Picike Poloniex körkép 2021.09.06!

in #crypto3 months ago

A nagyon, a simán, a kevésbé jó és a rossz várakozás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, vannak nagyon jó, simán jó, kevésbé jó és rossz várakozások. A nagyon jó várakozás, gondolom nem szorul megmagyarázásra. Az én értelmezésemben, a simán jó folytatás megközelíteni az ATH szintet, előtte azonban egy Kb 10-15k-s korrekciós visszalépéssel ennek alapot is biztosítani. Az én napos várakozásomnak megfelelően, kevésbé jó várakozás a napos harmonikus lehetőség, 53-56k közötti kifutása utáni, nem csak korrekció miatti csökkenés. A nagyon rossz várakozás pedig annyit jelent, hogy a jelenlegi chilles long mozgás csak egy beetetés, esetleg a márciusi hypeban beragadottak korrekciós kisegítése, majd 30k alatt csökkenő pályára állás.
Az órás idősík, most is csak a rövidtávú, pár napos elmélkedésben segítség!
Három, még teljesen nyitott Elliott hullámban gondolkodunk, kiegészítve némi parabolikus, illetve csatornás segítséggel.
A parabolikus ívünket sokadjára módosítjuk, sajnos ez az ív egyre laposabb, remélhetőleg nem futunk ki a lehetőségekből és nem sülnek be az ágyuk. Kék Elliott a fő hullámunk, ezen belül egy zöld alhullámmal próbálnánk lekövetni a kék 3.hullámot, illetve ennek a zöld hullámnak, szintén a 3. impulzív hullámát egy piros Elliott hullámmal.
Ha, nagyon, nagyon, nagyban gondolkodunk, akkor hasonló 3 nyitott hullámot láthatunk hetes idősíkon is, nagyon, nagyon, nagyon távolba mutató, 10- 20 éves időtávban!
Mivel a fő elképzelések, az 53-56k közötti zónába megérkezésre, illetve az azt követő korrekcióra épülnek, habár ez a korrekció nem igazán segítené az ATH szintet első nekifutásra megdöntő elképzeléseket, viszont azt igen, hogy a későbbiek folyamán ezzel a nekifutással sikeresebbek lehessünk. Tehát a piros Elliottal szeretnénk megérkezni a zónának durván a közepébe és mivel itt a zöld 3. hullámnak is zárodnia kell, egy rövid 5. nekifutással valószínűleg maradnánk a zónában. A kék 4. korrekciós hullám, tulajdonképpen arról dönthet, hogy igazodunk a napos harmonikus minta utáni korrekciós várakozásokhoz vagy bukó és visszanézünk a minimálisan elfogadható 45k környéki szintre. Azaz a kevésbé jó, de mégis javítási lehetőséget adó várakozásoknak próbálunk megfelelni!
kép.png

4 órás idősík, nagyon lassan haladunk a wyckoff E lezáró fázisában, viszont utólag senkit se érdekel ha célt érünk vele!
Nagyon forgatókönyvszerű haladás lett volna, ha maradunk a kék csatornában! Voltak is meleg pillanatok, mikor a csökkenő irányú kilépés, majd a vissza-teszt után ismételten csökkenő mozgás következett. Szerencsére egy dupla aljal sikerült elkerülni a még nagyobb problémát, illetve annak, hogy az elmúlt hét második felében sikerült egy nagyot fordítani, majd ezt a hétvégén szinten tartani, jelenleg pedig erről a szintről tovább is lépni.
Mint látjuk még nem vagyunk a célban, azonban hogy ott legyünk, az kellene hogy a káposzta is megmaradjon és a kecske is jóllakjon! Tehát vagy figyelmen kívül hagyni a harmonikus lehetőséget és az Elliott hullámokra koncentrálva betámadni az ATH szintet, kockáztatva azt, hogy egy nagyobb korrekciós visszalépés után, ismételten sikeres lesz a talpraállás.
kép.png

