HOBİ KÖŞESİ: Malawi Akvaryum Kurulumu ve Tavsiyeler

in #photography7 years ago

6 (1).JPG

Selamlar bugün size malawi akvaryumu kurulumu hakkındaki deneyimleri detaylı bir şekilde aktarmaya çalışacağım.

Öncelikle belirtmeliyim ki eğer akvaryum da bir malawi türü beslemeyi düşünüyorsanız mutlaka akvaryum hacminiz 200 litre yada daha büyük olmalıdır, 200 litreden küçük akvaryumlar cichlid ailesine mensup balıkları beslemek için uygun değildir.

1.JPG

Malawi akvaryumu kurulumunda ilk dikkat etmeniz gereken husus akvaryumu kuracağınız bölgenin seçimidir, sizlere tavsiyem eğer mümkünse akvaryumu güneş görmeyen bir bölgeye kurmanız aksi takdirde güneş gören akvaryumun camında yosun oluşumu başlar ve suyunuzun renginin yavaş yavaş yeşil rengini aldığını görürsünüz.

Akvaryumu kuracağınız alanı belirledikten sonra malawi akvaryumlarının olmazsa olması olan kalsiyumlu silis kum ve kaya parçalarınızı bol suda tüm toz ve yabancı maddelerden arındıracak şekilde yıkayıp akvaryuma yerleştirmeye başlayarak işe koyulabilirsiniz. Cichlid türleri kayalık bölgeleri çok severler bu yüzden mutlaka akvaryumda bol kaya bulundurmanızı tavsiye ederim. Kum malawi akvaryumunun olmazsa olmazıdır taban yüksekliği 6 cm civarında olacak şekilde akvaryum zeminini kumla doldurmalısınız balıkların doğal ortamlarını oluşturmak konusunda kum en büyük yardımcımızdır. Kalsiyumlu kumun bir diğer faydası ise suyun ph değerini yükseltmesidir, malawi akvaryumunda ph oranı 7,5 8 civarında olmalıdır.

2.JPG

Taban kurulumunu tamamladığımıza göre diğer detaylara geçebiliriz, öncelikle belirtmeliyim ki malawi gölü 24-28 derece sıcaklığındadır biz de akvaryumu bu sıcaklık aralığında tutmalıyız bu yüzden 200 litrelik bir akvaryum için litre başına 1 watt düşecek şekilde 200 watt lık bir ısıtıcı kullanmalıyız.
200 litrelik bir akvaryumun filtre işlemi için saatte 1200 lh su temizleme kapasitesine sahip bir dış filtreye ihtiyacımız olacak suyun temizliği ve kalitesi açısından filtre çok önemlidir suyumuz ne kadar kaliteli olursa balıklarımız o kadar sağlıklı olacaktır.

  • Akvaryum konumu belirlendi
  • Taban malzemeleri yerleştirildi
  • Isıtıcı 26 dereceye ayarlandı
  • Dış filtre kurulumu yapıldı ve çalıştırıldı

Tüm bu işlemler sırasıyla yapıldıktan sonra akvaryum suyuna 3 tatlı kaşığı İYOTSUZ tuz ekliyoruz ve akvaryumu içinde balık olmadan 1 hafta boyunca çalışır bir şekilde bekletiyoruz. Bu sayede suyun değerlerinin oturmasını klorun temizlenmesini sağlamış oluyoruz.

4.JPG

Akvaryum artık içinde balık beslene bilecek düzeye ulaşmış durumda umarım yeni akvaryum kurmak isteyecek arkadaşlar için yararlı bir paylaşım olur.

Herkese iyi hobiler dilerim.

Sort:  

güzel yazı ve her zaman harika şeyler paylaşmak ve Steemit topluluğu için şaşırtıcı oldu <3

@sibtainali

Coin Marketplace

STEEM 0.19
TRX 0.15
JST 0.029
BTC 63618.84
ETH 2623.39
USDT 1.00
SBD 2.78