Picike Poloniex körkép 2020.09.14!

in #cryptolast month

Mindenre IS felkészülni!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, nem sok minden változott, pontosan semmi és ez a semmi azt mutatja, hogy a 600$ mély oldalazó sávunk erősen tartja magát, azon belül is az ellenállási zóna. Ebbe a zónába már csütörtökön is benéztünk, ennek köszönhető a pénteki körképben megjelenített fej-váll lehetőség, amelytől nem lett volna meglepetés, ha a hétvégén visszaviszi az árat a támasz zónába!
Visszatekintve a szept. 3. magasságában bekarikázott szituációra, pontosabban azt megelőző határozott zuhanásra, ott is az ellenállási zónában visszakapaszkodás és a pár órával később vissza-teszt tette be a kaput.
Az ellenállási zónából már vasárnap kipottyantunk, majd a hétfői nyitása kialakítottunk egy a vállvonal szerepét is betölthető ellenállást, amelyről most egy zónába visszanéző lehetőség is kialakulhat, amit szerintem egy felszúrással zárunk, majd mivel nincs hétvégi résbezárási kényszer, talán rögtön megindulunk a támasz zóna irányába!
A körkép végén érdemes ránézni, a Coinbase órás pillanatképre, ahol még mindig a wyckoff példának lezárását várjuk, ami szerényebb végeredmény esetén a támasz zónába visszanézést, durvább esetben 9k alá zuhanást is eredményezhet!
kép.png

4 órás idősíkon sincs sok látnivaló, viszont az jól látszik, ha visszanézzünk a támasz zónába és honnan nem sikerül határozott visszapattanást eredményező formában maradni, akkor annak súlyos, ezrekben mérhető, további visszaeső végeredménye is lehet!
kép.png

Bitcoin Futures chart: úgy is kezdhetnénk, nincs rés, nincs sírás... vagyis azoknak lehet sírás, akik a 10,625$-os pozitív irányba várakozó résünk bezárásánál is feljebbi szintre várják az árat, aztán lehet hogy végül nekik lesz igazuk. Órás tekintetben, kedd magasságában kialakulhat egy Golden Cross szituáció, de mivel itt a 200-as mozgóátlag közeledik, talán annyit elérhet hogy a Fibonacci 0,38-as szintjét elérő long próbálkozás kialakuljon! Én kitartok azon gondolat mellett, hogy a 10,625$-os rés nem kerül bezárásra, de mivel a mögöttünk hagyott bő 1 hetes oldalazás, mindenre IS lehetőség, könnyen meggyőzhető vagyok.
Napos tekintetben nem változott semmi, továbbra is minimum a fibo 0,38-as szintre várom vissza az árat! Azonban, ha ezt nem érjük el és max a 9,645$-os szintig nézünk vissza, akkor fennáll annak a veszélye, hogy ez a csökkenő irányú mozgás még nincs lezárva, tehát egy 10,625$-os rést bezáró felszállás után, újra lefelé vesszük az irányt, amikor már a 7,610$-os szinten várakozó apró rés bezárása is napirendre kerülhet.
kép.png

Napos idősík: hát nem tudom, de ebből a 2 hete a támasz zónát szurkáló megoldásból, én nem igazán tudok pozitív előjelet kiolvasni, inkább azt, hogy óriási a bizonytalanság és elég egy szikra vagy egy apró szellő, ami dönti is a kártyavárat.
Tehát, a piros szaggatott vállvonalról, egyelőre nem történt meg az a határozott visszapattanás, amelyből, a fej-váll 6k-s mélységének megfelelő folytatás kitudna alakulni! Talán ha nincs a hetes csökkenő trendvonal, illetve hamár van, arra augusztus második felében sikerült volna vissza-tesztet tolni, akkor most max a Futures csökkenő irányba várakozó rései jelenthetnek csak problémát.
A 8k alatt várakozó támasz zónát, kicsit kövérebbre húztam, azért, mert ha kicsit bátrabban nézzük az esetleges csökkenő irányú lehetőségeket és itt is a nem ritkán előforduló 3 hullámos csökkenő irányú folytatást választjuk, akkor a jelenlegi szintről, könnyen előfordulhat hogy ebben a 8k alatti zónában landol a 2. hullám, ahonnan már csak egy kisebb ráadás hiányzik és a 3. hullámmal máris olyan mélyre kerültünk, ahonnan idén már nehezen elképzelhető a kikeveredés...
Tehát mindenre IS fel kell készülni, alakulhatott volna ez sokkal pozitívabban is, csak hát volt egy bizonytalan augusztusi csúcskeresés, most van egy következő 2 hetes elbizonytalanodás és hát ezen apróságok összessége, nem az tükrözi, amit egy jó állapotú long trendnek mutatni kellene! Mindezek felett, még a divergencia is sötét fellegeket vizionál!
kép.png

