ce n'est pas un cheval paresseux

in #alldutch3 years ago

De Mei vakantie is aangebroken en je besluit als Frans gezinnetje om eens een paar dagen in ons kikkerlandje rond te kijken. Wat is er dan beter dan een picknick in de Beekse Bergen.

Maar om dit vervolgens te gaan doen in het luipaarden verblijf is misschien een beetje vreemd. Je moet wel hele grote cojones hebben of behoorlijk van het padje af zijn wil je met je dreumes op de arm op zoek gaan naar een picknick plek tussen de luipaarden.

Ik kan me daar niet zoveel bij voorstellen. Ik denk dat dit eerder de schuld is van google translate en een spatie teveel.

Ik kan me zo voorstellen dat je geen woord over de grens spreekt en bij de waarschuwingsborden besluit om het hele verhaal eens door google translate te halen.

Ik hoor de Vader van het gezin al roepen:

Pas de problème, mais des chevaux paresseux.

En inderdaad na 10 minuten stapvoets rijden had de beste man nog geen paard gezien. Wat hem natuurlijk deed denken dat dit wel hele luie paarden moesten zijn.

Dus niet erg slim. Maar degene die onderstaand filmpje gemaakt heeft is eigenlijk een grote klootzak, want die heeft niemand gewaarschuwd en is gewoon blijven filmen. En dan kan deze meneer achteraf wel zeggen dat hij niet durfde te claxonneren omdat de luipaarden misschien agressief zouden worden maar als je het filmpje zo beluisterd is het die meneer eerder om zijn 15 minutes of fame te doen op Dumpert!

Zie hier het filmpje:

Sort:  

volgens mij staat het in 4 talen aangegeven op 5 plekken alvorens je binnen rijd. En wie gaat er nu in hemelsnaam uit de auto bij zulke beesten? Dat doe je toch niet? Heel veel vraagtekens bij dit stuk, hebben we trouwens al ergens verweer kunnen zien van die Franse familie? Wat dachten ze ?

Klopt ben er recent nog geweest.
Ik hoorde van een Franse collega dat dit in Frankrijk breed in het nieuws geweest is maar dat ze de desbetreffende familie nog niet gevonden hadden. Dus de reden blijft vooralsnog een raadsel.