Cichlid Akvaryum Kurulumu

in #steempress6 years ago

Selamlar dostlar bugün sizlere ciklet (cichlid) diye bildiğimiz ülkemizde oldukça yaygın olan bu balık türünün akvaryum gereksinimleri üzerine bir yazı yazmak istiyorum. Öncelikle ciklet türlerinin iki farklı gruba ayrıldıklarından daha önceki yazılarımda sizlere bahsetmiştim, bu iki farklı türü bir arada beslemeye çalışmamanızı konun en başında üstüne basarak belirtmek istiyorum. Malawi gölüne ait olan türler bir arada Tangayika gölüne aile olan türlerden yine kendi aralarında beslenmelidirler.

Cichlid ile ilgili görsel sonucu

Ciklet balıkları ortalama olarak 10-15 cm e kadar büyüyebilen türlerdir bu yüzden en minimum akvaryum ölçüsü 200 litre 1 metrelik bir akvaryum olmalıdır. Bu vermiş olduğum minimum ölçüler için balıklarınızı sağlıklı bir şekilde büyütme ve düzenli olarak yavru almak istiyorsanız 1 erkek 4 dişi şeklinde bir koloni oluşturmanıza tavsiye ederim. Ciklet balıkları sert su sevdiklerinden suyu ph derecesi 8 civarında olmalıdır bu ph dengesini sağlayabilmeniz için zeminde kalsiyumlu silim kum kullanabilirsiniz.

Cichlid ile ilgili görsel sonucu

Ciklet balıkları doğal ortamlarında genellikle kayalık alanlarda yaşadıkları için akvaryum zeminide kayalar kullanmanız ve bu kayalarla mağaralar oluşturmanız balıkğın kendisini doğal ortamında hissetmesi açısından oldukça önemlidir. Ciklet balıkları oldukça bölgeci balıklardır ve akvaryumda bir mağazayı sahiplenen erkek gözüne kestirdiği bir dişiyle çiftleşerek üreme olayını gerçekleştirmiş olurlar. Başka bir yazımda üreme ve yavru bakımı hakkında detaylı bir klavuz oluşturmayı planlıyorum bur yazıda üreme olayına fazla değinmeyeceğim.
Beslenme alışkanlığı olarak ciklet balıkları genellikle hem proteinsel hemde bitkisel olarak beslenebilirler fakat bu durum beslediğiniz ciklet balığının türüne göre değişiklik gösterebilir. Bir demasoni ciklet genellikle bitkisel ağırlıklı beslenirken bir sarı prenses cikleti protein ağırlıklı beslenmelidir.

cichlid aquarium ile ilgili görsel sonucu

Ciklet akvaryumunda olmazsa olmaz iyi bir filtrasyon sistemidir 200 litrelik bir akvaryum için saate 1000lh kafa motoruna sahip bir dış motor işinizi fazlasıyla görecektir. Su sıcaklığıda balıklarınızın sağlığı ve üreme için dikkat etmeniz gereken bir başka konudur. Su sıcaklığınızı 26 derece civarında tutmaya özen göstermelisiniz. Isıtıcı tercihinizi litre başına 1 watt düşecek şekilde seçebilirsiniz yani 200 litrelik bir akvaryum için 200 wattlık bir ısıtıcı işinizi görecektir. Bugünlük bu kadar bir başka akvaryum yazısında tekrar buluşmak üzere...

Coin Marketplace

STEEM 0.28
TRX 0.11
JST 0.034
BTC 66625.78
ETH 3196.48
USDT 1.00
SBD 4.07