Aja sampah panjenengan urip, iku ora telas.

in photography •  19 days ago

Yen sampeyan arep kanggo ngerti wong,
Ora ngrungokake apa kang ngandika.
Ndalang dadi udan salju utawa
Lan ngrungokake carane bisu iku.

Minangka sighs lan katon kepungkur?
Apa ndadekake wong eseman?
Katon ing wong tanpa dandanan. ,
Salah siji kita kabeh manggon karo.

Nonton wong lumaku ing bocah-bocah.,
Kanggo wong gerah, wong lawas.
Lan malah kanggo wayahe ing donya,
Nyoba lan dadi salah siji dhewe!

2.jpg

Aja nyoba kanggo dadi samsaya awon, sing luwih apik.,
Tanpa prakiraan ndeleng saiki:
Tengen ing jantung saka iku, tengen ing jantung,
Langsung menyang telenging adoh mata!

Yen sampeyan pengin ngerti liyane,
Ing ambane kowe banjur, ora njaba.
Iku ora tansah perlu kanggo pracaya ing tembung,
Asring bebener iku ing kasepen.

3.jpg

Sawetara — kaya mbusak kapur saka Papan,
Liyane — hard kanggo narik metu saka jantung.
Lan tanpa siji sing manggon seneng,
Lan sampeyan ora bisa urip tanpa wong.
Sawetara ninggalake tanpa ninggalake tilak,
Liyane-ngambah surf kaping erases,
Lan wong godhong catu ing padusan,
Lan wong nyawa njupuk adoh..

1.jpg

Lali kabeh, ora tiba kurang,
Dadi wani, dadi seneng, ngimpi.
Ora njupuk iku banget cedhak.,
Oalah... ora njupuk.
Tembung sing mung wong kang mratelakake panemume,
Padha tegese apa-apa.
Dadi kuwat lan ngganti atine panjenengan
Ing telpon saka jantung.
Aja wedi saka raos lan nangis aja padha sumelang,
Nangis yen sampeyan pengin, ora ngenteni.
Nanging ing tune apik ing,
Iku, mesthi, ahead.

4.jpg

Liyane asring wong eseman,
A eseman bisa ngomong kabeh.
Lan manawa kanggo tiba ing katresnan,
Sing cemlorot ing mripate!
Masalah padha, lan sing bakal,
Iku ora perlu kanggo wong-wong mau kanggo nandhang sangsara,
Watara ana film, buku, wong -
Ana soko kanggo nindakake.
Sinau saka kesalahane
(mesti wae, luwih apik ing wong-wong manca).
Lan ora bakal lingsem marga saka nabrak.,
Urip kuwi, ngendi apa tanpa wong-wong mau.
Dadi wong positif,
Tresna wong, katresnan dhewe,
Isi gesang karo ngguyu,
Njupuk ambegan jero... urip!

6.jpg

Apa ora ala – bakal bali kaya boomerang,
Aja ngidoni ing uga sampeyan ngombe banyu,
Aja ngala-ala wong sing pangkat ing ngisor iki,
Lan dumadakan aku duwe soko kanggo takon.

Ora ngulungaké kanca-kanca, sampeyan ora bisa ngganti wong-wong mau,
Lan ora ilang tresna gedhe-gedhe sampeyan ora bakal bali,
Ora ngapusi kanggo dhewe - pungkasanipun mriksa,
Yen sampeyan lagi nitya dhewe karo ngapusi iki.

7.jpg

Aja sampah panjenengan urip ing wong-wong sing padha ora appreciate sampeyan,
Kanggo wong-wong sing ora tresna sampeyan lan ora ngenteni,
Ing wong-wong sing tanpa mamang kanggo sampeyan bakal owah-owahan,
Sing dumadakan dadi ing " siji anyar."

Ora sampah nangis ing wong-wong sing ora bisa ndeleng wong-wong mau,
Kanggo wong-wong sing mung ora perlu sampeyan,
Ing wong-wong sing, gadhah njaluk ngapura, bakal dadi sandhungan tumrap maneh,
Sing sumerep urip saka sisih liyane.

Ora sampah energi ing wong-wong sing sampeyan ora perlu,
Bledug ing mata lan noble bluff,
Kanggo wong-wong sing duwe kadhemen alam bébas butarepan,
Kanggo wong-wong sing edan ing katresnan karo dhewe.

8.jpg

Ora sampah tembung ing wong-wong sing padha ora krungu wong-wong mau,
Ing trifle, ora pantes pelanggaran,
Kanggo wong-wong sing cedhak sampeyan malah ambegan,
Kang jantung saka pain ora aching.

Aja sampah panjenengan urip, iku ora telas,
Appreciate saben ambegan, wayahe lan jam,
Sawise kabeh ing donya iki, supaya ora tanpa cacad,
Ana siji sing begs langit mung kanggo sampeyan!

9.jpg

CANON EOS 750D Kit 18-135 IS

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!
Sort Order:  

Beautiful pictures mind blowing but I don't know language.👌

Posted using Partiko Android