Lens Kullanımı Hakkında Genel Bilgi

in #steemix5 years ago


Kaynak


Lens Nedir?

Lens, gözlük yerine de kullanılabilen mm ile yapılan yapısı ile gözün içinde rahatça durabilen ve gözün içinde, üretilen özelliği ile sabit kalabilen aksesuara lens denir. Bu tanım kişisel olarak yapılmıştır. Göze göre değişik renklerde üretilen lensler, numaralı yada aksesuar olarak takılarak kullanılır.

Lens kullanımı için öncelikli olarak göz yapınızın lense uygun olup olmadığı konusunda doktorunuzdan bilgi almalısınız. Çünkü bazı gözler yapısı itibari ile lense uygun olmamaktadır. Hayatları boyunca gözlük takmaya mahkum olan göz hastaları da mevcuttur.

Lensler, numaralı ve süs olarak takılabilecek şekilde üretilmiştir. Bunun tercihini kullanan kişi kendine göre belirler. Şahsi görüşüm bir lens kullanıcısı olarak, lensi süs olarak kullanmak oldukça uğraşı isteyen bir durumdur. Mecbur kalmadıkça lens kullanmamalıdır şahsi kanaatim. Çünkü aslında gözlükten çok daha iyi olan lens, sürekli temiz tutulmalı, göze gelebilecek darbelerden korunulmalı, tozdan, kirden uzak kalınmalıdır.



Kaynak


Lens Nasıl Kullanılır?

Öncelikli olarak lensi takmadan önce, ellerimizi sabunla güzelce yıkamalıyız. Gerekirse ve imkanımız varsa ellerimizi havlu ile değil de kağıt havlu gibi; elimizde gözle görünmeyen tüylerin yada buna benzer kalıntılardan uzak tutabilen malzemeler ile temizlemek şarttır. Aksi durumda elimizde kalacak tüyleri gözümüze bulaştırabiliriz. Ellerimizi kuruladıktan sonra, lensimizi avuç içimize yavaşça yerleştiririz. Sonrasında üzerine biraz lens suyu dökerek serçe parmağımızla hafifçe ovalarız çünkü temiz olmalı ki sağlımız için bu şarttır. Bundan sonra örneğin, sol avucumuza yerleştirdiğimiz lensi sağ işaret parmağına doğru yavaşça alırız, parmağımızın ucunda oval şekilde kalacak biçimini oluşturduğumuzda, sol işaret parmağımızla sağ gözümüzün üst kapağını yukarı kaldırıp, sağ elimizin orta parmağı ile aynı gözün alt kapağını aşağı doğru çekeriz. Bunun ardından yavaşça lensi gözümüze yerleştirmeliyiz. Ardından gözün kapanışının ardından göz kapağımızı bir iki kere açıp kapatmalıyız. Batma gibi durum var mı? Kontrol etmek için bu iyi olur. Bu işlem sonucunda batma yoksa işlem tamamlanmış olur. Diğer göz içinde aynısı yapılır.



Kaynak


Lensi gözümüzden çıkarabilmek için, örnek olarak sağ gözümüzden çıkarmak için, sol elimizle sağ gözümüzün göz kapağını yukarı doğru kaldırarak, sağ elimizin ( tabi elimizin güzelce temizlenmesi şartı ile) işaret parmağı ve baş parmağı yardımı ile gözümüze sanki cimcik atarmış gibi bir işlemle lensi yavaşça gözümüzden almalıyız. Ardından lensi kabına koyarak kapatmalıyız.

Bu işlemler yavaş ve temiz bir şekilde yapılmalıdır. Çünkü temizlik, göz için ön şarttır.

Lensin Kullanım Ömrü Nedir?

Lenslerin kullanım özelliklerinde süreleri de vardır. Bazı lensler günlük, bazıları haftalık, bazıları da aylık olmaktadır. Yani bu süreler lensi kullanım açısından özelliklerine göre sıralanmaktadır. Benim tavsiyem günlük takıp çıkartmalı lenslerdir. Doktor olarak değil de, kullanıcı olarak bu tavsiyede bulunmaktayım. Çünkü şapkayı düşünürsek, bir hafta saçın üzerinde kalan şapka başımızı ne hale koyar hesabını siz yapın. Bunun gibi lensinde günlük güzelce ve temizce kullanılması bence en güzelidir.



Kaynak


Sonuç olarak lensler hayatımızın en güzel ve en kullanışlı yardımcıları olarak görülse de temiz kullanılmalı ve süresini geçirmemek gerekir. Göz, beş duyu organından belki de en hassası olması açısından bu dediklerim göz ardı edilmemelidir.

Coin Marketplace

STEEM 0.36
TRX 0.12
JST 0.040
BTC 70846.59
ETH 3567.69
USDT 1.00
SBD 4.79