Picike Poloniex körkép 2020.09.25!

in #cryptolast month

Sávok és zónák!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, az augusztus eleji 12k-s szintre megérkezés óta, a sávok és zónák bűvöletében létezünk! Első hullám végig kísérte augusztust, ha a szeptemberi második hullám, ugyanazt a forgatókönyvet követi, akkor a hónap végén, tehát jövő héten megoldást kell találni, az utóbbi egy hónap durván 1k mély oldalazó mozgására!
Órás charton rengeteg apró zóna látható, ezek között napokig pattog az ár, majd egy előző zónában/sávban megpihen, pontosabban vissza-teszteli az előző sávot. Tehát ha igazán elszeretnénk igazodni, akkor a nagyobb idősíkokat díszítő, ugyanilyen sávokat-zónákat kell figyelembe vegyük!
Kicsit még maradva az órás mozgásnál, azt láthatjuk, hogy a hétfői kisebb bezuhanást követően kialakított sávból, csütörtökön csökkenő irányba kitörtünk, viszont mivel a vissza-tesztnél nem sikerült a mutatvány, el is maradt a 10k-s szintre történő visszanézés, helyette visszakapaszkodtunk annak a sávnak a támasz zónájába, amelyből az elmúlt hétvégén vártuk, a tartós 11k fölötti megkapaszkodást. Ebből a zónából visszapattantunk, de egyelőre még nem teszteltük vissza azt a sávot, amely mostani hetet díszíti. Ha ez megtörténik, akkor a hétvégén áttörhető a lila ellenállás, ami egy durvább parabolikus lefordulás lehetőségének is kihúzhatná a méregfogát! De az sem okozna meglepetést, ha a elmúlt heti és a mostani héten kialakított sávok között alakulna ki egy hétvégi oldalazás és attól függően, lesz-e hétvégi rés, aszerint kell kigondoljuk mi is történhet szeptember utolsó, október első néhány napjában!
kép.png

4 órás idősíkon már kicsit tisztább a kép, de még mindig sok a zóna és a sáv! Az alsó lila ellenállásnak szerepe elég világos, ha átengedi az árat, visszanézhetünk az augusztusi sávba és mivel ezt másodszor tesszük, talán sikeresebbek leszünk mint a szeptember 19-ei próbálkozásnál. Tehát, ha legyőzzük a lila ellenállásokat, akkor talán elkerülünk egy durvább parabolikus lefordulást és megadjuk az esélyt, a 12k-s szint ismételt elérésére!
Ahogy a piros lefelé mutató nyíllal is jelölöm, ha a 10,8k környéki ellenállásként funkcionáló zóna vagy lila ellenállás megakadályozza a pozitív folytatást, akkor kialakulhat egy olyan szituáció, amely lehetőséget ad a hetes csökkenő trendvonal vissza-tesztelésére, csak hát ennek az a veszélye, ha a lejtő megindul a szekér, annak nehéz lesz útját állni!
kép.png

Bitcoin Futures chart: felfelé egyetlen rés sem várakozik, ebből arra is gondolhatunk, hogy talán a most következő hétvégén, itt az ideje egyet kialakítani. Például egy enyhén pozitív hét zárását megelőző mozgással, felszaladunk 11k környékére, majd az itteni piros csatornához igazodva, a nyitásra visszanézünk 10,750$ környékére. Ennek az esetlegesen pozitív irányba várakozó résnek, annyi értelme lehet, ha jövő héten visszanéznénk 10k környékére, esetleg leszaladnánk bezárni a 9,645$-os szinten július vége óta várakozó rést, akkor ennek a pozitív irányba várakozó résnek, legyem meg az a vonzó hatása, ami segít egy komolyabb visszakapaszkodásban!
Napos történéseknek, az iménti mondat szerinti folytatásnak is jót tenne, ugyanis a március-augusztus között kialakított, közel 8,5k-s hullám tekintetében, eleget tennénk a minimális korrekciós visszanézési feltételnek. Ezzel lehet hogy nem megyünk sokra, ugyanis ha a már előre berajzolt, következő harmonikus mintához alkalmazkodunk és a 12k-s szinten ismételten fennakadunk, akkor egy durva jövő év eleji negatív hullámba is belecsúszhatunk! Tehát vagy most folytatjuk pozitív irányba és sikerül megkapaszkodni 11k fölött vagy visszanézünk a 9645$-os résre és csak utána próbálkozunk ismételt pozitív lépésekkel!
kép.png

