Wees welkome op het GRATIS festival **DroefAid** 10-11-12 mei 2018

in poetry •  last year  (edited)

droef-logo.png

Inleiding

Wie of wat is droef

Weg met het optimisme! Die verfoeilijke, holle vrolijkheid, die zonnige kant der dingen, je hebt er niets aan. Daarom wordt zonder enige regelmaat in Gent Droef georganiseerd, het officiële Onafhankelijke Podium voor Pessimisme.

Droef is geen collectief of besloten community, maar een open movement. We hebben als doelstelling om pessimisme weer wat meer ruimte te geven in de openbare cultuur. Hiertoe organiseren we eigen live podia maar we verwelkomen ook initiatieven van andere organisatoren. Als een galerij, café, collectief of andere organisatie interesse heeft om ook een eigen Droef initiatief op te tuigen, dan staat dat in principe vrij. We zullen op deze website deze initiatieven evenveel promotie en aandacht geven als onze ‘eigen’ podia, graag ook kennis, contacten en andere nuttige info uitwisselen, promotiemateriaal (mede) ontwerpen, enzovoort. We hopen vooral dat Droef als een succesvolle olievlek uit zal breiden en de gedwongen gezelligheid die wat ons betreft in de openbare kunstuitingen overstemt, een tegengeluid te bieden.

FRANKY BORDO

Franky Bordo is zeer gekend in het Gentse. Deze theatrale duizendpoot heeft menig Franky Bordo show georganiseerd en heeft alle kanten van elk podium gezien. Hij is tevens botanisch acteur geweest in het buitenland en zal op Droef afwisselend aanwezig zijn als zichzelf of als de Inspecteur van persoonsverwisseling, mutatie en sociologische infiltratie van mogelijk verdachte individuen.

RENÉ VAN DENSEN

Deze dichter, prozaschrijver en blogger was in het verleden nog eens nachtburgemeester in Tilburg. Hij heeft inmiddels elf boeken uitgebracht en vanavond presenteren we zijn twaalfde. Hij publiceert op de website renevandensen.nl en is een van de initiatiefnemers van Droef. Oorspronkelijk komt hij uit Nederland maar woont inmiddels in Gent, voor de tweede maal zelfs. Hij publiceerde in enkele bladen en op enkele weblogs maar vooral in de advertentieborden van Nederlandse supermarkten. Toen hij in Tilburg woonde richtte hij de website KutBinnenlanders.nl op, waar veel cultuurpessimistische artikelen gepubliceerd werden en worden.
In zijn huidige rol is hij een tijdreiziger verloren in de moderne tijd. Een sergeant, die niet begrijpt dat we middenin een oorlogssituatie zitten die u niet ziet. En die deserteert van het moderne leven.

RINUS VAN DE MELKBOER

Reinus Rinus Van De Kurk, eh, De Vos. Deze eigenzinnige soundscape-muzikant en hihipedia-schrijver is lid van het befaamde collectief de Wolven van La Mancha, Collectief Schouderhaar, The Flying Ostriches, KutBinnenlanders.nl en nog veel meer. U heeft hem al op talloze podia kunnen zien met de Vespedia, de Tjeefpedia, de Sintpedia, en met enige regelmaat verzorgt hij (mede) de radioshow van de Wolven op Urgent. Als technicus heeft hij menig evenement vanachter de knoppen versterkt maar ook voor de micro dient hij het publiek van pliek (geen repliek). Befaamd op Droef is Rinus’ originele Pessipedia.

JAN DE LILLE

Jan De Lille is lid van de Wolven Van La Mancha. Hij heeft al verschillende initiatieven gestart vanuit De Wolven, waaronder een prachtige reeks filmvertoningen waarbij dichters de film konden inleiden. Zijn muzieksmaak en -kennis is extreem breed en dat het droef is, dat mogen we weten. Als DJ Kopstoot schotelt hij u de rijke schakering aan droeve muzieknummers voor.

JACKJOHANNESHEMP aka JJHemp

@jackjohanneshemp is een Gentse multidisciplinaire​ kunstenaar. Van schilderijen tot street-art naar 3d-projecten. En collaboreert met het Droef collectief voor het project DroefAid

Meer informatie over Droef vind u op onze website

droef-logo.png

Pessimisme, het zal wel moeten zeker?

