Öfke, stres ya da kutlama yaptığımız,duygu yoğunluğu yaşadığımız anlarda yemek yeme ihtiyacı duymak duygusal yeme alışkanlığımız olduğunu gösteriyor.Burada önemli olan yeme sıklığı, düzeyi ve amacıdır.
Özellikle olumsuz duygular yaşadığımızda ortaya çıkan bu davranış ciddi bir rahatsızlığa ve yeme bozukluğuna dönüşebilir.Aynı zamanda duygusal beslenme aniden ve kontrolsüz bir biçimde ortaya çıkmaktadır.
Duygusal yeme ile başa çıkmanın ilk kuralı böyle bir sorunumuz olduğunu kabullenmektir.
Sonrasında da bizi bu davranışa ne tür problemlerin yönlendirdiğini bulmalıyız.Günlük duygu değişimleri ve yeme alışkankıklarını yazarak hangi duyguların bizi yemeye yönlendirdiğini anlayabiliriz.
Son olarakta hissiyatlarımızın sağlığımıza zarar vermemesi adına bu davranıştan vazgeçebilmek için bir uzmandan yardım almakta doğru olacaktır.
Congratulations @angelll! You have completed the following achievement on the Steem blockchain and have been rewarded with new badge(s) :
Click here to view your Board of Honor
If you no longer want to receive notifications, reply to this comment with the word
STOP
Duygusal yeme bence saçmalıktan ibaret birşey
Saçmalık değil ne yazık ki dışa vurulamamış öfke yada sevincin ortaya çıkma hali.Depresyon vs gibi durumlarda insanların yemek yeme oranı artıyor, uyuyarak sorunlardan kaçmak gibi düşünün bunu da farklı bir şekli .