Our team and Dream team

in teamserbia •  14 days ago 

Košarkaška reprezentacija Srbije, 10. jula će se od oprostiti od beogradske publike. Do početka prvenstva biće još pripremnih utakmica, ali do polaska u Kinu "Orlovi" se neće vraćati u Srbiju. Otkazi u američkom timu sve više podgrevaju nerealna očekivanja kod naših navijača. Prosto mnogi ljubitelji košarke u Srbiji ne mogu da shvate koliko je NBA liga kvalitetna i koliko su oni jači od ostalih.
Mnogi će reći najbolji su im otkazali!
Neka je tako i neka je najboljih 12 odlučilo da ne igra! Onda se nameće pitanje koliki je kvalitet drugih 12?
Gde su oni u poređenju sa drugim rerezentacijama?


source

Ne želim nikog od naših da potcenim. Za Srbiju navijam svim srcem i obožavaću svakog od onih koji budu Sašin izbor, ali moram ipak staviti akcenat na neke od njih.
Krenuću od najboljih. Jokić je dominantan i na svojoj poziciji pandam je američkom centru, ali šta žemo sa onim koji treba da zameni Jokića, da li je on pandam rezervi američke petice.
Dalje, nesumnjivo igrač broj 2 kod nas je Bogdan. Gde je on u poređenju sa američkim dvojkama?
Igrač broj tri Teodosić! Bez obzira što ga lično obožavam i smatram čarobnjakom, ne mogu da ne konstatujem da on u NBA ligi nije izborio mesto.
Gde su oni koji treba da zamene Miloša i Bogdana u poređenju sa onim koji će menjati američke glavne adute. Da ne nabrajam dalje!
Nada me ne napušta i ja želim zlato i ne mogu da mu se ne nadam, ali malo realnosti. U realnom svetu šta su naši aduti u eventualnom sudaru sa velikim amerima? Ništa drugo nega nada da ćemo biti maksimalni, da ćemo imati svoj dan, ali i da oni neće biti na svom nivou. To je zračak nade. Nije taj zračak nemoguć, nije u on domenu naučne fantastike, ali nije ni nešto što zavisi samo od nas.
Pitanje koje se samo nameće glasi: Šta je sa ostalim reprezentacijama?
Gde su oni u poređenju sa nama?
Da li su Španija, Francuska, Litvanija, Brazil, Australija, Grčka bliži nama nego mi Amerima.
Sigurno da bar neki od navedenih jesu. Sigurno da će oni želeti da pobede nas bar onoliko koliko mi želimo da pobedimo Amere.
Uz sve to i žreb će imati svoju ulogu, jer sa Amerima možemo da se sretnemo i pre finala. Zato je svaka medalja veliki uspeh i sigurno su i srebro i bronza uspesi koje treba slaviti. Zato svim srcem moramo biti uz naše momke i moramo bar na početku zaboraviti snove o zlatu.

Goran

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!