BTCUSD Shorts/Longs chartok: még mindig kapaszkodunk a zónába, viszont itt már elengedni is hasznosabb, mint erre az ingoványra néhány ezer dolláros megbízáshegyet ráépíteni. Tehát, tiszta vizet kell önteni a pohárba, ehhez talán a 2019 áprilisi, 2020 júniusi aljakra, a 22k magasságában húzódó zónába is elegendő lesz a visszanézés! Ha ennél is mélyebbre, tehát a 20k alatti zónába is visszanézünk, akkor már nagy a baj...
Shorts oldalon csak a nagyon ész nélküli áldások résztvevőinek lehet izgulni-valója, többiek nyugodtan megvárhatják a mozi végét! Azért is érdemes várniuk, mivel a jelenlegi aktivitás, a béka feneke alá került, tehát nem kizárt hogy a longosok mégiscsak hold-utazáson vehetnek részt! Viszont ha ez csak a megbízások számában és nem áremelkedésben jelentkezik, akkor nesze semmi fogd meg jól és valóban azok járnak jól, akik megvárták a film végét.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/5A9iiIQq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/qtH9eNtX/

Hetes: a múlt heti gyertyánk, erősen bizonytalan képet rajzolt a chartra, erre a gyertyára, ha egy 11k fölé visszanéző gyertyával sikerül válaszolni, akkor 2 hét múlva. újra a 12k-s ellenálláson a világ szeme! Ha 11k környékére csak felszúrni sikerül, az már ezen a héten durvább visszaeső végeredményt is eredményezhet, ebben az esetben, jó húzásról max akkor beszélhetünk, ha vissza-teszteljük a világoskék csökkenő trendvonalat, sőt ennek egy újabb vissza-tesztel nyomatékot is adunk, így egy 3 héten belül megfordítható az irány.
Tehát ha csak 3 hét múlva számítunk pozitív fordulatra, akkor vegyük számításba azt a fekete szaggatott vonallal jelölt, 2018 decemberi, illetve 2019 decemberi aljaknak köszönhető emelkedő trendvonalat! Ez sajnos az idén márciusi zuhanással le lett törve, a baki heteken belül javításra került, tehát ami érdekes lehet, hogy ez a két trendvonal 2 hét múlva keresztezi egymást, ami egészen véletlenül arra a 9,050$-os támaszra esik, amelynek 2019 szeptemberében is ugyan az lett volna a feladata mint jelenleg, mindenki várta a hold-utazást, de a végeredmény egy tengeralattjáró-túra, a Mariana-árokba!
kép.png

"Hónapokig kitartottam azon gondolata mellett, hogy csak a 12k-s szinten várakozó rés bezárása után számítanék nagyobb korrekciós lépésekre. Ha megnézzük a augusztusi gyertyát, az már magában is egy határozott visszalépés és ha már visszalépünk, akkor annak értelme is legyen, tehát érjen el egy olyan támasz zónát vagy támasz szintet, amire további értelmesnek tűnő nem csak gondolatokat lehet ráépíteni!
Tehát, a szeptemberi gyertyának feladata, kialakítani a háromszög alsó szintjét, ezt, ha figyelembe vesszük a vajszínű támasz zónát, akkor 8,5-9,3k közötti szinten kellene megvalósítani!
Egy talán értelmes gondolat, a zöld színnel berajzolt emelkedő háromszög lehetőség, amellyel elkészítheti azt a lehetőséget, amellyel a 2018-as csúcsszínt is veszélyeztethető! Sőt ha a három különböző színnel merészen elképzelt, Elliott hullám kezdemények lehetőségeit is figyelembe vesszük, akkor a sokakban derültséget kiváltó 40-50k-s gondolatainkat is szabadjára engedhetjük, de csak óvatosan, nehogy ezekkel a gondolatokkal mások békés gondolatait megzavarjuk."

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/0FAoUqJq/
Coinbase 1 órás chart: https://www.tradingview.com/x/wEzNnVsu/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/G1lEOs45/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/TtkKVxV8/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/z4fZkTBp/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/etkg5BqC/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/7ogI4sof/
https://www.tradingview.com/x/MpdhxL8h/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/RDMXttsF/
https://www.tradingview.com/x/MwD8jM5S/
Hyperwave megoldási lehetőség: https://www.tradingview.com/x/kHVEwvCJ/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Coin Marketplace

STEEM 0.16
TRX 0.03
JST 0.026
BTC 12926.79
ETH 413.93
USDT 1.00
SBD 1.01