Picike Poloniex körkép 2021.08.16!

in #crypto3 months ago

Az irány long, de meddig...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, lényegében a tervek szerint haladunk, pontosabban az elképzelések szerint, különben unalmas lenne minden pozícióból haszonnal kiszállni...
Fő elképzelés az volt, hogy kicsit odapirítunk és egy határozott 10k-s lépést teszünk felfelé! A lépések megvoltak csak a határozottság hiányzott. Mint láthatjuk az irányváltásokat elég határozott dupla aljak/csúcsok szokták előre jelezni! Ezekből a jelzésekből többet is jelölhetnénk a charton, de mivel most órás idősíkon nézzük a dolgokat, elég csak azokat kiemelni, amelyek a zöld csatornában mozgást segítették vagy a konkrét negatív/pozitív elmozdulást megakadályozták!
2 hetet megspóroltunk volna, ha egy dupla csúcs, rögtön az elején meg nem akaszt minket a 42k-s akkori ellenállási zónában. Miután ennek eredményeként vissza estünk 38k-ra, itt is elkelt a dupla aljas segítség, amelyet követően már a 42k-s ellenállási zóna is megadta magát, viszont ezzel sem jutottunk el a csatorna ellenállására. Ennél a pontnál érkeztünk meg az elmúlt heti körkép várakozásaihoz, ahol várhatóan pár órás, esetleg napos szöszmötölést követően egy 10k-s long elmozdulást szerettünk volna látni. Ebből a 10k-s elmozdulásból nem lett semmi, mivel szerdán megint jött egy elgyengülés, amelyet, ha már így alakult visszavártunk volna a 42k-s zónában, csak-hát közbejött egy dupla alj. A hétvégén nem sok minden történt, pedig a csatorna ellenállására történő felkapaszkodás lehetősége ismét adott volt!
Jelenleg ismét ott tartunk, ha a kék kérdőjeles szituáció vége dupla csúcs, ami ráadásul a csatorna felezőszintjén történik, annak jobbik esetben a szomorú smileys csatorna támaszára visszanézés lehet a végeredménye, rosszabbik esetben a csatornából kilépés, majd a 42k-s támasz zóna meglátogatásának lehetősége. Ha sikerül kivédeni a dupla csúcs lehetőséget és visszaszerezni a csatorna felső zónáját, az lehetőség egy 52-53k környéki csatorna ellenállás elérésre, illetve ha sikerül lendületbe jönni, akkor még a long kilépésre is!
kép.png

4 órás idősík, sajnos a wyckoff E fázisában, legalábbis remélhetőleg csak egyelőre maradt el a kirobbanó long elmozdulás, igaz ezzel a megoldással is haladunk, de ha erőt is fel akarunk mutatni, akkor határozottabbnak kell lenni! A zöld csatornát figyelembe véve, erre a határozottságra talán már a csatorna felezőszintjének átlépését követően meglesz a lehetőség. Viszont ha ezzel megvárjuk a csatornából történet felfelé kilépést, tehát az előttünk álló héten még óvatosan lépkedünk felfelé, akkor még az új ATH szintre törés lehetősége sem kizárható. Azt azonban hozzá kell tennem, hogy az én személyes hosszú távú elképzelésembe újabb ATH szint már nem szerepel, sőt a mostanit is mint egy short trendre ráfordulás előtti vígjáték kezelem! Ha szerencsénk van ezzel megvárjuk, annak a bizonyos kemény ellenállási zónának az elérését, de az sem okozna meglepetést, ha egy, a napos chartra felvázolt harmonikus minta jelzésére hagyatkozva, ezt a végjátékot már az 53-56k közötti zónában is lezárhatjuk, esetleg felszúrva 59,383$-ra.
kép.png

