Picike Poloniex körkép 2021.06.07!

in #crypto6 months ago

Még mindig nem tudjuk, merre van az arra!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, egyelőre nem érkezik az a fundamentális külső behatás, ami az árat kizökkenthetné a jelenlegi bizonytalan oldalazgatásából, ill. háromszögbe szűkülő állapotából! Azonban nem árt az óvatosság, mivel van egy óriási longs oldali megbízáspumpa, ami csak arra vár hogy az ár tovább essen, viszont vasárnap estétől a shorts oldalon is megindult egy pumpa, ez pedig arra lehet egy utalás, hogy a kialakult háromszögből lesz egy falsh long kitörés, majd hirtelen bedől a kártyavár!
Órás idősíkon azt láthatjuk, miután a Wyckoff elvárásoknak nem sikerült megfelelni és a két ellentétes irányú fej-váll is háromszög megerősítésére játszott, már csak az volt a kérdés, szembe megyünk-e a short irányú trenddel, vagy a háromszög normális fordított irányú árbócként működve megindítja az árát csökkenő irányába. Ott tartunk, hogy a háromszögből felfelé és lefelé is kikukkantottunk, minket műveltek megelőzte egy-egy csatornában le/fel mozgás!
Nem kergetek délibábot, én egyértelműen csökkenő irányú kimozdulás várok, ettől függetlenül pániknak nincs itt az ideje, mivel vannak olyan támasz zónák, amelyekből vagy esetleg egy hír hatására bevadulhatnak a bikák!
kép.png

4 órás idősíkon, pirossal látható a háromszög támassza, amit kicsit balra is lehetne igazítani, de a csökkenő csatorna miatt mégsem tesszük. Tehát a háromszögben, mint láthatjuk eléggé a vége felé jár a mozgás, ebből kiindulva ha nem akarunk hamis délibábot kergetni, akkor a várakozás inkább csökkenő irányú, de bízzunk a meglepetésben és abban hogy ez nem egy beugratás! Jobbik esetben, csak a zöld csatorna támaszára nézünk le, ami valahol 26-27k környékén történhet meg, ezzel is nyerhetünk egy kis időt, amíg valaki, talán Elon Musk, mond valami okosat és megoldódnak a problémák.
kép.png

Bitcoin Futures chart: a hétvégi történéseknek köszönhetően, a rés mérete ismét egy elhanyagolható információ és habár még nyitott a rés, annak mérete erősen a semmi kategóriáját súrolja. Annál inkább problémás, hogy még a 3 héttel ezelőtti 49,200$-os szinten várakozó rés is nyitott, sőt hasonló problémával küzd a 62,180$-os még április közepén be nem zárt rés, habár ha ide sikerül visszakapaszkodni, az már nem feltétlenül a rés bezárása miatt történik, hanem mert valószínűleg visszajött a magasabbra törekvő vásárlói kedv!
kép.png

Napos: itt látszanak a problémák, amelyek közül legnagyobb problémát a piros nyíl mutatja! Ennek azonban jó néhány támasszon és zónán át kell vergődnie magát, de vigyázzunk mert ahogy a fibo skála is mutatja, teljesen visszamehetünk arra az alapra, ahonnan tavaly szeptember-október környékén elindultunk.
Ha az RSI csíkra nézzük akkor is jogos az ijedtség, de ez még nem jelenti feltétlenül azt, hogy az árnak is bekellene zuhanni abba a 10k-s mélységbe.
A már említett falsh longi irányú kitörésre megvan az esély, habár a kék színnel jelzett dupla csúcsokból kiindulva elég gyenge ez az esély, de ha tippelni kell egy ilyen lehetőségre, akkor egy visszapattanót továbbra is a 42k környéki ellenállású zónából várnék!
Természetesen csökkenő irányú falsh kitörés is elképzelhető, amit pedig a rózsaszín támasz zónából várhatnánk, tehát a 31k-s előző aljak környékéről!
A Death Cross elkerülhetetlennek látszik, ez nagy valószínűséggel a 42k környéki ellenállási zónában fog megtörténni, durván egy hét múlva és ez szintén egy olyan negatív történés, amelyből nem sok vidám végkövetkeztetést lehet levonni.
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: miközben longs oldalon továbbra is tartja magát a felpumpált megbízáshegy, habár mintha egy kicsit ereszteni látszana az utóbbi egy hét folyamán, ettől függetlenül még mindig berobbantható ez a long bomba, csak hát ezt egy csökkenésnek kellene megelőznie!
Ezen csökkenés elérésében segédkezhetnek a macik, csak hát ha ránézünk a shorts oldali mozgásra, ott is elindult egy megbízáspumpa, tehát itt még arra is számítani lehet, amiről már szó is esett, egy falsh long megindulást követően, talán abból a 42k környékén zónából visszaváltható.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/DruV7OXX/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/E1KCHGVi/

