REHBER: "Hd-Kasse" incelemesi, kullanım rehberi

in #donanimcuzdan6 years ago

Öncelikle ilk izlenimim şu ki bu cihaz gerçekten çok kaliteli bir malzemeye ve Premium bir görüntüye sahip. Onu hem kutusundan, hem de kendi üretildiği materyalden anlıyorsunuz. Gerçekten çok klas duruyor.

Kutu içeriğinden klasik şeyler çıkıyor. Kasse, usb kablosu, askı, kullanım klavuzu ve 24 kelimelik seed’in yazılacağı kağıt.

Cihaz geldiğinde diğer cüzdanlarda olduğu gibi pin kodu ve 24 kelimelik seed’inizi belirliyorsunuz. Benim cihazı ilk açıldığında Korece açıldı. “Eyvah yandık” dedim. Öylesine pin belirledim, cihaza giriş yaptım ve otomatikman güncelleme uyarısı geldi. Güncellemeyi yapınca ilk açılışta İngilizce açıldı ve dil seçeneği sordu. Yani güncelleme yapmadan İngilizce dil gelmiyor muhtemelen.

Güncellemeyi yaptıktan sonra pin kodunuzu yeniden girin ve size vereceği 24 kelimelik seed’e hazır olun. Bu seed sizin her şeyiniz. Her şey buna bağlı. 24 kelimelik seed’i size veriyor ve tek tek not alıyorsunuz. Sonra size içinden rastgele kelimeleri soruyor. Mesela 4. Kelime neydi? 8. Kelime neydi? 15. Kelime neydi? Gibi. Hepsini doğru cevaplarsanız cihazınız kullanıma hazırdır.

Daha sonra pc yazılımını indiriyoruz

https://kasseusa.com/software

Kurduktan sonra bizi sade bir ekran karşılıyor. İlk ekranda sizden pc uygulaması için de bir pin kodu belirlemenizi istiyor. Bu pin ile ikinci bir güvenlik katmanı oluşmuş oluyor.
Uygulamamızı da açtık pc’den. Desteklediği coinlerin bir listesi çıkıyor karşımıza. Şimdilik şunlar destekleniyor

Hdac
Bitcoin
Bitcoin Cash
Bitcoin Gold
Ethereum (haliyle tüm erc20 tokenleri, bu konuyla alakalı daha güzel bi şeyden bahsedeceğim ileride)
Ethereum classic
Ripple
Litecoin
Qtum
Dash
Zcash

Evet şimdilik bunlar destekleniyor. Ama eminim ilerleyen zamanlarda yeni destekler açıklanacaktır. Xlm, Ada, Xmr, Iota, Vet, Wan, Nano, Waves Strat gibi önemli coinlerin destekleri açıklanır umarım.

Yukarıdaki listede yazdığım gibi cihaz Ethereum destekliyor. Haliyle tüm Erc20 tokenlerinizi bu cihazda saklayabilirsiniz.
Yani şu listeyi komple destekliyor Kasse (mainnet geçişlerine dikkat edin, erc20’den kendi zincirine geçenler’i desteklemez.)
https://etherscan.io/tokens

Şimdi gelelim işin güzel yanına.
Ledger’da ya da Trezor’da erc20 tokenlerimizi cihazdan başka bir adrese göndermek istediğimizde Myetherwallet ya da MyCrypto gibi bir aracıya muhtacız. Bunlar olmazsa işimiz zor. Başka yerlerden aşırı uğraş gerektirir. Ama kassse bunu çözmüş. Kendi yazılımında Ethereum cüzdanını açınca sağ üstte “ERC20” diye bir buton var. Bu butona basarak istediğiniz her türlü Erc20 tokenini uygulamamıza ekleyebiliyoruz. İsterseniz “Token list” diye bir bölüm var oradan seçebiliyorsunuz.
İsterseniz de kendiniz contract adres ve decimal girerek ekleyebiliyorsunuz. Bu HARİKA BİR ŞEY. Kendiniz erc20 tokeni üretip bunun bilgilerini cihaza girerek bile kendi token’inizi cihazdan gönder/al yapabilirsiniz. Gerçekten çok çok güzel bir özellik.

Kendi token’lerinizi ekleyip hepsinin kontrolünü tek tıklamayla halledebiliyorsunuz. Pundix’mi göndereceksiniz, Npxs seçin gönderin tamamdır. Matrix mi göndereceksiniz, Man seçin işlem tamam. Bu arayüze bayıldığımı söylemem lazım.

