Picike Poloniex körkép 2021.08.23!

in #crypto3 months ago

Az első lépés megvan, jöhet a második!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, a mögöttünk hagyott hétvége nagy kérdése az volt, hogy a piros impulzust sikerül-e lezárni, majd az azt követő korrekciós hullámban vissza-tesztelni a piros sávot. Becsapós ez a piros impulzus, ugyanis lehet hogy teljesen vakvágányon mozgunk és az ötös csúcsban még csak a 3. impulzív szakasz lezárásához érkeztünk meg. Tehát az sem kizárt, hogy az impulzust még csak most zártuk ezzel az 50k-s megérkezéssel!
Egyenlőre alkalmazkodjunk ahhoz amit látunk és a továbblépést már egy következő impulzusként figyeljük! Behúztam egy szürke támasz zónát, ebben a zónába várnám a 4. korrekciós hullámmal történő visszanézést, majd az esetleges kék impulzus lezárását követően, szintén ebben a zónában az ABC korrekciós visszanézést. A határozott long folytatásnak, az tenne jót ha ezt a kék impulzust, majd a korrekciót még ma lezongoráznánk és a parabolikus lehetőségnek megfelelően gyorsan tovább is lépnénk!
kép.png

4 órás idősík, a wyckoff szisztémára, pontosabban annak E fázisára, még mindig nem sikerült feltenni a koronát! A koronázáshoz mindenképp el kellene érni azt a májusi kezdőszintet, ahonnan egy határozat zuhanással visszanéztünk 30k-ra, majd bő kettő hónapos oldalazgatással próbáltuk menteni a menthetőt és ezen mentés közepette bízni a wyckoff szisztémában.
Az intenzitás kifogásolható, a haladással már nem lehetnek problémáink! Ha továbbra is a kék csatornát követjük, akkor szeptember első napjaiban, tehát a jövő héten érkezhetnénk meg az 59,383$-os szintre. Ahol megtörhet a lendület, az napos idősík 53-56k közötti harmonikus mintához igazodó célba érkezési lehetősége, amelyet követően 44-45k-s szintre történő korrekciós visszanézésre kellene berendezkedni, tehát csökkenő irányba kilépnénk a csatornából.
kép.png

Napos: a 4 órás wyckoff, illetve ez a napos harmonikus lehetősége is nyerőnek látszik, az viszont nagy kérdés hosszabb távon melyikkel járnánk jobban. Ha választani lehet, akkor én ezt a napos harmonikus lehetőséget választanám, ugyanis ha a 4 órás wyckoff a nyerő, azzal konkrétan megérkeznénk az ATH alatti keménynek tűnő ellenállási zónába, ahonnan egy visszapattanás hónapokra sokkoló hatású lehet. Viszont veszélyesebb is a harmonikus mintára játszani, ugyanis ha a jelenlegi 30k-ról történő határozott visszakapaszkodás mögött kizárólag korrekciós szándékok húzódnak meg vagy ennél sokkal durvább negatív szándékok, akkor már inkább a veszélyesebb 60k környékére megérkezésre kellene játszani.
Ha visszatekintünk az év elején 3 hónapra és az ott kialakított kettő intenzív long hullámra, majd behelyettesítjük a jelen történésekkel, akkor már eljátszhatunk azzal a gondolattal, hogy itt még egy ATH szintet fenyegető folytatásra is készülhetünk. Szerényen 76k környéki következő ATH szinttel, illetve ha az áprilisi- májusi megoldásoknál jobban sikerül teljesíteni, akkor még 80k fölött is gondolkodunk.
Az RSI mozgás még egyáltalán nincs a csúcson, viszont az nagy kérdés hogy a wyckoff 60k közeli vagy a harmonikus lehetőség 53-56k környéki célba érkezéséhez igazodik!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: annak ellenére hogy az ár araszol felfelé, a pozíciószámok csökkennek, tehát a hasznokat csipkedik rendesen, ami nem feltétlenül rossz, mivel ha sok apró csomag kikerül az egy nagyobb csomagként vissza is kerülhet tovább segítve a long haladást. Így is haladunk, hosszabb távon azonban lehetnek problémák, mivel a bizonytalanokat is meg kellene győzni arról, hogy van itt még a jelenlegi ATH szint felett is keresnivalónk.
Shorts oldali, esetleg kamu felpumpálása, látszólag semmi jónak elrontója nem akart lenni, legalábbis egyelőre csendben kivárnak és megvárják a 60k környékére történő megérkezést.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/i3a396c0/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/3VBpn5qW/

Hetes idősík: érdekes hét lesz, ugyanis 3 lehetőséggel is számolhatunk, illetve talán még egy negyedikkel is, ami igazán nem is lehetőség, csupán a mögöttünk hagyott öt pozitív hetet kibővítjük egy hatodikkal, egy hetedikkel...
Első lehetőség a mögöttünk hagyott pozitív hét negatív betakarása és a kék nyíllal is jelzett 2018-as szituáció!
Második lehetőség, a napos lehetőséghez igazodó harmonikus célba érkezés és az ezt követő durván 10k-s korrekcióra történő ráfordulás!
Harmadik és a legvalószínűtlenebb, de mégis lehetőség, ami a megtett távolságot illetően megegyezik a negyedikkel, viszont mivel 1 hét alatt ledarálnák egy durván 10k-s elmozdulást és még az "ellenállási" zónába is megérkeznénk, annak durva visszapattanó mellékhatása is lehet.
kép.png

Hónapos idősíkról csak röviden, mivel nagyon sok újdonságról nem tudunk beszámolni. Egyelőre az történik, hogy az áprilist követő 3 negatív hónapra, júliusi fordítás után augusztusban is pozitívan próbálunk válaszolni! Ha jók az Elliott hullámokkal felvázolt elképzelések, akkor jelenleg a 5. rózsaszín hullámban járunk, tehát új ATH szintben, a már említett lehetőségként felmerülő 80k környékében is gondolkodhatunk. A kék és piros lehetőségekről még kár álmodozni, remélhetőleg a rózsaszín folytatás segít a kapuk nyitvatartásában...!
kép.png

Ha még nem lenne poloniexes számlád!
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/gIRFq8Xm/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/VQoueZoy/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/84TCZw4b/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/5P0GPIDi/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/sgpZWe3H/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/G6GUdz17/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/dtGFoZAL/
Napos: https://www.tradingview.com/x/S8Xsh3rq/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/s1kjq1m4/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/JVylTOa6/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Coin Marketplace

STEEM 0.75
TRX 0.09
JST 0.072
BTC 54352.73
ETH 4084.77
BNB 595.73
SBD 7.00