Picike Poloniex körkép 2019.10.14!

in crypto •  2 months ago 

Sokadjára nekifutunk valaminek!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, nem csalódtunk a hétvégi mozgásban, hozta az általános semmit, habár 22:00 óra magasságában volt egy határozott 250$-os visszanézés, ami a pénteki hét záró szinthez képest, zökkenőmentes átlépést biztosít az előttünk álló hétre!
Tehát a várakozásnak megfelelően a piros nyíllal elképzelt mozgás lehet a befutó, viszont hogy a folytatásban jön e az a pozitív várakozást, amit a rózsaszín nyíllal megjelölt hétvégén mozgás is hozhatott volna, az még rejtély.
Mielőtt a rózsaszín nyílnak megfelelő mozgással megpróbáljuk a 9k-s akadályt átlépni, lesz itt egy zöld ellenállás, ami egy durván 3 hetes oldalazó sáv felső szintje, illetve egy szűkebb piros színnel megjelölt sávé, ha 8,800$ környékén megerősítést kap!
Az alsó fekete parabolikus íven kapaszkodunk felfelé, ami ebben a formában inkább negatív, mint pozitív jelzés, tehát ha nem jön valami 2-300$-os kiugrásszerű emelkedés, akkor tovább haladunk a 3 hetes oldalazó sáv 7,800$ környéki alsó szintje irányába.
A múltheti 2k-s várakozásainkat, szétverte a piros kiugró volume oszlop által is jelzett és sajnos megtámogatott eladói nyomás! Hasonló megjelenés esetén ugyanezzel kell szembenéznünk mint múlt héten, hiába pozitív a hét elején összeszedett ezer dolláros előny, ha ezt egy jól megtervezett ár visszafog akcióval szétverik. Tehát annak érdekében, hogy az esetleges következő eladói nyomással ne szenvedjünk el nagyobb hátrányt, a múlt hét elején látható ezer dolláros történetbe kell belefogjunk és ha megjelenik ismét az eladói tüske, lesz miből fedezni a károkat!

"4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés."

Napos: megakadni látszik a történet, amiben az a hétvégi lassan megszokottá vált parkolópályára állás, nem segíti azokat a pozitív várakozásainkat, amelyekkel a 12k környéki célzónát szeretnénk elérni, de lőttünk áll egy újabb hét, amelynek ezt az ékből kilépést meg kell valósítani!
Látványosan fennakadtunk a 200-as mozgóátlagon, aminek az átlépésével ha újra megpróbálkozunk, az egyben a kék ékből kilépés próbatétele is lesz. Viszont ez a próbatétel, ha határozottan egy lépéssel akarjuk megvalósítani, akkor egy 1k-s lépést kellene végrehajtani, ami mostanában megszokott vevői igyekezettel egyelőre lehetetlen kategóriába tartozik, ettől függetlenül két lépésben megpróbálkozhatunk. Két lépés elég kockázatos vállalkozás, mivel az első lépés a határozott mozgóátlagra, esetleg a kék ellenállásra történő megérkezését jelentheti, tehát ezt felfoghatjuk ismételt vissza-tesznek, ahonnan ha lefordulunk már nehezen elképzelhető sima ékből felfelé történő kilépés, ami szerencsés esetben hetekre elnyújtja a megoldást, szerencsétlenebb végkifejlettel 6k-s visszanézéssel folytatjuk.
Rsi csíkok mozgását, a pénteki mínuszos nap, illetve a hétvégi alvó időszak csökkenő irányú mozgásra kényszerítette, viszont ha nem jön pozitív elmozdulás, akkor az rsi csíkok csökkenő irányú mozgásából, a vevői oldal gyengeségére következtethetünk.
Remélhetőleg a piros színnel megjelölt júniusi példa, a hétvégi bakit követően, újra a jó irányba fordítja a történések folyását és ha a 12k-s célszintet még nem is érjük el, de legalább az ékből kilépést határozott formában sikerül megvalósítani!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: ezeken a chartokon nem megszakadt a Bart Simpson fejforma kialakítása, sőt ha visszamenőleg hasonlót keresnénk, egyet sem találnánk! Tehát vagy debütál egy ilyen fejforma, ami 3k-s kiugrást jelentene vagy sajnos visszalépéssel kell folytatni, viszont ha lesz egy kis szerencsénk, akkor a 24k környékén oldalazó 200-as mozgóátlag segítségünkre siet! Másik megoldás egy lassabb felfelé araszolás, esetleg felülről egy 50-es mozgóátlag vissza-teszt, ami mivel egy határozott erősödésre utaló mozgás, talán a vevők tömegeire is pozitívan lehet hatni.
Shorts oldalon lépni kellene, de vajon merre? Ha az árat, sikerül apró tüskékkel visszafogni, amelyek a charton nem generálnak kiugró, felszúró gyertyákat, akkor miért nem sikerül az alsó zónát elhagyó pályára állítani az eladói szándékokat. Ha a felvázolt mozgóátlag elképzelést hozzuk, akkor még jó néhány hónapot csúszhat a megoldás, viszont ebből sem derül ki, mennyi ideig lesznek rendszeresek az árvisszafogó tüskék, illetve az alsó zónából történő kipottyanás, a vevői oldalon kivált-e valami nagyobb pozitív ingert!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/LG6wMWBE/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/aKIXW6pq/

Hetes idősík: csalódás a hetes chart, mivel ha sikerül behúzni a 10k-s zárást, azzal egy elég világos jelzést adhattunk volna, az elkövetkezendő hetek a várakozásainak! A folytatásban, mivel elég közel vagyunk az 50-es mozgóátlaghoz, simán elképzelhető ennek vissza-tesztelése, amit gördülékenyen egy leszúrással, kicsit döcögős úton konkrét zárással is megvalósíthatunk. Egy ilyen negatív folytatás elég nagy kockázat, mert ha véletlenül rákapnak az ízére, akkor a 4,800$ környéki 200-as mozgóátlag és benyújthatja az igényt, megvalósítva azt az 5k-s fenyegetést, amit június óta formálódó csökkenő irányú háromszög jelzett.
Kisebb pozitív siker esetén, csak reménykedni tudunk abban, hogy egy tartó sorozat kezdő lépéseit látjuk, amelynek minimum a 12k-s magasság a célja, majd ezt követően valamilyen módon a 20k-s csúcstámadás előkészítésébe fogunk bele!

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/tDFL9xs9/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/jY0SRhzG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/XaDG5Jk2/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/FgH2rILx/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/YZxWyHQE/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/QfJCoRpE/
https://www.tradingview.com/x/sz1q97LI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Authors get paid when people like you upvote their post.
If you enjoyed what you read here, create your account today and start earning FREE STEEM!