Picike Poloniex körkép 2021.08.09!

in #crypto4 months ago

Végül mégiscsak születik pozitív megoldás?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, egyre többen izgatottak, menjünk, mindegy hogy-hogy csak feljebb, feljebb! Ebben a megoldásban is láthatunk realitást, én ennél jóval óvatosabban állok hozzá a témához, néha túl óvatosan, de mivel nem vagyunk jósok, ezért a jövőt sem látjuk, csak a múlt történéseiből próbálunk a jövő történéseire következtetni!
Ismét az órás idősíkkal kezdjük, ahol a kettő héttel ezelőtti hétvégi dupla csúcstól nézve lehet érdekes a történet. Itt ugyanis beleszaladtunk egy egészen csütörtök délutánig tartó, azonban a korrekciós igények miatti egyáltalán nem meglepetés negatív szériába! Csütörtökön másodszor is megpihentünk a fibo 38-as szintjén, ezt követően sikerült egy éles fordulattal rögtön 41k fölé szaladni, sőt mivel sikerült az előző csúcsot vissza is tesztelni, felmerült a lehetősége a 42k-s ellenállási zónának áttörésére.
Mint látjuk, eléggé jól sikerült az áttörés és felszaladtunk egészen a 45k-s szintig! Ezen a szinten zártuk a hétvégét, de mivel itt is jelentkezett a dupla csúcs, ráadásul a zöld csatorna felezőszintje is elbukott, ezáltal szedésre érett lett a gyümölcs. Ha továbbra is a fibo szintekre hagyatkozunk, akkor a szüretből még egy minimum 1k-s feladat hátra van, amire azért is szükség lehet, mert ezáltal a támasz zóna is megkapja vissza-tesztjét!
kép.png

4 órás idősík, nem felejtettük el a wyckoff lehetőséget, viszont, mivel a B fázis vége felé, egy parabolikus lefordulási lehetőség beleköpni látszott a levesbe és úgy tűnt a C fázisban már nem menthető a szituáció. Végül sikerült a mentés, ahol szintén vannak kifogásolható momentumok, viszont ha a végeredményt nézzük, ami a D fázisban áttörte a zöld ellenállást (sajnos nem jutottunk el abba a magasságban mint a hétvégi zárószint), akkor ígéretes az E fázisban való folytatás .
Az elmúlt heti történések fő feladata az lett volna, hogy áttörjük a zöld ellenállást, majd abba vissza-tesztelünk és előkészítjük az E fázis történő utóbbi 3 hónapos átalvást kompenzáló kiugró long folytatást!
Ha minden igaz már az E fázisban vagyunk és csak arra várunk hogy a szürke 42k-s zónába vissza-teszteljünk, majd egy első lendülettel 10k-s kiugrással egyértelműsítsük szándékaink és ezt egy minimum hasonló mértékű ráadással meg is fejeljük,
Tehát, ha az E fázisban sikerrel járunk, akkor a wyckoff szisztéma szerint. minimum arra a szintre kell visszajussunk, ahonnan az A fázis intenzív visszaesése elindult, azaz a 59,383$-os szintre! Ha jól alakulnak a dolgok, akkor a zöld csatornából 50k magasságában kellene kilőni, ahol ha a csatornára vissza-tesztelünk, a folytatásban akár még az ATH szintet is fenyegethetjük.
kép.png

Napos: az elmúlt heti körképben, óvatosan álltunk hozzá a lehetőségekhez és azt mondtuk teszteljük vissza a lassan 3 hónapos oldalazó mozgás felezőszintjét, majd próbáljunk meg valami long folytatást összehozni! Eléggé jól sikerült ez a folytatás és mivel az ellenállási zónán is átszaladtunk, így a lehető legjobb a folytatás.
Ennek az átlépett ellenállási zónának, a továbblépés szempontjából vissza-tesztre már nem igazán van szüksége, főként nem annak karcsúsága miatt, de azért sem, mert ezt a tesztet már az átlépés előtt kipipáltuk!
Jelen pillanatban, sok minden azt a jövőképet vetíti előre, hogy felfelé megyünk előre, előre a következő ellenállási zónába vagy az fölé, habár megérkezni a zónába nem egy szerencsés húzás, de egy forgatókönyv szerinti korrekciós visszalépést követően, ahogy mostani példa is mutatja lehetséges a javítás.
A következő RSI csúcs lehetőségét már felvázoltam, az ehhez társítható gyertya csúcs, intenzív folytatás esetén akár az ATH szint alatti ellenállási zónába is kerülhet! Ha ennél óvatosabbak vagyunk és nem vágyunk azonnal a holdra, hanem a jelenlegi hullámot sikerült 50-55k környékére kitolni, majd elvégezni a korrekciós feladatokat, akkor látnák esélyt arra, hogy a következő nekifutásra akár új ATH szintre is eljuthatunk, hasonlóképpen ahogy ezt a január-február környékén is láthattuk!
kép.png
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a long chartot talán érdemesebb hetes idősíkon nézni, ahol jelenleg azt láthatjuk, hogy vissza-teszteljük az ellenállási zónát, ennek a vissza-tesztnek nagy kihatása nem lesz a történésekre. Viszont, ha ez egy az év elejétől tudatosan felépített folyamat, akkor a hullámokra felvázolt impulzusnak még lehet egy lezáró szakasza és ezt a lezárást, az ellenállási zónából felpattanva kellene a chartra rajzolni!
Szerencsére a shorts oldali júniusi-júliusi próbálkozások Tiszavirág életűek voltak, tehát árbedöntő short oldali spekulációtól nem nagyon kell tartanunk, természetesen próbálkozásokra számítani kell, főként akkor ha egyértelmű korrekciós előjelek vannak.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/mV34emTk/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/fphpizZt/

Hetes idősík: a pozitív folytatás tekintetében nagyon jók az előjelek, ezeket az előjeleket szerencsére a gyertyamozgások is alátámasztják! De legyünk óvatosak, mert hasonlóan pozitívan gondolkodtunk 18" év elején is, majd jött egy 1 hetes olyan elgyengülés, amelyből újra felállni már nem sikerült, ráadásul meg egy novemberi kiütést is sikerül bekapni. Tehát nagyon is fontos hogy most összekapjuk magunkat, éljünk a lehetőséggel és próbálj meg visszakapaszkodni az ATH szint környékére!
kép.png

Ha még nem lenne poloniexes számlád!
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/9X8IHy1t/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/qMB7iNJP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/NctTGQzw/
https://www.tradingview.com/x/9jYMqAhH/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/KvGVABvq/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/6neWErmA/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/isecaV4u/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/kT7HmdNv/
Napos: https://www.tradingview.com/x/fCNJ8thn/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/m4jKy0A1/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/1DOHHmqK/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Coin Marketplace

STEEM 0.67
TRX 0.10
JST 0.076
BTC 57153.54
ETH 4765.73
BNB 635.42
SBD 7.22