Gelelim cihazın Ledger’dan ikinci en büyük artısına.
Ledger Nano S kullananlar bilir. Ledger içine coin’inizin app’ini yüklersiniz. Ledger’dan o app’e giriş yaparsınız. Sonra pc uygulamasından istediğiniz coin’i seçip gönderme yaparsınız. Kasse’de ise bu durum yok. Yukarıda saydığım bütün coin’leri cihazın pin’ini girdikten sonra pc yazılımı üstünden kontrol edebilirsiniz. Btc cüzdanını aç, ana ekrana gel eth cüzdanı aç. Bu süre maks 3-5 saniye sürüyor. Ledger’da ise önce cihazdan btc uygulamasından çıkış yapacağız, sonra eth cüzdanını açacağız. Sonra Legder Live yazılımı üstünden eth gönderimi yapacağız. Bu süreç ise 30 saniyeyi geçer. Fazla çeşit coinle uğraşanlar için bu zor bi süreçtir. Kasse’de bunun olmaması çok çok güzel. Gerçekten bu özelliğini de çok beğendim.
Bu aslında başka bir sorunu da çözüyor. Cihazın hafıza kapasitesi sorunu. Ledger’da cihazın içine 5-6 uygulama yükleyince hafıza yok uyarısı verir başka yükleyemezsiniz. 6 tane yüklediniz başka bir coin göndereceksiniz bir ya da bir kaçını silip onu yüklemeniz lazım.
Sil, yükle, aç, gönder o kadar zahmetli ki. Hele Neo uygulaması mesela Ledger’da acayip yer kaplar. Neo’yu silince 4-5 coin’lik yer açılır Smiley Kasse burda cihaz hafızasını zorlayacak bi şey yapmamış. Az coin desteklemesinin sebebi bu mudur değil midir o kadar teknik kısmını bilmiyorum ama ben çok sevdim şahsen bu durumu.

Ledger’la kıyaslarsak sevmediğim bir özelliği şu. Cihazın üstünde 2 tuş var. Coin gönderirken onaylamak ve ayarları yapmak için. Ledger’da soldaki geri sağdaki ileri işlevi görür. İkisine aynı anda basınca onay verir. Bunda ise soldaki hep ileri sağdaki hep yarı onay olarak çalışıyor. İkisine aynı anda basınca tam onay veriyor. Şöyle ki örneğin pin giriyorsunuz. İlk haneyi girerken soldaki tuşla 0’dan başlayıp 9’a kadar seçiyorsunuz, sonraki haneye geçmek için sağdaki tuşa basıyorsunuz. Pin kodunuz bitince iki tuşa aynı anda basıp onay veriyorsunuz. Bir rakamı yanlış girdiniz veya atladınız soldaki tuşa sürekli basıp doğru rakama gelmeniz lazım.
Ayarlarda da soldaki tuş’la menüde sürekli ileri gittiğiniz için bi ayarı kaçırınca başa dönmek zorunda kalıyorsunuz. Ledger’da ileri geri olduğu için atlasanız bile hemen geri gelirsiniz. Bunda gereksiz bir uğraş verilmiş bununla. Gereksiz buldum doğrusu.

Bir diğer olmasını istediğim özellik “account” özelliği Ledger’da var.
Btc cüzdanını açınca kendim için, eşim için, arkadaşım için, başkaları için farklı hesaplar açabiliyorum mesela. Hepsini ayrı ayrı tutup ayrı ayrı yerlerde karışmadan tutabiliyorum. Eth de benzer şekilde bir sürü farklı eth adresim var ledger’da. Kasse’de ise tek eth adresi veriyor size. Bunun da güncelleme ile ilerleyen zamanlarda gelmesini tahmin ediyor ve istiyorum. Çok güzel bir özellik olmazsa olmaz.

Pc uygulamasından bir kare

Sonuç
Cihaz çok güzel, çok kaliteli, çok şık, çok seksi. Ledger’ın Fransız yapısına Kore’liler çok güzel tasarım cevabı vermişler. Yine Ledger’la kıyaslarsak yukarıda dediğim gibi hem artıları hem eksileri var. Artıları harika şeyler, eksileri ise yapılmayacak şeyler değil. Çok beğendim cihazı.

KORECE KASSE NASIL İNGİLİZCE YAPILIR?

Arkadaşlar çok önemli bir konu var.
Cihazı sıfırladım, açılışta Korece açılıyor. Kutudan çıkınca da Korece açılmıştı ama güncelleme vardı güncelledim otomatik ingilizce oldu. Şimdi Korece oldu sıfırlayınca.
Cihazınız Korece açılırsa İngilizce'ye geçiş adımlarını yazıyorum.

Ana ekranda 2 sekme var. Birinde ünlem işareti var diğerinde dişli işareti. Yani ayarlar.
Ayarlar'a giriyoruz.
Ayarlar'da 4. bölüm dil ayarı. Her ayar adımında 1. 2. 3. 4. gibi numaralar var başında. 4 bize lazım olan.
Korece şöyle bir şeye benziyor. Bunu Google Translate'den "language" Korece'ye çevirerek buldum.

언어

Buna da onay verip giriyoruz
KArşınıza ilk çıkan ingilizce ayarı oluyor. Sağ tuşla onaylıyoruz cihaz ingilizce oluyor.

Sort:  

Congratulations @phi1618! You have completed the following achievement on the Steem blockchain and have been rewarded with new badge(s) :

You published more than 10 posts. Your next target is to reach 20 posts.

Click here to view your Board
If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word STOP

Do not miss the last post from @steemitboard:

Valentine challenge - Love is in the air!

Support SteemitBoard's project! Vote for its witness and get one more award!

Hello @phi1618! This is a friendly reminder that you have 3000 Partiko Points unclaimed in your Partiko account!

Partiko is a fast and beautiful mobile app for Steem, and it’s the most popular Steem mobile app out there! Download Partiko using the link below and login using SteemConnect to claim your 3000 Partiko points! You can easily convert them into Steem token!

https://partiko.app/referral/partiko

Coin Marketplace

STEEM 0.16
TRX 0.16
JST 0.031
BTC 59117.01
ETH 2525.11
USDT 1.00
SBD 2.48