Het valse optimisme heeft lang genoeg geduurd. Weg met het vooruitgangsdenken: het heeft ons bommen, genetisch miskweekte groenten, een onbeheersbaar Europa en zelfs President Trump opgeleverd. En toch moet alles maar weer gezellig blijven, een reden voor een feestje, hoop voor de toekomst, het zal goedkomen, wacht maar af…

Daarom tijd voor een ander feestje. Het feest van het Pessimisme, met in het voorprogramma de Melancholie. Zwartkijken mág, wie weet zien we dan wél eindelijk een zinnig antwoord op de ellende.

droef-logo.png

Wat kan je verwachten op DroefAid

Waar en wanneer? DroefAid

DroefAid / boven Trafiek, Pierkespark / Haspelstraat 37 Gent/ (Cultuur) Podium Voor Pessimisme / Bring Your Own Beer

Droef neemt deel als 'pocket event' in het grote Bomfestival in de Brugse Poort. Drie dagen lang is er steeds van 14u een expositie te bezichtigen met beeldende kunst en geprojecteerde visuals, en steeds om 21u muziek, poëzie en meer.

BELANGRIJK! We organiseren dit in een zaal zonder horeca-voorzieningen. Als u verwacht dorst te krijgen, dient u uw eigen drank en andere versnaperingen mee te brengen. En u mag altijd iets voor de artiesten meenemen ook. De organisatie verdient geen cent aan dit evenement.

30723825_10156329109421252_5964762806026443969_n.jpg

DroefAid zal tevens te zien zijn op Dlive

@jackjohanneshemp zal een live stream verzorgen op zijn Dlive

Line-up DroefAid

EXPOSITIE, beeldende en projectiekunst, elke dag vanaf 14u:

 • Franky Bordo Meer info vind u hier
 • JJHemp aka @jackjohanneshemp Meer info vind u hier
 • Philip Volckaert Meer info vind u hier
 • Rinus Van De Melkwegboer Meer info vind u hier
 • Tineke Hoebeke

DAG 1 (10 mei 21:00u)

 • Jan Ducheyne & Noodzakelijk Kwaad (poëzie en jazz) Meer info vind u hier
 • Julian (singer-songwriter duo)
 • Pete Tomlinson (poëzie)
 • Sven De Swaef (poëtisch theater)
 • Vincent Glasmacher (poëzie)

DAG 2 (11 mei 21:00u)

 • Gust Peeters (poëzie) Meer info vind u hier
 • Joke Van Caesbroeck (korte humoristische verhalen) Meer info vind u hier
 • René van Densen (poëzie) Meer info vind u hier
 • TORTU TRIO (muziek)
 • Wim Paeshuyse (verhalen) Meer info vind u hier
 • Wouter Van Peer (poëzie/comedy/proza, we weten nog niet wat te verwachten) Meer info vind u hier

DAG 3 (12 mei 21:00u)

 • Didi De Paris (poëzie/proza, plus ons is iets anti Mei '68 beloofd) Meer info vind u hier
 • Romheen + La Zona (poëzie en muziek) Meer info vind u hier
 • The Flying Ostriches (poëzie en soundscapes) Meer info vind u hier

Volgende editie van Droef is Droef NEIN

13 JUN 2018
Droef NEIN!!!
20:00 Café Het Volkshuis / Sleepstraat 33 / Podium voor Pessimisme

droef-logo.png

Te midden van het BOM-festival dat de hele Brugse Poort in Gent tot een kluwen van woonkamerconcerten en andere spontane kunst- en cultuurruimtes omtovert, doet ook Droef.Gent een duit in het zakje. En wel in de bovenzaak van Trafiek in het Pierkespark. Drie dagen lang organiseren we daar DroefAid, onze meest ambitieuze Droef ooit. Met een line-up van jewelste, een kunstexpositie, en zoals altijd geheel gratis toegankelijk.

Breng uw eigen pinten mee

Maar! We doen dit dus ditmaal niet in een café of andere ruimte met eigen horeca. Dus als u wilt komen kijken en luisteren, houd er rekening mee dat u wellicht dorst zult krijgen. Dus BYOB (Bring Your Own Beer), dat mag gewoon. We zullen vuilniszakken voorzien om de PMD naderhand netjes met Ivago te kunnen meegeven. En al deze artiesten komen op onze kosten optreden, met techniek en promotie die we uit eigen zak betalen zonder één cent inkomst.

En vergeet de artiesten (en organisatie) niet…

Dus… Hoewel er geen inkom is, mag u best ook iets lekkers voor ons, de organisatie en de artiesten, meebrengen. Daar staan wij zeker niet negatief tegenover. Al zeker niet omdat wij ons drie dagen achtereen, van 14u tot pakweg 23u, kosteloos staan te smijten voor uwer amusement. Strijk dus over uw hart en kom niet met lege handen af naar DroefAid. Feed The Artists! We hebben het allemaal al zo moeilijk onder het huidige politieke bewind…

Mede mogelijk gemaakt door Whaleshares

DQmdcw49c3cB8qGc1GRAQ1oSzk8H7UM57HGZFw2k7oD4tMT.png

droef-logo.png

001jnvjlh.jpg

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!