Picike Poloniex körkép 2019.10.12!

in #cryptolast year

Pozitív lendület megfogva, a hétvége még rejtély!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

cryptoparaszt.jpg

BTC, szokásos pénteki hangulat uralkodott a charton, de sajnos nem szokásos pénteki Bitcoin hangulat, hanem szokásos pénteki forex hangulat. Tehát a délelőtti elképzelések semmilyen formában nem teljesültek és a hajnali zuhanásnak adtunk egy szép íves végkifejletet. Az éjjel 1 órás gyertya már kicsit mozgékonyabb volt, ennek köszönhetjük a 8,250$-os fekete támaszra, illetve a 200-as mozgóátlagot megközelítő határozottabb visszalépést.
Az éjjeli akció, illetve hogy gyorsan sikerült megfordítani az irányt, arra is utalhat, hogy a hétvége mozgalmasabb is lehet, aminek ugyebár a tegnapi körképben sem örvendezzünk, mert ha a pénteki záráshoz képest kialakítottunk egy hétvégi rést, azt a következő hét elején általában vissza szokták dolgozni.
Parabolikus ívekkel egészítettem ki a chartot, aminek elképzelhető hogy nem lesz olyan sikere, mint a kép bal felső sarkában látható, határozottabb parabolikus ívek által kirajzolt alakzatból történő kipottyanásnál. Viszont ha okosan csináljuk, akkor a napos idősík kék ékből kilépő lehetőségének megfelelően, a kitűzött 12k-s célszint sikere érdekében, első körben a 9k-s, majd 10k-s szinteket jövő hét péntekéig elérve, kialakítható az a szituáció, amikor kicsit határozottabbá válhatnak a mozgások és ennek első feladata, a kék ék 9k környéki vissza-tesztelése!
Szép elképzelések rejtőznek az iménti mondatban, aminek itt az elején, rögtön meg is állhatunk és eltöprenghetünk azon, mit is lenne jó látni a hétvégén!
Függőleges szaggatott vonallal jelöltem hétfő 0 órát, ami tökéletesen passzol a rózsaszín nyíllal felvázolt mozgáshoz, tehát ha egy sikeres 500$ pluszos hétvégét zárunk, az felvázolt mozgásnak tökéletes és a továbblépést is megalapozhatja, de a Bitcoin futures chartján lesz egy átugrott szakadék, ami felett ha a jövő heti mozgással hidat építő, azzal kilépünk a parabolikus ívek által kirajzolt emelkedő formából és beszorulhatunk a rózsaszín négyzettel jelölt 5-600$-os sávba.
Ha maradunk a hétvégi semmittevés elképzelése mellett, tehát a piros nyíllal felvázolt mozgásnál, akkor rés mentesen átléphetünk jövő hétre, de ez a megoldás azt kívánja, hogy a jövőheti mozgás minimum hozza az eheti minimum 1k-t vagy pótolja be a mögöttünk hagyott hét mozgásától elvárt 2k-s sikert.
És igen, hogy ne legyek mindig csak pozitív, jöjjön a tegnapi zuhanás és az azt követő oldalazó mozgás, ami kiegészülve hasonló hétvégi folytatással, akár a 7,770$-os támaszra történő zuhanást is eredményezheti! Tehát ha visszatértünk az alapokhoz, akkor megerősítjük a szept.25. óta egyre kövérebbre hízó oldalazó mozgást, ami ennél a pontnál megerősítést adhat a csökkenő irányú folytatásnak!

"4 órás idősík elég lapos végeredménnyel zárta a 18-as ciklust, talán szerencsénkre, mert ha a fordított háromszög jelzésének megfelelő a folytatás, akkor egy meredek csökkenő hullám aljánál várhatnánk most a folytatást. Ez az oldalazás a 17-es ciklus közepébe megérkező bezuhanásnál indult és ha a 7.-én indult, tegnap zászlóval megkoronázott mozgás egy nagyobb hullám kezdeti néhány lépcsőfoka, akkor a már előzőekben is felvázolt zöld görbe minél sikeresebb kitöltésével is megpróbálkozhatunk! Ideje lenne megválni, ezektől a nagyjából 10 napot összefogó ciklusoktól, ehhez azonban jelentős változásokra lenne szükség, például egy olyan pozitív folytatásra, amiben látszik az erő, de nem látszik a valakik által megtervezett ismétlődés."