Napos: mivel az RSI csíkon még nem igazán vagyunk csúcsközeli szinten, ebből arra következtetek (remélhetőleg nem hibása), hogy a gyertyáknak is van lehetősége javítani!
A harmonikus minták, legalábbis akkor ha már csak a D lezáró szakasznál járunk, ritkán hagynak cserben! Természetesen előre csak lehetőségről beszélhetünk, viszont ha megérkeztünk abba az 53-56k közötti zónába, ott már számolnunk kell a korrekciós visszalépés megkezdésének lehetőségével. Tehát ha a harmonikus mintának megfelelően mozgunk és az ezt követő korrekciós visszalépésben is látszik a határozottság, illetve annak lezárására egyértelmű jelzéseket kapunk (pl. dupla alj, esetleg egy nagyobb leszúrásra adott határozott viszontválasz, stb.), akkor már én is elgondolkoznák az esetleges új ATH lehetőségen. De még mindig ott egy nagyon széles és nagyon veszélyes ellenállási zóna, amelyet ha nem egy határozott mozgással sikerül magunk mögött hagyni, akkor vagy nagyon sokáig törjük a diót mire megtörik vagy késsel esünk neki és beletörik a bicskánk.
kép.png
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal óvatosra vette a tempót, ezért sem sikerült, az ármozgás tekintetében jóval nagyobb határozottságot mutatni a megettünk hagyott héten. Támasz zónát 38k környékén találhatunk, ahol még a 200-as mozgóátlaggal is találkozhatunk, amely találkozás remélhetőleg visszapattanással végződik és nem adunk teret egy esetleges néhány héttel később DeathCross lehetőségre.
Shorts oldal jelen van, dolgok egyelőre nem sok, remélhetőleg egy ideig még nem is lesz, de mindenki megnyugodhat, ha már nem lesz potenciál a vevői oldalon, a jelenlegi egyáltalán nem alacsony szintekről bőven lesz potenciál az eladói oldalon!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/w0kYrsop/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/DLzMBbWa/

Hetes idősík: ez a mögöttünk hagyott néhány nagyon is pozitív hét, arra volt jó, hogy egyértelműsítsük, a 28k-s szinten pontot tettünk korrekciós mozgás végére! Tehát, mivel egy egyértelmű impulzus utáni korrekcióval is készen vagyunk, nyugodtan megfogalmazódhat az a gondolat, hogy miért ne mehetnénk tovább egy újabb impulzussal, megcélozva a 100k feletti magasságokat. Ha ezt szeretnénk látni, az esetben célunk lehet a szürke ellenállási zóna, majd abból a korrekciós hullámmal történő 42-47k-s szintek közé történő piros zónába visszanézés. Az a megoldás is működőképes lehet, hogy a napos harmonikus minta figyelembevételével mozgunk, ezáltal elkerüljük az esetlegesen több hónapig is elhúzódó szürke zónával történő csatározást!
Abban az esetben, ha itt 50k határában feladjuk és a következő hetekben, kizárólag negatív megoldásokkal sikerül jelentkezni és még a piros zóna alá is visszaesünk, ott már kicsit meleg lehet a talaj short trend tekintetében.
Van egy a korrekciós mozgás csúcsaihoz igazított ideiglenesen csökkenő trendvonalunk. Ez jól láthatóan már most nincs a helyén és remélhetőleg az elmúlt heti gyertyához sem kell hozzáigazítani, ha mégis az elég gáz, viszont hogy egyértelműen short trendről beszéljünk, ahhoz 28k alá kell visszaesnünk, ez a lehetőség egyelőre nem fenyeget, ezért sem kellene most elrontani!
kép.png

Ha még nem lenne poloniexes számlád!
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/4rU9HDnt/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/tWYnBx6Q/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/nww1SNRC/
https://www.tradingview.com/x/0JpLgWCU/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/yDVd5CiT/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/mtSrQ1Vu/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/TGPLqeAb/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/iNzGReHi/
Napos: https://www.tradingview.com/x/TnYDyRXl/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/43HQ95eg/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/SOsOU1zb/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Coin Marketplace

STEEM 0.75
TRX 0.09
JST 0.072
BTC 54352.73
ETH 4084.77
BNB 595.73
SBD 7.00