Annelerin Perspektifi

in #health5 years ago

Ancak takriben 6 aydır Mumbai'de yaşadığım için, kendimi parmaklar üzerinde çok ehemmiyetli bir yere vurma gereği duydum. Şu ana kadar yerdeki doktorlarla ve bakıcılarla olan sayısız etkileşimlerim, şimdiye dek anladığım, yalnızca sistemik değil, bu arada toplumsal olan bir konuya daha derin bir bakış açısı getirdi ve bunu vurgulamak için birkaç tecrübe paylaşmak istiyorum.

Başka bir deyişle evet, ölüm oranı yüksek; evet, morbidite oranı ile alakalıdır ve dikkat edilmesi gerekir ve evet, saygılı bakım uygulamaları her vakit gözlenmez. Dünya Sıhhat Örgütü'ne göre, çoğu anne ölümleri ve morbidite olayları, gebelik esnasında / sonrasında şiddetli kanama, gebelik sonrası enfeksiyonlar, hipertansiyon, gebelik esnasındaki komplikasyonlar ve güvenli olmayan kürtajlardan kaynaklanmaktadır.

Bununla beraber, zorlu bir sıhhat sistemini kolayca suçlamak tek taraflıdır. Bulduğum şey, sağlık hizmeti sağlayıcılarının, tıbbi müdahaleler dışındaki diğer yollarla önlenebilecek olan annelerin sağlık meselelerini çözmek için sık sık kaldıkları.

Kaynak

Genetik ve Etrafsal Etkiler

Bana anlatılan bir istikamet, genetik ve etraf sebebiyle, Hindistan'da olan gebelik zorluklarının diğer gelişmiş ülkelere mukayese et değişik olmasıdır. Diyabet ve yüksek tansiyon Hintli kadınlarda, sözgelimi, Avrupa'daki kadınlara göre, genetik davranışları ve içinde bulundukları çevre nedeniyle daha yaygındır.

Netice olarak, Hindistan'da gebelik komplikasyonlarına ehemmiyetli katkı sağlayan gebelik diyabeti ve hipertansiyon, hastanenin bakım kalitesinden veya gebe kadının sosyo-ekonomik geçmişinden bağımsız olarak ortaya çıkması daha olasıdır. Gestasyonel diyabet, doğum sırasında iyileşmesini etkilemenin yanı sıra doğum sırasında bir C-kesitine veya komplikasyonlara sahip olma rizikonunu de arttırır; enfeksiyon vaziyetinde.

Buna ek olarak, hava ve gıda kirliliği gibi daha kötü çevresel koşullar veya sağlıklı yiyeceklerin (veya yiyeceklerin) finansal engelleri olduğu ve gebeliklerin Hindistan'da daha sık yanlış gideceği açıktır.

Dahası, Hintli kadınlar, bilhassa kırsal Hindistan'daki çevresel etmenler nedeniyle vasati olarak, Kafkasyalı kadınlardan daha kısa bir müddet süresince doğurganlar. Netice olarak, gittikçe daha fazla sayıda kadın hamile kalmayı geciktirdiği veyahut daha sonra doğum yapmaya devam ettiği için, Hindistan'da hamilelik ve hipertansiyon sırasında oluşan komplikasyonlar da artmaktadır.

Bu yüzden, hem bu genetik hem de çevresel etmenler, anne ölümlerinin kare suçunu üstlenmeden önce Hindistan'daki sağlık sistemi üzerine düşünülmesi şart olan ehemmiyetli belirleyicilerdir.

Coin Marketplace

STEEM 0.20
TRX 0.13
JST 0.030
BTC 64724.35
ETH 3436.21
USDT 1.00
SBD 2.55