Sonbahar Hastalıkları

in #health7 years ago (edited)

f.jpg

Merhaba Arkadaşlar.

Ülkemizde havalar tüm dünyada olduğu gibi küresel ısınmanın da etkisiyle mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Meteorolojiden son gelen haberler artık ülkemizde hava sıcaklığının olması gereken değerlere gerileyeceğini, sonbahar mevsiminin etkilerini yaşayacağımız bir zaman dilimine geçeceğimizi gösteriyor.

Mevsim değişikliklerinde en büyük problem ağırlıklı olarak çocuklar da ama genelde tüm insanlarda görülebilen hastalıklardır.

Sonbahar mevsiminde görülebilen ve yakalanma riskimiz olan hastalıklar ve de belirtileri şunlardır.

a.jpg

Enfeksiyon hastalıkları, Tonsilit (bademcik iltihabı), Farenjit (boğaz iltihabı), Soğuk algınlığı, Nezle, Grip, Larenjit (ses telleri bölgesi olan Larenksin iltihabı), Otitis Media (orta kulak iltihabı), Sinüzit, Bronşit, Zatürre.

Soğuk algınlığı, Grip ve Nezle virüs dediğimiz küçük mikroplar yüzünden oluşan hastalıklardır. Belirtileri ise ateş, burun tıkanıklığı veya akması, halsizlik ve boğazda yanma olarak sayılabilir.

Farenjit, Larenjit ve Tonsilit, bakteri dediğimiz mikroplarla oluşan hastalıklardır. Belirtileri ise ses kısıklığı, öksürük, halsizlik, boğaz ağrısı ve şiddetli ateş olarak görülebilir.

Otitis yani orta kulak iltihabı adı üstünde şiddetli kulak ağrısı yapar.

o.jpg

Sinüzit ise baş ağrısı ve burun tıkanıklığı olarak karşımıza çıkar.

Bronşit ve Zatürre’nin belirtileri, öksürük, nefes darlığı, kirli balgam, göğüs ağrılarıdır.

Virüslerle oluşan hastalıklar antibiyotik kullanmadan istirahat ederek, bol sıvı alarak, vitaminler ve duruma göre ağrı kesici kullanarak iyileşebilir. Ancak gripte hastalığa özel ilaç alımı şarttır.

Tansilit, Farenjit, Larenjit, Sinüzit ve orta kulak iltihabı için antibiyotik gerekli olduğu için doktora görünmek gerekir.
Özellikle Grip ve bakteriyel enfeksiyonlar tedavi edilmezse hastalığın ilerlemesi ile ölümle sonuçlanan vakalar yaşanabilir.

b.jpg

Bu saymış olduğumuz hastalıklara daha çok çocuklar, yaşlılar, astım, bronşit gibi kronik hastalığı olanlar ve şeker hastalarının yakalanma riski yüksektir.

Yetişkin ve herhangi bir hastalığı olmayan insanlar vücudun güçsüz düşmesi, yorgunluk, kırgınlık, dengesiz beslenme, stres ve soğuğa maruz kalma durumlar da hastalığa yakalanma olasılığı yüksektir.

Bu sonbahar da hastalanmadan sevdiklerinizle huzurlu bir mevsim geçirmenizi dilerim.

Image 1 - 2 - 3 - 4

Sort:  

This post recieved an upvote from minnowpond. If you would like to recieve upvotes from minnowpond on all your posts, simply FOLLOW @minnowpond

Özellikle bu dönemde damlacık yoluyla bulaşan salgınlar artmaya başladı. Bu yüzden harika noktalara değinmişsiniz emeğinize sağlık.

Rica ederim Oktay bey. Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim. Baba olunca insan bazı şeylere daha fazla dikkat ediyor.

Hocam daha geçen hafta bademcik iltihabına yakalanmıştım inan çok kötü bir durum. İnsanın gırtlak borusu acıyor nefes alırken bıle acıyordu ne yemek yiyebiliyorsun ne de su içebiliyorsun

Geçmiş olsun. Hacamat olmanı öneriyorum, hem tedavi olarak hemde önleyici olarak!

the-world Geçmiş olsun. Sonra nasıl geçti, kullandığın ilaç var mı? ayrıca ne tavsiye edersin?
Lütfen tecrübelerini bizimle paylaş.

Kış gelmeden herkese hacamat olmayı öneriyorum, özellikle saymış olduğunuz gruplar, yani çocuk, yaşlı v.s. Hacamat töm bu hastalıklara karşı çok güzel bir önleyicidir. Rabbime sayısız defalara hamd olsun ki, çocuklarıma sürekli hacamat uyguladığımdan beri, hiç birisi kış hastalıklara yakalanmadı.

Teşekkür ederim yorumun için

This post received a 20% vote by @msp-turkey courtesy of @fakire1sadaka from the Minnow Support Project ( @minnowsupport ). Join us in Discord.

Upvoting this comment will help support @minnowsupport.

ALLAH acil sifalar versin
Kimse hasta olmasin
Olacaksa da kisa sürsün 😀

This post received a 2.62% upvote from @randowhale thanks to @fakire1sadaka! To learn more, check out @randowhale 101 - Everything You Need to Know!

Coin Marketplace

STEEM 0.16
TRX 0.13
JST 0.027
BTC 58111.37
ETH 2571.51
USDT 1.00
SBD 2.47