Napos: egy durva Long hullámba vágtunk bele július 21-én, ebben a hullámban mozgunk jelenleg is és ha jó az a hasonlat, amivel az év eleji történésekre utalgatok, akkor az év vége is hasonlóan sikeres lehet.
Az RSI csúcsba tart, amit szerencsére a gyertyák is lekövetnek, mert ugyebár hiába látszunk aktívnak, ha passzívan viselkedünk. Attól függően mennyire lesz aktív a vevői oldal, az rsi csúcshoz 53-56k közötti, sikeresebb esetben 60k feletti csúcs fog társulni!
Ha maradunk az órás idősíkon elindított Elliott hullámos elképzelések mellett, akkor 60k környékére tehetjük a következő csúcsunkat. Tehát, nagyjából ugyanott leszünk, mint a decemberi-januári impulzív mozgásnál!
A mostani elképzelések sikeréhez, nagyon sok mindennek passzolnia kell, viszont sokkal több mindennek passzolni kell ahhoz, hogy a januári korrekciós történethez, illetve az azt követő új ATH-ra törő elképzelések is sikeresek legyenek!
Szintén egy érdekesség, hogy ezek az impulzív szakaszok általában egy 30 napos időtávig bírják! Ha jelenlegi július 21-én indult mozgást impulzívnak tekintjük, akkor már jócskán kifutottunk a 30 napos időtávból, viszont augusztus második felében láthatunk némi elgyengülést, amit akár behelyettesíthetünk a januári korrekciós mozgással, amikor is a mostanihoz hasonlóan szintén volt két RSI aljunk. Tehát, akár oda is kifuttathatjuk a gondolatmenetet, hogy szeptember elején belevágtunk egy következő impulzív szakaszba, amit ha szintén nem aprózunk el, akkor a következő ATH szintünket 80k környékére is várhatjuk.
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: az volt a longs oldali elképzelés, ha már július végén úgyis kivettük a nyári pihenőt, akkor az azt követő csökkenő mozgásnak keresünk egy támasz zónát. Ezt kis szerencsével 40k alatt, megtámaszkodva a 200-as mozgóátlagon meg is találtuk és passzolva az előzőekben megfogalmazott várakozásokhoz, remélhetőleg a vevők újra nekifutnak és nem csak megbízásokkal kábítják a publikumot.
Shorts oldalon továbbra is kihalt a táj, sőt az eddigi 1k fölötti kitartó várakozás is megadta magát, zöld jelzést adva a vevői lehetőségeknek!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/uJMxeH3v/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/ptP59saF/

Hetes idősík: itt már sok mindent nem lehet hozzátenni, várjuk a júliusban indult hullámunk kifutását, amelyet szinte biztosan minimum 10k korrekciós csökkenés fog követni. Ezzel a minimum 10k-s korrekcióval abban az esetben számolnék, ha a zárásunk 56k környékén történik! Méretében durvább korrekcióval 60k környéki zárás esetén számolnák! Viszont a korrekciós várakozásunk tekintetében, mindkét esetben ugyanaz 45k környéke!
Egyelőre úgy néz ki, hogy azt a kék nyíllal megjelölt veszélyes szituációt sikerül elkerülni és remélhetőleg nem csak egy kicsit feljebb helyezni, például abban az 56k alatti narancs kockába.
A körkép elején említett nagyon rossz várakozás, nem más, mint az a 2017-es ATH szint alatti szürke zónába történő ejtőernyőzés, de ennek minimális boncolgatása ráérünk azt követően is, ha a január 8-ai ideiglenes ATH, mint támasz elbukik! Ezt követően kerülhet végleges helyére, a piros csökkenő trendvonal!
kép.png

"Hónapos idősíkról csak röviden, mivel nagyon sok újdonságról nem tudunk beszámolni. Egyelőre az történik, hogy az áprilist követő 3 negatív hónapra, júliusi fordítás után augusztusban is pozitívan próbálunk válaszolni! Ha jók az Elliott hullámokkal felvázolt elképzelések, akkor jelenleg a 5. rózsaszín hullámban járunk, tehát új ATH szintben, a már említett lehetőségként felmerülő 80k környékében is gondolkodhatunk. A kék és piros lehetőségekről még kár álmodozni, remélhetőleg a rózsaszín folytatás segít a kapuk nyitvatartásában...!"
kép.png

Ha még nem lenne poloniexes számlád!
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/oVxa9M49/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/W8ewonqX/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/VyRP5A7C/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/bG0363ep/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/h2UzyklQ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/7EFeLTOw/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/kDj3wXG6/
Napos: https://www.tradingview.com/x/0mt4DPhp/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/BpwQFxkX/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/UUP2PQU5/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Coin Marketplace

STEEM 0.45
TRX 0.08
JST 0.059
BTC 48901.59
ETH 4149.96
BNB 545.21
SBD 5.72