Napos idősík: ha itt nézzük augusztusi és a szeptemberi oldalazást, akkor azt láthatjuk, hogy tulajdonképpen egy 2k mély oldalazó sávot látunk, pontosabban még csak sáv kezdeményt, ugyanis még hiányzik két konkrét ellenállás érintés. Jelenleg az történik, hogy július végén kitörtünk a májusi felezés előtt-után kialakított konkrét oldalazásból, majd ezt sajnos csak a szeptember eleji zuhanással sikerült vissza-tesztelni, azt is mondhatnánk hogy túltoltuk és hát ennek túltolásnak erőtlenség a vége, legalábbis erre utal a múlt heti 11,2k-s szintről történő visszafordulás.
Tehát, ha még idén szeretnénk valami nagyot akasztani, akkor a folytatásban először felmegyünk a 12k-s szintre, konkretizálva ezzel az oldalazást, majd egy fals csökkenő irányú kitöréssel, (ami bezárja a CME Futures 9,645$-os várakozó rését) pontot teszünk 2020 második félévi bizonytalankodására! Ha sikerül ezt a 10-12k közötti oldalazó a mozgást sávvá alakítani, akkor talán még az év végén jöhet valami bullrunszerűség, ha ez nem sikerül és most beszorulunk 10k alá, akkor az sem kizárható, hogy ismételten a következő év tavaszi időszakáig kell várjuk! Megnézve a 2012-16'-os fertőzések utáni mozgást, akkor a 12k-s szintről (sajnos nem 14k környékéről) mindenképp valami komolyabb visszalépéssel kell előrukkolni! Ebben a komolyabb visszalépésben talán már benne is vagyunk, már csak az a kérdés, hogy a 10k-s kerek vagy a 9k környéki hetes csökkenő trendvonalon vagy esetleg ennél is lejjebbi szinten zárjuk ezt a komolyabb visszalépést.
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: sajnos a vevői oldal még mindig nem tért magához, ahogy látjuk még a megbízáspumpát sem merik bevállalni, de az sem kizárt hogy ez tudatos, mivel a pumpával egyértelműsítenék, hogy árelengedésére készülnek, tehát azt várják hogy beleszaladjunk egy eladási hullámba. Veszélyes játék eladási hullámra játszani, ugyanis abban mindig benne van a pánik lehetőség, kivéve ha a tartalékok, a pánik kivédésére is elegendőek. Chartot nézve, továbbra is a 22k környéki támasz zónába visszanézés lehet a terv, ahonnan ha a júliusihoz hasonló módon sikerül visszapattintani az aktivitást, akkor talán még egy évvégi bullrunba is beleszaladhatunk!
Shorts oldal, talán szerencsénkre, de elég béna kacsa módjára viselkedik, viszont, ha ez csak a róka megtévesztésére szolgál, akkor ahogy arra a kérdőjellel és a felkiáltójellel is felhívom a figyelmet, a támasz zónából könnyű lehet az elrugaszkodás, de veszélyes csak abban az esetben lehet, ha a vevők durván beengedik az árat 10k alá és lehetőséget adnak a pánik kialakulására!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/A5hhC9Qb/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/PkxKZhkk/

"Hetes: augusztusban átszaladtunk a 10k-s ellenállási zónán, majd kialakítottunk egy 12k-s következő ellenállási zónát, ahonnan kötelező módon vissza-teszteltük a 10k-s zónát és most arra várunk, hogy a folytatásban, a 12k-s zónán sikerül-e átszaladni vagy a mögöttünk hagyott félig sikeres hét, arra figyelmeztet, hogy itt 10k környékén van még néhány tennivaló!
A szürke zóna kellően tág ahhoz, hogy a Futures charton várakozó rés bezárása még beleférjen, illetve mivel a komolyabb hullámok lezárására egy nagyobb kanóc is figyelmeztetni szokott, még arra is lehetőség van, hogy a világoskék trendvonal is megkapja a vissza-tesztjét. Viszont ha megnézzük a július átszaladást, illetve az azt megelőző június eleji megérkezést, akkor elképzelhető hogy már vissza-tesztre sincs szükségünk, elég a mostani ellenállási zónába visszanéző megközelítés!"

"Hónapokig kitartottam azon gondolata mellett, hogy csak a 12k-s szinten várakozó rés bezárása után számítanék nagyobb korrekciós lépésekre. Ha megnézzük a augusztusi gyertyát, az már magában is egy határozott visszalépés és ha már visszalépünk, akkor annak értelme is legyen, tehát érjen el egy olyan támasz zónát vagy támasz szintet, amire további értelmesnek tűnő nem csak gondolatokat lehet ráépíteni!
Tehát, a szeptemberi gyertyának feladata, kialakítani a háromszög alsó szintjét, ezt, ha figyelembe vesszük a vajszínű támasz zónát, akkor 8,5-9,3k közötti szinten kellene megvalósítani!
Egy talán értelmes gondolat, a zöld színnel berajzolt emelkedő háromszög lehetőség, amellyel elkészítheti azt a lehetőséget, amellyel a 2018-as csúcsszínt is veszélyeztethető! Sőt ha a három különböző színnel merészen elképzelt, Elliott hullám kezdemények lehetőségeit is figyelembe vesszük, akkor a sokakban derültséget kiváltó 40-50k-s gondolatainkat is szabadjára engedhetjük, de csak óvatosan, nehogy ezekkel a gondolatokkal mások békés gondolatait megzavarjuk."

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/bUYL2yXh/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/bwN7T0hf/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/zUCuqjTV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Dnnj24Kc/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/mKvdnLCU/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/5qqsfuv0/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/yf0GAPA8/
https://www.tradingview.com/x/lcX3SkzO/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/vm46lIb2/
https://www.tradingview.com/x/5R41FIPN/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Coin Marketplace

STEEM 0.14
TRX 0.03
JST 0.022
BTC 13512.45
ETH 382.00
USDT 1.00
SBD 0.97