Napos: nem hiányzott a tegnapi maci válasz, ez főleg abból a szempontból veszélyes, hogy a két nappal azelőtti bika gyertyát majdnem sikerült teljesen betakarni, ami ezáltal kiveheti a lendületet az egész heti pozitív történetsorozatból.
Az előttünk álló hétvégét egy ilyen pénteki akció után, oldalazó semmittevéssel tölteni, elég veszélyes mutatvány és jó nagy adag szerencsére lesz szükségünk, ha a következő hétnek pozitív várakozásokkal akarunk nekifutni. Ha nem volnának a határidős lehetőségek, szabad volnál a pálya és az ide illő 2 napos teljesítménnyel, megoldhatnánk a kék ék problémáját!
Az rsi mozgását is megtörte ez a tegnapi negatív történés, de emiatt még nem izgulunk, mert ha visszatekintünk a május 7. környéki, 8k-s szintre történő felszaladást megelőző, illetve a júni.20. környéki 14k-s szintre felszaladást megelőző rsi mozgásra, akkor megengedhető egy kisebb pihenő! Viszont abban a tekintetben sántít a dolog, hogy ezek a várakozások igazán sikeresek akkor lehettek volna, ha a 24.-ei zuhanásra már napokkal ezelőtt válaszolunk, majd a hétvégét pihenésre használva felkészülünk a 12-14k-s lépésre!
De itt is említsük meg azt a negatív folytatási lehetőséget, amit az órás kitérő végénél is körbejártam, tehát ha egy bő 3 hetes oldalazást követően sem oldódik meg a probléma, akkor a 24.-ei zuhanás támogatásával, célba vehető a 6k-s mélység, jobb esetben 6,180$-os támasz, még jobb esetben a lila trendvonal 6,400$ magasságában.
Egy ilyen negatív folytatás esetén, ami az ékkel ellentétes folytatást eredményez, kettő lehetőség is felmerülhet! Folytatódik sokkal mélyebbre a történet, pánikszerű eladásokkal fűszerezve, esetleg csapdába sétálnak az eladói szándékok, ami egy hirtelen visszafordulást eredményez, remélhetőleg megnövekedett vevői aktivitással!

BTCUSD Shorts/Longs chartok: a vevői szándékok határozottan kitartanak a 25k-s szinten, ebből csak az eladói szándékok határozott emelkedése vagy egy pánik által kialakított szituáció következtében mozdulhatunk el negatív irányba. A pozitív irányú elmozduláshoz, az eladói oldal csak minimális segítséget tud hozzátenni, tehát valami pozitív történésre van szükség, amit jelek szerint csak a hétközi mozgástól várhatunk.
Shorts oldalon a fekete támasz kitakarja a gyertyákat, mivel azok szinte nincsenek is, annyira semmitmondó az eladói igyekezet, ahol már csak saját helyzetükön tudnak rontani, a fekete támasz alá történő további visszaeséssel. Itt jöhetne az imént említett, hirtelen fordulattal történő erősödés, ami az ár szempontjából gyászos végeredményt hozhat, feltéve hogy a vevők is pánikolni kezdenek.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/RGK42Jgm/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/0yTHex8K/

"Hetes idősík: a két héttel ezelőtti gyertya szépen megkeverte a lapokat, következő gyertya pedig nyitva hagyta a kertkaput! Ezen a kertkapun kellene besétáljanak azok a bikák, amelyek 10k-s szintre visszarántják az árat! Nem véletlen a kék görbével megjelölt szituáció, amit ha hasonlítani szeretnénk múltbéli történéshez, arra legalkalmasabb a 2017-es csúcsot követő szintén kék görbével jelölt sikertelen továbblépési lehetőségek utáni csökkenő irányú folytatás! Tehát roppant egyszerű a dolog, ha a kék görbén belüli 3. gyertya sikeresen betakarná az elsőt, ott egy olyan pozitív szituáció tudna kialakulni, ami lehetővé tenné a 14k-s csúcsot megdöntött folytatás kialakulását! Szépen látvány lenne egy ilyen 2k-s történettel zárni a hetet, de sajnos az ehhez szükséges vevői oldali támogatást egyelőre még nem látjuk, ami vagy azt jelenti, hogy a 2k-s történetről már indulás előtt lemondhatunk vagy egy váratlan hirtelen kiugrás, mindenféle előkészítés nélkül megoldja a rejtvényt."

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/kFm6z9bl/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/E7uzxIIZ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/L0WGtFEj/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/xBPgcLFI/
https://www.tradingview.com/x/z09lipwE/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/YZxWyHQE/
S&P 500 Index: https://www.tradingview.com/x/QfJCoRpE/
https://www.tradingview.com/x/sz1q97LI/
2017 5k-6k mozgás: https://www.tradingview.com/x/lG00Xs9d/
2015 a jelenre vetítve! https://www.tradingview.com/x/6GIgrJrT/
Aki nem hisz a jelenben, annak itt egy példa a múltból: https://www.tradingview.com/x/XfZbipVk/Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra


Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo


Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!

Coin Marketplace

STEEM 0.16
TRX 0.03
JST 0.021
TRX 0.03
STEEM 0.16
JST 0.021
SBD 1.10