Hetes idősík: csak azért hogy a hodlerek is kapjanak néni életkedvet, a szellemgyertyákkal továbbra is mutatok egy halvány reménysugarat a 100k-s célok gyors elérésére! Én felkészültem arra, hogy ennek a történetnek minimum 85%-os semmi meglepetés nem okozol negatív végeredménye lesz! Ez ugyebár, a Hyper Wave utáni teljesen természetes 5. hullámos fázis, ami végigkíséri az egész short trendet, amelyben ha jó a piros ellenállás pozíciója, ez akár egy év végéig is elhúzható folyamat! Az hogy a lila támasznak lesz-e szerepe a megoldásban még nem tudni, de 26-27k környékén megfogható a további zuhanás, majd a short trendvonal megtörését követően, jöhet az újabb pozitív pályára állás!
Azonban, ez a Hyper Wave csak egy megoldáskeresés a szituációra és az sem kizárható, hogy a jelenlegi csökkenés csak visszanézés a 2. számmal jelzett támaszra, majd csak ezt követi egy újabb csúcsokat döntöget nekifutás, de erről még ráérünk álmodozni.
kép.png

"Hónapos kitekintést ritkábban veszem bele a körképbe, habár a körkép alatti hónapos pillanatkép hétről-hétre frissül.
Ezen az idősíkon azt láthatjuk, hogy 3 egymásra épülő nyitott Elliott elképzelés várakozik! Mindegyik a 3. hullámot tolja, habár a rózsaszín 3. hullám, mintha elérte volna a célszintjét, jelenleg pedig a 4. korrekciós hullámban keressük az alját.
Ha a hármas gyertyakombinációra nézzük, az egyelőre EveningStar gyanús, ami itt hónapos nézetben fájó eredményre is vezethet, megerősítve azt a napos idősíkon már említett 24-28k környékére visszanézést, még fájdalmasabban a 2017-es csúcsra történő vissza-tesztelést!
Tehát, ha egy gyertyával sikerül lerendezni a a rózsaszínt 4. korrekciós hullámot, akkor júniusban belevághatunk az 5. hullámba, amivel remélhetőleg a másik kettő lehetőséget is életben tarthatjuk!"

Ha még nem lenne poloniexes számlád!
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/FZZcgIkX/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/CJ0cbxYT/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/gTwD1leC/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/yEX8QqgP/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/oNQcIB5S/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Seqi3j8S/
S&P 500 Index 1 órás: https://www.tradingview.com/x/WFeBPq8M/
Napos: https://www.tradingview.com/x/oP2vT0JE/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/hVTOXWjR/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/mfC0hfVl/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Jelenlegi, okt.30-ai mozgás: https://www.tradingview.com/x/H4cpM0Qx/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Coin Marketplace

STEEM 0.51
TRX 0.09
JST 0.066
BTC 51791.62
ETH 4394.68
BNB 586.88
SBD 6.25