Wie is er niet groot mee geworden?

in #alldutch5 months ago

Gooooooooood morning Breda!!!

Zoooo wint ons Nac gewoon van PSV! Ik ben niet helemaal meer into the voetbal, maar volgens mij is dat kei goed!
#LampjesUitInEindhoven

Maar dat niet alleen vrienden, vandaag is het voor de tweede keer Nationale Pindakaasdag, de dag dat we stil staan, genieten en denken aan pindakaas!

Vorig jaar werd de dag voor het eerst gevierd! Je kan bijvoorbeeld in Amsterdam in de pindakaaswinkel de hele dag je pindakaas-gerelateerde-wensen kwijt. Denk bijvoorbeeld aan een duik in een pindakaasbad, of misschien heb je trek in een boterham pindakaas-met-bladgoud. Het kan allemaal!

Oh ja, je hebt van die mensen die bang zijn voor pindakaas dat aan het gehemelte blijft plakken, tegen hen zou ik zeggen: doe niet zo arachibutyrofobisch !

Dit lekkere smeersel is er al sinds 1890 (bedoeld als vleesvervanger) en bestaat voor 40% uit vetten (maar dan wel de goede soort, onverzadigd).

Ons kikkerlandje maakte pas in 1948 kennis met dit beleg, toen heette het nog pindaboter (van peanutbutter). Dat mocht niet (omdat 'boter' mensen zou kunnen doen denken dat het om een roomboter-achtige substantie zou gaan) dus swapte ze de boter voor kaas en kunnen we al decennia lang genieten van deze heerlijke pasta.

Vind je de standaard traditionele boterham met pindakaas maar wat saai, dan kun je het natuurlijk met wat sambal opspicen, maar denk ook eens aan een "bammetje oorlog": pindakaas op een boterham met curry, mayonaise en uitjes!
(En ik zou er persoonlijk nog een frikandel bij doen)

Dus vrienden, leef je vandaag helemaal uit op je boterham, wees creatief met calve en je bent weer totally awesome!!

Carpe die "niet alleen voor de Pietamientjes....het is gewoon lekker! " Diem

Posted using Partiko Android