Elysian - E-ticarette yapay zeka ve sanal gerçeklik!

in #elysian6 years ago

elysian-og.jpg

Günümüzde teknoloji geliştikçe günlük hayatımıza da daha fazla entegre oluyor. Teknolojinin modern hayata etkisini saymakla bitmez ama bunların en önemlilerinden ve belki de geliştiricilerine en çok para kazandıranlarından biri E-ticaret. E-ticaret yarattığı avantajlardan dolayı hem üreticiler, hem de tüketiciler tarafından geniş olarak kullanılmaktadır. Tüketiciler için sipariş vermenin kolaylığı, zamandan tasarruf, bir çoğu çeşidin rahatlıkla incelenebilmesi en önemli avantajlardır. Üreticiler için bu üstünlükler dükkan kirası, eleman maaşları gibi gider kalemlerinin azaltılması, bulunduğu şehir ve ya ülkeden dışarıya da satışlar yapılabilmesi, 7/24 açık bir “dükkan”ın olmasından ibarettir.

Şimdi bile yeteri kadar geniş yayılmasına rağmen E-ticaretin halen büyük potansiyele sahip bir alan olduğu düşünülüyor. Çünkü dünyada hala e-ticaret’le tanışmamış milyarlarca insan var ve 10-15 yıl sonrasında şimdikinden kat-kat daha fazla insanın market, pazar, AVM’den alışveriş yerine online siparişi tercih edeceği aşikar. Hâlihazırda 2 trilyon dolarlık online satış hacminin 2021 yılında 4 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

E-ticaretin yukarıdaki avantajları yanında bazı dezavantajları da vardır ki, bunlardan en önemlisi kullanıcıların bilgilerinin yeteri kadar güvenli korunamamasıdır. Bahsedeceğimiz Elysian projesi de başta güvenlik sorununu çözmek olmak üzere bir takım teknolojik yenilikleri E-ticarete uygulamayı hedefleyen bir proje. Bildiğiniz gibi üreticiler için kendi online satış platformlarını yaratmak ve müşteriler tarafından onun devamlı kullanımını sağlamak zaman gerektiren, yüksek maliyetli ve zorlu bir süreç. Elysian ekibi bu zorlukları ortadan kaldıracak bir platform geliştirmeyi düşünüyor. Üreticiler Elysian yardımıyla kolaylıkla kendi online satış sitelerini oluşturabilecekler.

Proje genel olarak iki konuya odaklanmış durumda: Güvenlik ve Kullanıcı deneyimi (UX).

Güvenlik sorununa getirdikleri çözüm blockchain bazlı veri tabanı kullanmak. Böylece kullanıcı bilgileri daha güvenli biçimde korunacak. Ayrıca akıllı kontratlar kullanılarak bu güvenlik daha da artırılacak. Elysian kullanıcı deneyimini yeni bir seviyeye taşımayı hedefliyor. Bunun için de sanal gerçeklik ve yapay zeka gibi teknolojilere başvurmuşlar. Yapay zeka kullanıcıların daha önce ziyaret ettikleri sayfalar ve inceledikleri ürünleri temel alarak yeni seçenekler sunacak. Tüketicilerin de daha az zamanda daha fazla hoşlarına giden ürünle karşılaşacakları için satış rakamlarının artacağına inanıyorlar.Elysian ekibi kendi yapay zekalarının Siri (Apple), Alexa (Amazon), Cortana (Microsoft) gibi yapay zekalarla kıyaslanacağını hatta daha iyi olacağını iddia ediyor.

Elysianın diğer bir özelliğiyse ürünlerin gösterimi için sanal gerçeklik kullanılacak olması. Müşteriler sanal gerçeklik yardımıyla almak istedikler ürünleri daha detaylı inceleyebilecekler. Böylece iade edilen ürünlerin sayısı da azalmış olacak. Ayrıca kullanıcılar ürünleri inceleyecekleri ortamı tam olarak kendilerine özel tasarlayabilecekler.

Elysian platformunda kullanılacak olan Elycoin TGE (token generation event) bittikten sonra erc20 token olarak üretilecek. Daha sonra Elysian’ın Ethereum bazlı özel sidechain’e geçmesi planlanıyor. Yani Elysian kendi blockchain’ine sahip olacak ve böylece daha düşük maliyetli işlemler gibi avantajlardan yararlanılacak. Elycoin’ler sidechain’e geçiş yapılırken 1:1 oranında hesaplanacak. Proof-of-Work ve Proof-of-Stake’in dezavantajlarını göz önünde bulundurarak consensus olarak Proof-of-Authority’ni tercih etmişler. PoA prensip olarak PoS’a benziyor, ondan farkıysa yeni node’un öncekiler tarafından onaylanmalı olması.

Tokenların bir kısmı gelecek projelerin fonlanması için ayrılacak. Ayrılmış tokenların hangi projenin fonlanması için kullanılacağı Elysian topluluğu tarafından oylanarak belirlenecek. Projenin beğenmediğim yanı bahsettikleri hiç bir özellik hakkında yeteri kadar detaylı bilgi vermemeleri. İster whitepaper'ları olsun, ister websiteleri ve videoları olsun, sadece genel bilgiler vermişler. Hardcap'lerini 19 milyon dolar olarak belirlemişler ve şu anda 3 milyon dolarlık softcap'lerine ulaşmış durumdalar. Roadmap'lerine sadık kalırlarsa projenin yeteri başarı ve hype'ı yakalayacağını düşünüyorum.

Website: https://elycoin.io

Ann: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3333050.msg34852238#msg34852238

Bounty: https://bitcointalk.org/index.php?topic=3332920.0

Sort:  

Wow nice in job very good

Coin Marketplace

STEEM 0.30
TRX 0.11
JST 0.033
BTC 64320.07
ETH 3154.23
USDT 1.00
SBD 4.34