn al die mannen dan als wij als mannen in de meerderheid zijn...

O ja in de bouw... ons doodwerken... zonder vervroegd pensioen...

Ik zeg niet dat vrouwen geen gelijkheid horen te krijgen daar ben ik voor maar niet voor betutteling. Vrouwen zijn geweldige schepsels en zijn een verbeterde versie van de man maar... dat gezeur aan de ene kant van ja wij willen gelijk zijn met aan de andere kant deeltijd werken en geen let wel geen rechts achtervolging als de vrouw de kinderen weghoud bij de man is ongelooflijk...
Gezien die laatste opmerking dat het hele controle hierover gecontroleerd wordt door een maatschappij van vrouwelijke personen is iets waarnaar gekeken moet worden...

Een man neemt kind mee naar huis vrouw zegt nee man neem toch kind mee naar huis vrouw krijgt gelijk... en wordt niet achtervolgt voor ontvoering... man haalt kind op van school neemt kind toch mee man wordt opgesloten... Waar zit hier de gelijkheid?

Goed... dus wordt je dokter? Ok zit dan 5 dagen per week op je plek... vrouw of man.. of begin er dan niet aan.

Sorry voor de misschien wat strenge ondertoon maar ik ben ervaringsdeskundige. 😉

Je bent als man helemaal vrij om zelf parttime te gaan werken zodat je echtgenote haar carrière kan behouden. De stelling zoals jij die ziet is een gevolg van wat vroeger 'normaal' gevonden werd. Vrouwen zijn op punten beter dan mannen, mannen hebben weer andere kwaliteiten. Maar beide zijn keihard nodig op de werkvloer.

En als jonge vrouwen je moeten corrigeren omdat je je kinderen op een rare wijze opvoed, dan kan ik dat alleen maar toejuichen. We leven niet meer in de jaren 60, de tijd dat moeder de vrouw alleen achter de aanrecht kon staan hebben we gelukkig ver achter ons gelaten.

Ik begrijp dat het soms 'ongemakkelijk' voelt, maar dat doet vooruitgang wel vaker.

Btw, Ik probeer je niet te beledigen of onderuit te halen, je moet helemaal zelf weten hoe je je wereld beeld wil inrichten maar mijn god, ben erg blij dat jouw visie niet de norm is. Heb zelf een aantal dames in dienst (op verschillende posities) en die voegen veel toe aan de werk-sfeer/-omgeving en uitvoering. Had het zelf niet beter kunnen doen !

En ja ze krijgen kinderen en gaan daarna parttime werken. Hun goed recht en door samen goede afspraken te maken kunnen ze blijven werken en ook voor de kinderen zorgen. De vaders doen het zelfde (papa-dagen), zie niet in waarom dat een probleem zou moeten zijn ?

Tja kijk ik zie mijn kids niet meer.. door handelen van deze dames..

Door foutief handelen fout op fout... wat naderhand toegegeven wordt... vrouw met kind heeft alle macht... veel van de vaders zien hun kind niet meer...

ik wordt niet geholpen door deze dames krijg een grote mond van een vrouwelijke dokter als ik een second opinion vraag.. wat nu blijkt dat de eerste en tweede diagnose gewoon fout te zijn en gaan ze eindelijk de weg in die ik al 4 jaar aanvraag na zelfontslag van die dokter. 4 jaar... vorig jaar 500 uur niet kunnen werken jaar ervoor 900 uur wie gaat dat betalen? Nou? Juist... maar de schade is al geleden.. daarom ben ik die vrouwencultuur zat... ben er helemaal klaar mee.... maar da's maar een fractie van mijn verhaal..

Ik zeg niet dat vrouwen slecht zijn. Mijn ervaringen met professionaliteit van vrouwen zijn niet echt goed te noemen. Zacht uitgedrukt.

Het is gewoon zwaar irritant als je maar om een bepaalde tijd 1 keer per week af kan spreken met de dokter... geef mij maar een mannelijke die er gewoon 40 uur zit.

Jij mag het toejuichen maar ik ben er eerlijk gezegd een beetje klaar mee.

Vrouwen privé? Ja hoor geen probleem mee.

Een voorbeeld in een andere vorm als een dokter...

Een vrouwelijke chefmonteur werkt deeltijd ze moet iedere ochtend 6.50 de container openen omdat ze een bouw leid. Er staan 3 inhuurkrachten onder haar..

Hoe gaat dat werken? Waar is de controle in de uren dat zij weg is? Wie gaat hun urenbon ondertekenen?

Ik zeg je op voorhand dat dat niet gaat werken. 😉

According to the Bible, God is everywhere: Fact or Fiction.

Watch the Video below to know the Answer...

(Sorry for sending this comment. We are not looking for our self profit, our intentions is to preach the words of God in any means possible.)


Comment what you understand of our Youtube Video to receive our full votes. We have 30,000 #SteemPower. It's our little way to Thank you, our beloved friend.
Check our Discord Chat
Join our Official Community: https://steemit.com/created/hive-182074